Δ. Καιρίδης από Γαύδο για μεταναστευτικό: «Η Κρήτη είναι πρώτης προτεραιότητας και πρέπει να τη στηρίξουμε»

Στο ακριτικό νησί της Γαύδου έφτασε νωρίς το μεσημέρι ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης, στο πλαίσιο της επίσκεψης και των επαφών που πραγματοποιεί στην Κρήτη (νωρίτερα είχε πραγματοποιήσει επίσκεψη στον δήμο Χανίων όπου ανακοίνωσε μέτρα για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού)

Ο υπουργός φτάνοντας στο ακριτικό νησί συνοδευόμενος από κλιμάκιο του υπουργείου, συναντήθηκε με τη δημοτική αρχή Γαύδου με την οποία συζήτησε ζητήματα διαχείρισης του μεταναστευτικού προβλήματος, μεγάλο μέρος

του οποίου καλείται να αντιμετωπίσει ειδικά την τελευταία περίοδο, η Γαύδος.

Ο κ. Καιρίδης σε δηλώσεις που έκανε ανέφερε ότι η επίσκεψη στη Γαύδο έγινε με σκοπό να συζητηθεί το πρόβλημα με την τοπική κοινωνία, τον περιφερειάρχη και τον αρχηγό του Λιμενικού. Όπως είπε η Γαύδος έχει σηκώσει το μεγάλο βάρος της προστασίας των συνόρων αλλά και της ανθρώπινης ζωής, πάντα εντός ευρωπαϊκών νόμων και ανθρωπιστικών αξιών.

«Το μεταναστευτικό είναι εδώ για να μείνει. Ήδη μετράμε μια δεκαετία. Με δεδομένη την κρίση στη λεκάνη της Μεσογείου πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και σε εγρήγορση. Αυτό που κάναμε με την κατάθεση σχεδίου νόμου είναι να δώσουμε ευελιξία στο ταμείο του υπουργείου να συνδράμει δήμους και περιφέρειες, όπου υπάρχουν δομές αλλά και εκεί όπου δεν υπάρχουν. Έχουμε λάβει σχετικό αίτημα από τον δήμο Γαύδου που το εξετάζουμε ώστε να συνδράμουμε οικονομικά στο πρόβλημα που υπάρχει. Η Κρήτη είναι πρώτης προτεραιότητας και πρέπει να τη στηρίξουμε ώστε να μην έχουμε παρενέργειες»

Ο κ. Καιρίδης δεσμεύτηκε για διαρκή επικοινωνία και συνεργασία με το νησί ενώ τόνισε ότι πολύ σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση του προβλήματος θα διαδραματίσει η συμφωνία με την Αίγυπτο.

Keywords
Τυχαία Θέματα