Χανιά: Ελεύθερη είσοδος και διαδραστικές εκθέσεις στα μουσεία Βενιζέλου για τη Διεθνή ημέρα Μουσείων

Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» γιορτάζει και φέτος τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων το Σάββατο 18 Μαΐου με ελεύθερη είσοδο στα Μουσεία του συμμετέχοντας στη δράση του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων 2024 με τίτλο «Μουσεία για την εκπαίδευση και την έρευνα». Με αφορμή το συγκεκριμένο

θέμα θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά δύο από τις καινοτόμες δράσεις του έργου «Ψηφιακά μνημεία και τεκμήρια για τον Ελευθέριο Βενιζέλο» (ΕΣΠΑ 2014-2020).

Συγκεκριμένα:

Οικία – Μουσείο Ελευθερίου Βενιζέλου, Χαλέπα: ελεύθερη είσοδος 11:00-20:00

Εφαρμογή εικονικής πραγματικότητας για τις απόπειρες δολοφονίας εναντίον του Βενιζέλου

Μέσω ειδικής μάσκας VR, ο επισκέπτης μεταφέρεται σε ένα τρισδιάστατο εικονικό περιβάλλον με κινηματογραφική αισθητική και γίνεται αυτόπτης μάρτυρας στις απόπειρες δολοφονίας εναντίον του Βενιζέλου στον σιδηροδρομικό σταθμό της Λυών στο Παρίσι (1920) και στη λεωφόρο Κηφισίας (1933).

ΜΟΝΟ με δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 2821056008 (εσωτ. 115)

Ώρα δράσης: 15:00–18:00

Αίθουσα Διαδραστικών Εκθεμάτων και Τεχνολογίας – διαδραστικό παιχνίδι χαμένου θησαυρού

Οι νεαρότεροι επισκέπτες μας χρησιμοποιώντας τις νέες τεχνολογίες ανακαλύπτουν τη γνώση μέσα από ποικίλες και κατάλληλες για την ηλικία τους καταστάσεις εξερεύνησης.

Διαδραστική ξενάγηση επαυξημένης πραγματικότητας

Χρησιμοποιώντας το κινητό ή το τάμπλετ του, ο επισκέπτης περιηγείται στους χώρους του μουσείου σε ένα πρωτότυπο βιωματικό ταξίδι στον χρόνο.

Οικία γέννησης Ελευθερίου Βενιζέλου, Μουρνιές: ελεύθερη είσοδος10:00-13:30

Τρισδιάστατη αναπαράσταση κρητικού σπιτιού

Ο επισκέπτης, μέσω οθόνης αφής, περιηγείται στους χώρους ενός τυπικού κρητικού σπιτιού στα τέλη του 19ου αιώνα, το οποίο αναπαρίσταται σε τρισδιάστατο μοντέλο έχοντας ως πρότυπο το μουσείο στις Μουρνιές.

Απαιτείται συνεννόηση για ομάδες άνω των 10 ατόμων (Τηλ. 2821079706)

Μουσείο – Στρατηγείο Επανάστασης 1905, Θέρισο: ελεύθερη είσοδος 11:30 – 17:00

Ο επισκέπτης μπορεί να περιηγηθεί στην έκθεση, που περιλαμβάνει πρωτότυπο μουσειακό και αρχειακό υλικό. Επιπλέον, μπορεί μέσω της δυναμικής εφαρμογής -που διατίθεται σε οθόνη αφής- να ανακαλύψει τα γεγονότα της Επανάστασης, την ιστορία του χωριού και την κρητική παράδοση.

Απαιτείται συνεννόηση για ομάδες άνω των 10 ατόμων (Τηλ. 2821078937)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χανιά, Ελεύθερη, Βενιζέλου, Διεθνή, Μουσείων,chania, eleftheri, venizelou, diethni, mouseion