Χανιά: Ευκαιρίες εκπαίδευσης και δια βίου μάθησης στην Κίσσαμο

Την Τετάρτη 03/04/2024, στο αμφιθέατρο του Δήμου Κισσάμου  πραγματοποιήθηκε εκδήλωση αφιερωμένη στις Ευκαιρίες Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης στην Κίσσαμο σε συνεργασία του Δήμου και του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας- παράρτημα Κισσάμου, κατά την οποία παρουσιάστηκε το Σχέδιο Δράσης που υλοποίησε το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Χανίων -Παράρτημα Κισσάμου υπό την καθοδήγηση της φιλολόγου κ. Ανδρομάχης Χουρδάκη.

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Κισσάμου, είχε ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθησης 2014-2020»

το οποίο συγχρηματοδοτήθηκε από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση και στην εκδήλωση έγινε απολογισμός της Δράσης του από την υπεύθυνη του Γραφείου Παιδείας και Δια Βίου μάθησης του Δήμου κ. Κουφάκη Μαρία.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την επίσης την ευκαιρία να γνωρίσουν λεπτομέρειες από τα μνημεία γλυπτικής που κοσμούν την πόλη της Κισσάμου και να μάθουν για τους δημιουργούς τους.

Οι Ιωάννης Κανακάκης, David Mc Knight, Θεόδωρος Παπαγιάννης, Ιωάννης Μαρκαντωνάκης, Μάρκος Γεωργιλάκης είναι μερικοί από τους δημιουργούς, έργα των οποίων κοσμούν την πόλη της Κισσάμου, τις πλατείες, τις εκκλησίες, το λιμάνι. Ο Αναγνώστης Σκαλίδης, το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ο Ελευθέριος Βενιζέλος, οι Μητροπολίτες Ειρηναίος και Μελχισεδέκ η γιατρός του ΕΚΑΒ Σοφία Μπεφόν, τα δελφίνια –σήμα της πόλης της Κισσάμου, ζωντάνεψαν στην οθόνη του αμφιθεάτρου.

Την εκδήλωση προλόγισαν η Γενική Γραμματέας του Δήμου κ. Καπετανάκη Καλλιόπη και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου μάθησης κ. Γλαμπεδάκης, ενώ παραβρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Μακράκης.

Στην συνέχεια απονεμήθηκαν οι βεβαιώσεις παρακολούθησης και προσφέρθηκε κέρασμα στους παρευρισκόμενους.

Keywords
Τυχαία Θέματα