Χανιά: Χαμένες ευκαιρίες και αντιποδόσφαιρο έστησαν μπλόκο στα Περιβόλια

Δίχως νίκη για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική έμειναν τα Χανιά μετά το 1-1 με την ομάδα της Νίκαιας στο παιχνίδι που έγινε στα Περιβόλια.

Παρότι προηγήθηκαν στο 20ο λεπτό με το αυτογκόλ του Ζάχαβι, μια κακή αντίδραση της άμυνας έφερε το 1-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Τα Χανιά δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που είχαν στο πρώτο ημίχρονο, αλλά και στα τελευταία λεπτά του αγώνα όταν

ο Χριστοδούλης αποδείχθηκε φύλακας – άγγελος της εστίας του λέγοντας όχι σε Μιούλερ, Κόλα.

Οι φιλοξενούμενοι που φάνηκε ότι ήρθαν για τον βαθμό χαλώντας τον ρυθμό του ποδοσφαίρου με πολλές καθυστερήσεις ενώ στο τελευταίο 10λεπτο έκαναν ότι μπορούσαν για να… φαγωθεί ο χρόνος με αποτέλεσμα να πανηγυρίσουν έξαλλα τον βαθμό που πήραν στα Περιβόλια.

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΑ ΧΑΝΙΑ

Ο Γιάννης Ταουσιάνης παρέταξε τα Χανιά δίχως εκπλήξεις κόντρα στον Ιωνικό επιλέγοντας τον Κατσούρρι, αντί του Νίκολιτς, προκειμένου να μαρκάρει καλύτερα τον Σάλαζαρ που είναι το μεγάλο ατού του Ιωνικού.

Στο 4-3-3 των Χανίων, ο Καλογεράκης ήταν κάτω από τα δοκάρια, την τετράδα της άμυνας αποτελούσαν οι Κατσούρρι, Μπάτζιος, Μαζουλουξής και Σιλά ενώ στην μεσαία γραμμή έπαιζαν οι Λεμονής, Ντίας και Τσορνομάζ με τους Ελευθεριάδη, Μάναλη και Μάνο στην επίθεση και τον τελευταίο να ξεκινάει βασικός για πρώτη φορά.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Μετά από ένα πρώτο, νευρικό, δεκάλεπτο, ήρθε και το γκολ για τα Χανιά, στο 20ο λεπτό, με την συνεισφορά του Ζάχαβι όταν ο Μάνος πίεσε τον αμυντικό του Ιωνικού, αυτός έκανε λάθος γύρισμα με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα της εστίας του Χριστοδούλη κάνοντας το 1-0 εις βάρος της ομάδας του.

Το αυτογκόλ του Ζάχαβι έδωσε ψυχολογία στους παίκτες του Γιάννη Ταουσιάνη που κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο και ξεκίνησαν να πιέζουν τους φιλοξενούμενους. Τρία λεπτά αργότερα, τα Χανιά “άγγιξαν” το 2-0 όταν ο κεραυνός του Λεμονή κατέληξε στο δοκάρι της εστίας του Ιωνικού και τελικά αντί να έρθει το δεύτερο γκολ, έγινε το 1-1 για τον Ιωνικό σε μια κρύα φάση.

Στο 31′ ο Σερπέζης έκανε το σουτ με τον Καλογεράκη να αποκρούει όμως ο Γκίνη σε κενή εστία πήρε το “ριμπάουντ” και με σουτ ισοφάρισε για τον Ιωνικό.

Τα Χανιά δεν επηρεάστηκαν από το γκολ της ισοφάρισης και πήραν τον πλήρη έλεγχο του αγώνα ψάχνοντας το δεύτερο γκολ που θα τους δώσει προβάδισμα χάνοντας αρκετές ευκαιρίες μέχρι το τέλος του ημιχρόνου με τους Ντίας, Μάνο, Μαζουλουξή να είναι άστοχοι και οι δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια ισόπαλες.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες αναλώθηκαν σε ένα μέτριο θέαμα όπου έλειψαν οι πολλές φάσεις και περισσότερο επιχείρησε να επιβληθεί η μια της άλλης. Στο 65ο λεπτό σουτ που έγινε μέσα από την περιοχή των Χανίων, απέκρουσε εντυπωσιακά ο Καλογεράκης διατηρώντας το 1-1.

Σε αντίθεση με το πρώτο 45λεπτο, το δεύτερο χαρακτηρίστηκε από τις πολλές διακοπές, τα δυνατά μαρκαρίσματα και την ένταση μέσα στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα ν’ απουσιάσουν οι φάσεις που ήταν ελάχιστες στο παιχνίδι.

Στο 89ο λεπτό χάθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία των Χανίων στο δεύτερο ημίχρονο όταν Σιλά και Μανουσάκης άλλαξαν την μπάλα από τα αριστερά, ο τελευταίος έκανε το γύρισμα με τον Μιούλερ να έρχεται με φόρα από πίσω όμως το σουτ που επιχείρησε, άλλαξε πορεία και κατέληξε κόρνερ.

Οι μεγαλύτερες ευκαιρίες για τα Χανιά χάθηκαν στο τελευτάιο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο Μιούλερ έκανε το σουτ με τον Χριστοδούλη να διώχνει σε κόρνερ και στην συνέχεια της φάσης, ο τερματοφύλακας του Ιωνικού απέκρουσε εντυπωσιακά την προσπάθεια του Κόλα κρατώντας το τελικό 1-1.

Χανιά (Γιάννης Ταουσιάνης): Καλογεράκης, Κατσούρρι (70’ Νίκολιτς), Σιλά, Μπάτζιος, Μαζουλουξής, Τσορνομάζ (85′ Κόλα), Λεμονής, Ντίας (58’ Τσέλιος), Ελευθεριάδης (58’ Μανουσάκης), Μάνος (70’ Μιούλερ), Μάναλης

Ιωνικός (Γιώργος Σίμος): Χριστοδούλης, Ιμεραλιλάι (46’ Gardawski), Τασουλής (77′ Goranov), Concola (61’ Οικονομίδης), Dauda (61’Perreira), Γιακουμάκης, Σερπέζης, Γκίνη, Goncalves, Zahavi, Salazr (87′ Δρίτσας)

Διαιτητής: Φώτης Ντάουλας (Δυτικής Αττικής)
Α’ Bοηθός: Κωνσταντίνος Καλαμπόκης (Αιτ/νιας)
Β’ Bοηθός: Χρήστος Μητροφάνης (Αθηνών)
4ος Διαιτητής: Ραφαήλ Σταυρουλάκης (Ρεθύμνου)

sportcaster.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα