Χανιά: Έστησαν μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια οι αγρότες (φωτο – βίντεο)

Λίγο πριν τις 12 το πρωί της Δευτέρα δεκάδες αγροτοκτηνοτρόφοι του νομού Χανίων συγκεντρώθηκαν στα Μεγάλα Χωράφια και προχώρησαν στον πρώτο από μια σειρά συμβολικών αποκλεισμών που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες μέρες στο σημείο συμμετέχοντας έτσι και εκείνοι στις κινητοποιήσεις των συναδέλφων τους που πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες σε όλη τη χώρα.

Μάλιστα οι αγροτοκτονητρόφοι θα προχωρούν από εδώ και στο εξής δυο φορές τη μέρα σε συμβολικό ολιγόλεπτο αποκλεισμό, 10 με 15 λεπτά τη φορά, στα Μεγάλα Χωράφια διαμαρτυρόμενοι για τις μειωμένες

κρατικές ενισχύσεις και την ταυτόχρονη αύξηση των τιμών. Βέβαια από τον αποκλεισμό θα εξαιρούνται τα επείγοντα περιστατικά που θα διέρχονται κανονικά.

Ο πρόεδρος της ενωτικής ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων Χανίων Μανούσος Σταυριανουδάκης τόνισε μεταξύ άλλων ότι «αποφασίσαμε να έρθουμε σήμερα εδώ συντονισμένοι με την πανελλήνια ομοσπονδία και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Θα στήσουμε εδώ μπλόκο και θα ανακοινώνουμε πότε θα κλείνουμε τον δρόμο. Περιμένουμε από την κυβέρνηση να μιλήσουμε επιτέλους σοβαρά για τον πρωτογενή τομέα, διότι μας ενοχλεί η κοροϊδία. Δεν μπορούν από 20 χρονών οι αγρότες να είναι στην διακωνιά».

Με τη σειρά του ο Γιάννης Μπομπολάκης, νεαρός κτηνοτρόφος μίλησε για το προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νεαροί σε ηλικία που δραστηριοποιούνται στο πρωτογενή τομέα «το κόστος παραγωγής έχει αυξηθεί στο διπλάσιο, δεν μας δίνουν αφορολόγητο πετρέλαιο. Παλεύουμε για να ζήσουμε στο τόπο μας. Μας έκοψαν την επιδότηση 30% και μας κοροϊδεύουν ότι θα μας δώσουν λεφτά. Δεν μπορούμε να επιβιώσουμε»

Την στήριξη του στους αγροτοκτηνοτρόφους εξέφρασε και ο Αλέκος Μαρινάκης επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Περιφέρειας Κρήτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα