Χανιά: Κατεδαφίζουν παλιά κτήρια στον Πλατανιά – Ποια η προοπτική (φωτο-βιντεο)

Κατεδαφίσεις ετοιμόρροπων κτηρίων εντός του Πλατανιά και στον χώρο που ήταν το παλαιό γήπεδο πραγματοποιεί ο δήμος, με στόχο αφενός να υπάρχει ασφάλεια για τους πολίτες, αφετέρου να δημιουργηθούν συνθήκες ανάπλασης της περιοχής με αντικείμενα προς όφελος των πολιτών.

Οι κατεδαφίσεις αφορούν ετοιμόρροπα και επικίνδυνα κτήρια που έχουν λάβει πρωτόκολλα κατεδάφισης και είναι:

Ένα διώροφο κτίσμα που χρησιμοποίησε ο Ν.Ο.Πλατανιά που ήταν εντός αιγιαλούΤα αποδυτήρια του παλιού γηπέδου του ΠλατανιάΈνα κτήριο του δήμου
Πλατανιά που εκμίσθωνε σε επιχείρηση εστίασης

“Δημιουργούμε με αυτόν τον τρόπο δημόσιο και κοινόχρηστο χώρο για τους δημότες”, σημειώνει στο Flashnews.gr ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης.

Όπως μάλιστα μας τόνισε έχει ήδη δημοπρατηθεί μια μελέτη 1,1 εκ. ευρώ για τη δημιουργία στον χώρο που κατεδαφίζονται τα παλιά κτήρια, παιδικής χαράς, τοποθέτησης οργάνων γυμναστικής, δημιουργίας χώρου πολιτιστικών εκδηλώσεων (μικρό θεατράκι), γηπεδο 5Χ5 κτλ. Επίσης θα αναμορφωθεί και θα γίνει πεζόδρομος ο δρόμος πρόσβασης από την Παλιά Εθνική προς τον συγκεκριμένο χώρο, για να διευκολύνεται η πρόσβαση των πεζών.



Σύμφωνα με τον δήμαρχο, ο ανάδοχος θα ξεκινήσει εργασίες άμεσα, ενώ σε δεύτερο χρόνο και μόλις εξασφαλιστούν οι πόροι, θα δημιουργεί εκεί και αναψυκτήριο.

Ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης

Βασ. Φου.

Keywords
Τυχαία Θέματα