Χορταστική πατατοσαλάτα

Υλικά700 γρ. πατάτες1/2 φλ. τσαγιού μαγιονέζαΤο χυμό από μισό λεμόνι2 κ. γλ. μουστάρδα ντιζόν1/4 φλ. τσαγιού κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο2 αυγά βραστά, χοντροκομμένα1/4 κ. γλ. καπνιστή πάπρικαΑλάτι, ανάλογα με τη γεύσηΦρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση1/3 φλ. τσαγιού άνηθο ψιλοκομμένο2 κ. σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο, συν περισσότερο για το γαρνίρισμαΕκτέλεση

Τοποθετήστε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αρκετό νερό ώστε να τις καλύπτει κατά 5 εκατοστά, σκεπάστε και αφήστε τις να βράσουν σε δυνατή φωτιά.

Μόλις πάρουν βράση, αλατίστε, μειώστε τη φωτιά σε μέτρια και μαγειρέψτε

για άλλα 25- 30 λεπτά. Σουρώστε και αφήστε στην άκρη να κρυώσουν.

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε τη μαγιονέζα, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και την πάπρικα. Αλατίστε με 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι.

Κόψτε τις πατάτες σε κύβους και μεταφέρετε τις σε ένα ξεχωριστό μεγάλο μπολ, μαζί με το κρεμμύδι, τα αυγά, τον άνηθο και το σχοινόπρασο. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τη γεύση.

Περιχύστε τη σάλτσα πάνω από τις πατάτες και ανακατέψτε για να καλυφθούν ομοιόμορφα. Πασπαλίστε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, για γαρνίρισμα.

newsbeast.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χορταστική,chortastiki