Χανιά: Όσα έγιναν στο 36ο Σκακιστικό Μαθητικό Πρωτάθλημα Χανίων (φωτο)

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο 24-25 Φεβρουαρίου , στις Βρύσες Αποκορώνου, στις αίθουσες του Δημοτικού Σχολείου Βρυσών, το 36ο Σκακιστικό Μαθητικό Πρωτάθλημα Χανίων, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά από κοινού από όλα τα Σκακιστικά Σωματεία του νομού Χανίων και για πρώτη φορά στο Δήμο Αποκορώνου.

Ήταν, κατά γενική ομολογία μία πολύ όμορφη διοργάνωση, αποτέλεσμα της κοινής συνεργασίας των Σωματείων, της φροντίδας του Δήμου Αποκορώνου, και των τοπικών φορέων. Τόσο από οργανωτική άποψη όσο και από τον αριθμό των μαθητών που συμμετείχαν, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί

αν όχι η πιο πετυχημένη διοργάνωση των τελευταίων ετών, από τις πιο πετυχημένες . 270 μαθητές, (47 από αυτούς, μαθητές που διαμένουν μόνιμα στον Αποκόρωνα) έδωσαν πάνω από 1.600 σκακιστικές μάχες, απόλαυσαν το παιχνίδι, έκαναν καινούργιους φίλους και κέρδισαν πολύτιμες σκακιστικές εμπειρίες.

Ταυτόχρονα δόθηκε και στους γονείς η ευκαιρία να χαλαρώσουν και να απολαύσουν την όμορφη φύση του Αποκόρωνα μέσα σε μια φιλόξενη ατμόσφαιρα.

Στην τελετή λήξης, ο Δήμαρχος Αποκορώνου κ. Κουκιανάκης Χαράλαμπος αφού ευχαρίστησε όλους τους γονείς και τα παιδιά που παρευρέθηκαν στον όμορφο Αποκόρωνα, τόνισε τη σπουδαιότητα τέτοιων εκδηλώσεων και τον τρόπο που επιδρούν στη διάπλαση του χαρακτήρα των παιδιών. Στη συνέχεια βραβεύτηκαν όλα τα παιδιά με αναμνηστικά διπλώματα, οι πρώτοι από τους τοπικούς σκακιστές και οι τρεις πρώτοι κάθε κατηγορίας, με κύπελλα και μετάλλια.

Τη Διοργάνωση πλαισίωσαν με την Εθελοντική παρουσία τους, μέλη από τον Φιλανθρωπικό Σύλλογο “Ορίζοντας” και κλιμάκιο των Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού Χανίων.

Διοργανωτές των αγώνων ήταν όλα τα Σκακιστικά Σωματεία του νομού Χανίων: ο Αθλητικός Όμιλος ΚΙΣΣΑΜΟΥ, ο Αθλητικός Όμιλος ΚΥΔΩΝ, ο Αθλητικός Πολιτιστικός Όμιλος ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ , ο Αθλητικός Σύλλογος ΑΠΟΚΟΡΩΝΑΣ, ο Όμιλος Αντισφαίρισης Χανίων (ΟΑΧ), ο Όμιλος Φίλων Σκακιού Χανίων (ΟΦΣΧ), η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων (ΣΑΧ) και η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κρήτης, με συνδιοργανωτές την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων που ανέλαβε και την αθλοθέτηση, τον Δήμο Αποκορώνου, την Τοπική Κοινότητα Βρυσών και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βρυσών, ενώ σημαντική ήταν και η προσφορά των εθελοντών μαθητών από το Δημοτικό σχολείο και το Γυμνάσιο Βρυσών, στη διαμόρφωση του αγωνιστικού χώρου.

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν η ΕΤΑΝΑΠ SAMARIA, η εταιρεία ΘΥΜΙΑΝΟΣ Α.Ε. και τα SUPER MARKETS SΥNKA που προσέφεραν στους μαθητές, νερά, χυμούς και κρουασάν.

Επόμενη Μαθητική Σκακιστική Εκδήλωση είναι το Ομαδικό Μαθητικό Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στις 10 Μαρτίου στα Χανιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα