Χανιά: Εθελοντική αιμοδοσία στο γυμνάσιο Αμπεριάς με στόχο και την ευαισθητοποίηση των νέων παιδιών (φωτο-βιντεο)

Ακόμα μια πρωτοβουλία από τον Σύλλογο Αιμοδοτών Νομού Χανίων που πραγματοποίησε εθελοντική αιμοδοσία σε σχολείο και εν προκειμένω στο 6ο γυμνάσιο Χανίων σήμερα το πρωί (η αιμοδοσία θα ολοκληρωθεί στις 2 το μεσημέρι).

Σκοπός της η διάδοση της εθελοντικής αιμοδοσίας και δη στα παιδιά και η προσφορά στον συνάνθρωπο.

“Είμαστε στην ευχάριστη θέση να είμαστε πάλι σε σχολεία. Η αιμοδοσία γίνεται και σε συνεργασία με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων. Θέλουμε οι μαθητές να ευαισθητοποιούνται από νωρίς και στα 18 να γίνονται εθελοντές αν και από τα 17 με υπεύθυνη δήλωση μπορούν να γίνουν αιμοδότες”, τόνισε στο Flashnews η πρόεδρος του Συλ. Αιμοδοτών Ν. Χανίων Δέσποινα Ροδουσάκη.

Τόνισε μάλιστα ότι τα παιδιά δεν είναι ευαισθητοποιημένα και συνειδητοποιημένα στην εθελοντική αιμοδοσία και είναι κάτι που ο σύλλογος επιδιώκει να συνδράμει προς αυτή την κατεύθυνση.

“Δεν θα έλεγα ότι τα νέα παιδιά είναι πιο συνειδητοποιημένα. Από την ηλικία των 35-40 γίνονται πιο συνειδητοποιημένοι. Αλλά εμείς το έχουμε ξαναπεί ότι όπως ένας νέος άνθρωπος έχει δικαίωμα να ψηφίσει, μπορεί να βγάλει δίπλωμα αυτοκινήτου κτλ, έτσι μπορεί να γίνει και εθελοντής αιμοδότης”, επεσήμανε η κ. Ροδουσάκη.

Η δήλωση της Δέσποινας Ροδουσάκη

Παράλληλα με την εθελοντική αιμοδοσία έγινε ενημέρωση και δειγματοληψία για υποψήφιους δότες μυελού των οστών.

Keywords
Τυχαία Θέματα