Χανιά: «Ξενάγηση» στη διαδικασία δωρεάς βλαστοκυττάρων στο ΚΑΜ με ηχηρό μήνυμα για τη δύναμη του εθελοντισμού

Το σημερινό απόγευμα ήταν αφιερωμένο στη δωρεά βλαστοκυττάρων, με την εκδήλωση που φιλοξενήθηκε στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου.

Στη σημερινή εκδήλωση ο κόσμος που έδωσε το παρόν, ως επί το πλείστον νέοι γονείς, ενημερώθηκαν για τη σπουδαιότητα της δωρεάς βλαστοκυττάρων και ομφαλικού αίματος ενώ παράλληλα εμβάθυναν στη διαδρομή από την πρώτη επαφή κατά τη διάρκεια της κύησης έως την συλλογή και την αποστολή των βλαστοκυττάρων.

Παράλληλα, στο πλαίσιο Εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ομφαλικού Αίματος και της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε βράβευση στους δότες Ομφαλικού

Αίματος, οι οποίοι κατά την γέννηση του μωρού τους, δώρισαν ομφαλικό αίμα δίνοντας ελπίδα για ζωή και χαρά σε ανθρώπους που το είχαν ανάγκη αλλά και αποστέλλοντας ηχηρό μήνυμα για τη δύναμη του εθελοντισμού.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής διοργάνωσης, πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από την Υπεύθυνη Εργαστηρίου Επεξεργασίας στη Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης(ΔΗΤΟΒ), Ειρήνη Μαυρούδη, από τη Μαία του ΓΝΧ, Ειρήνη Σταθάκη αλλά και την Κοινωνικοθεραπεύτρια, Ελευθερία Ασημίνα. Οι τρεις αυτές ομιλίες «ξενάγησαν» τους ακροατές στον κόσμο της δωρεάς βλαστοκυττάρων και ομφαλικού αίματος, οι οποίοι γνώρισαν την πραγματική σπουδαιότητα αυτής της δωρεάς, τα βήματα που απαιτεί για τη λήψη βλαστοκυττάρων αλλά και για τη συναισθηματική γέφυρα μεταξύ εμβρύου και ζεύγους.

Η εκδήλωση, που στέφθηκε με επιτυχία, διοργανώθηκε από τον Δήμο Χανίων, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Χανίων «Αγ. Ιωάννης», τον Σύλλογο Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης «Ορίζοντας» και την εθελοντική ομάδα «Χανιά: φίλοι και υποστηρικτές μητρικού θηλασμού» με αφορμή το κάλεσμα από τη Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης (ΔΗΤΟΒ).

Keywords
Τυχαία Θέματα