Χανιά – Πειραματικό λυκείο: Διαμαρτυρία στη Β’ βάθμια, πλήθος γονέων, καθηγητών και μαθητών αλλά “απών” ο νέος προϊστάμενος (φωτο)

Υπήρχε η ενημέρωση ότι σήμερα θα τοποθετούνταν και θα αναλάμβανε τα νέα του καθήκοντα ο νέος (βάσει του πίνακα αξιολόγησης) Προϊστάμενος της Β’ βάθμιας εκπαίδευσης νομού Χανίων Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Για το λόγο αυτό προγραμματίστηκε κινητοποίηση έξω από τη Β’ βάθμια στην οδό Γκερόλα από μαθητές, γονείς, συλλόγους γονέων και εκπαιδευτικούς που διαμαρτύρονται για το ενδεχόμενο μετατροπής ενός υπάρχοντος ΓΕΛ στα Χανιά (έχουν ακουστεί τα 1ο ΓΕΛ και 2ο ΓΕΛ)

σε Πειραματικό Λύκειο, από τη στιγμή που δεν μπορεί να “μετακομίσει” στις, αρχικά, προτεινόμενες κτηριακές εγκαταστάσεις.

Τα αιτήματα ήταν:
• Να μην κλείσει/καταργηθεί κανένα από τα Λύκεια της πόλης για να μετατραπεί σε Πειραματικό.
• Να δοθούν άμεσες λύσεις, με σαφή σχεδιασμό και χρονοδιάγραμμα στο τεράστιο πρόβλημα της σχολικής στέγης για ΟΛΑ τα παιδιά των Χανίων.

Μάλιστα, ήταν τόσο το πλήθος των διαμαρτυρόμενων που διεκόπη η κυκλοφορία στην οδό Γκερόλα με την τροχαία Χανίων να ρυθμίζει την κυκλοφορία.

Ανακοινώθηκε η τοποθέτηση του νέου Διευθυντή χωρίς ημερομηνία ανάληψης καθηκόντων!

Στο μεταξύ, στο “ΔΙΑΥΓΕΙΑ” αναρτήθηκε η απόφαση τοποθέτησης του νέου Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων Χριστοδουλάκη Εμμανουήλ, ωστόσο η ημερομηνία ανάληψης των καθηκόντων του είναι “κενή” γεγονός που προκαλεί ερωτήματα.

Δείτε την απόφαση

«Τοποθετούμε στη θέση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων τον Χριστοδουλάκη Εμμανουήλ, εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ80 με Α.Μ.194845, με θητεία που λήγει την 31η Ιουλίου 2026.

Ο τοποθετούμενος, για όσο διάστημα ασκεί τα καθήκοντά του, λαμβάνει το σύνολο των επιδομάτων που προβλέπονται από τις κείμενες διατάξεις για τους Διευθυντές Εκπαίδευσης.

Οι Διευθυντές Εκπαίδευσης, όταν δεν υπάρχουν, απουσιάζουν ή κωλύονται, αναπληρώνονται στα καθήκοντά τους κατά τα οριζόμενα στην περ. γ) του άρθρου 46 του ν. 4823/2021.

Ο τοποθετούμενος υποχρεούται να αναλάβει υπηρεσία μέχρι την …… Ιανουαρίου 2024.

Στελέχη της εκπαίδευσης που τοποθετούνται σε θέση Διευθυντή Εκπαίδευσης, θεωρείται ότι έχουν αυτοδικαίως παραιτηθεί από κάθε θέση στελέχους της εκπαίδευσης που κατέχουν. »

Τοποθετήσεις στο πλαίσιο της κινητοποίησης

Ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Χανίων Σταμάτης Μαμάκας επεσήμανε ότι “δεν υπάρχει τοποθέτηση προϊσταμένου στη Β’ βάθμια. Δεν θα σταματήσουμε να κινητοποιούμαστε για να μη μετατραπεί κανένα υφιστάμενο σχολείο σε Πειραματικό”.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Χανίων Κώστας Μπροκαλάκης τόνισε ότι ” αυτό που ζούμε στα Χανιά είναι θέατρο του παραλόγου. Όλοι οι φορείς τάσσονται κατά της μετατροπής υφιστάμενου λυκείου σε Πειραματικό λύκειο, παρά ταύτα παραμένει στην κουβέντα στο παρασκήνιο, η μετατροπή υφιστάμενου λυκείου. Κανείς δεν έχει ταχθεί υπέρ της μετατροπής, αλλά η κουβέντα παραμένει και οι γονείς είναι εξοργισμένοι. Υπάρχει τρομερή αναταραχή.

Εκείνο που θέλουν γονείς των ΓΕΛ και οι μαθητές τους φυσικά είναι να γνωρίζουν την άποψη επί του θέματος και της Διοικούσας Επιτροπής Πειραματικών και Προτύπων του υπουργείου Παιδείας και την άποψη της σχολικής κοινότητας του Πειραματικού Γυμνασίου. “Πρέπει όλοι να πάρουν ξεκάθαρη θέση. Ποιος φέρνει αντιρρήσεις στην πρόταση για τη συστέγαση του Πειραματικού Λυκείου με το Πειραματικό γυμνάσιο και τη στέγασή του στο κτήριο Παπαδόπετρου μέχρι να βρεθεί οριστική λύση”, σημειώνει ο κ. Μπροκαλάκης.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου γυμνασίου Χανίων Κωνσταντίνα Λιονάκη ανέφερε ότι “είμαστε σε κατάσταση ομηρίας εδώ και 4 μήνες. Είμαστε σε μία αβεβαιότητα, αλλά είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι διότι δε θέλουμε μετατροπή ΓΕΛ σε Πειραματικό. Εμείς θέλουμε λύση για το Πειραματικό αλλά όχι εις βάρος άλλων λυκείων”.

Τέλος ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χανίων Χρήστος Μπέλμπας δήλωσε ότι “είμαστε μαζί με γονείς και μαθητές στο δίκαιο αίτημα τους. Από το 2020-21 έχουν αυξηθεί οι μαθητές, που σημαίνει ότι για να λειτουργήσουμε φυσιολογικά θα έπρεπε να είχαμε χτίσει ένα νέο λύκειο στο κέντρο των Χανίων. Συνεπώς δεν μπορούμε να μιλήσουμε για κατάργηση λυκείου”.

Στα χέρια του νέου Διευθυντή Β’ βάθμιας Χανίων η “καυτή πατάτα”

Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι η Διοικούσα Επιτροπή Προτύπων και Πειραματικών Λυκείων (Δ.Ε.Π.Π.Σ.) αναμένει την εισήγηση του νέου Διευθυντή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης νομού Χανίων για το πού και πώς θα λειτουργήσει το νέο Πειραματικό Λύκειο την εκπαιδευτική περίοδο 2024-2025. Η συγκεκριμένη εισήγηση θα πρέπει να είναι στα χέρια της Επιτροπής στο Μαρούσι που εδρεύει μέχρι τα τέλη του τρέχοντος μηνός.

Ωστόσο, όπως προαναφέρθηκε, τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν έχει τοποθετηθεί ο νέος Διευθυντής της Β’ βάθμιας, με όλα τα ενδεχόμενα για την εξέλιξη της υπόθεσης να είναι ανοιχτά.

Keywords
Τυχαία Θέματα