Χανιά: Στις «φλόγες» το δημοτικό σχολείο της Αγίας Μαρίνας – Άσκηση πυρασφάλειας και αντισεισμικής ετοιμότητας (φωτο)

Την ευκαιρία για μια ξεχωριστή σχολική εμπειρία είχαν το πρωί της Δευτέρας οι μαθητές του δημοτικού σχολείου της Αγίας Μαρίνας Χανίων.

Το μάθημα σήμερα είχε βιωματικό χαρακτήρα και στόχευε στην αντισεισμική συνείδηση και στην απόκτηση δεξιοτήτων στα θέματα προστασίας από πυρκαγιά στο σχολείο, στο σπίτι και στο δάσος,.

Έτσι πυροσβέστες μετέβησαν στο χώρο του σχολείου και υλοποιήσαν μια προσομοίωση πυρκαγιάς.

Εφαρμόστηκαν τα σχεδιαγράμματα εκκένωσης κτιρίου και καταφυγής στο χώρο συγκέντρωσης του σχολείου, τα οποία σχεδιάστηκαν στο πλαίσιο σύνταξης του Μνημονίου

Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Σεισμικού Κινδύνου, αφού όπως είναι γνωστό, η Ελλάδα βιώνει συνεχή σεισμική δραστηριότητα.

Στο σημείο συγκέντρωσης όλων των μελών της Σχολικής Κοινότητας (μαθητών/τριών Δημοτικού και Νηπιαγωγείου, εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού), μετά από την κλήση του σχολείου, κατέφθασε το πυροσβεστικό όχημα για την κατάσβεση της φωτιάς.

Στη συνέχεια, οι Πυροσβέστες παρουσίασαν το πυροσβεστικό όχημα και τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται.

Επιπρόσθετα, έδωσαν πολύτιμες συμβουλές και οδηγίες σε όλους μικρούς και μεγάλους στα θέματα αυτοπροστασίας από την πυρκαγιά στα σπίτι, στο σχολείο και στο δάσος. Όλοι παρακολούθησαν με μεγάλη προσοχή και ενδιαφέρον την παρουσίαση και την ενημέρωση.

Τέλος, όλοι οι μαθητές/τριες γνώρισαν και από κοντά το δύσκολο και επικίνδυνο έργο που επιτελούν οι Πυροσβέστες και μάλιστα, συχνά με αυταπάρνηση.

Η δράση που πραγματοποιήθηκε αποτελεί την πρώτη από μια σειρά δράσεων που θα ακολουθήσουν και εντάσσονται στo πλαίσιo του συλλογικού προγραμματισμού για το 2023-24 που έχει αποφασίσει ο Σύλλογος Διδασκόντων με τη Διευθύντρια του Δημοτικού σχολείου Αγίας Μαρίνας.

Η συχνή επανάληψη των ασκήσεων ετοιμότητας που εφαρμόζεται στο σχολείο έχει στόχο αφενός την βιωματική αντιμετώπιση μίας κατάστασης έκτακτης ανάγκης και αφετέρου την ψυχολογική ετοιμότητα-ανθεκτικότητα όλων των μελών της Σχολικής Κοινότητας.

Το σχολείο λέει σε όλους αυτούς, ένα μεγάλο Ευχαριστώ!

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χανιά, Αγίας Μαρίνας – Άσκηση,chania, agias marinas – askisi