Ακόμα μια σημαντική κοινωνική δράση από το Κύτταρο Χαλέπας

Και αυτή τη φορά ( όπως και στις πυρκαγιές στο Μάτι) επίκεντρό μας ήταν οι σχολικές υποδομές πληγέντων περιοχών από την κακοκαιρία, στην περιοχή της Θεσσαλίας. Από την πρώτη στιγμή ευαισθητοποιηθήκαμε και επικοινωνήσαμε  με  αρμόδιους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και της εκπαίδευσης , για να μας δώσουν  κάποιες κατευθύνσεις ,για το πώς θα μπορούσαμε να συνδράμουμε στον αγώνα αποκατάστασης των  υποδομών τους. Επικοινωνώντας με την Α/θμια Εκπαίδευση Καρδίτσας μας παρέπεμψε σε ένα μικρό σχολείο , που κυριολεκτικά είχε γεμίσει από λάσπες και μας έδωσε τα στοιχεία του Διευθυντή. Ο κ. Πέτρος

Αθανασίου , Προϊστάμενος του Σχολείου της Αγίας Τριάδας  ανιχνεύοντας τις ανάγκες του σχολείου του σε συνεργασία με την Αντιπρόεδρο του Συλλόγου μας κ. Μαρία Κληματσάκη Μαρία , εκπαιδευτικό, συνταξιούχο διευθύντρια  σχολείου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Χανίων, καταλήξαμε από κοινού  στην αντικατάσταση των ηλεκτρονικών υπολογιστών στο εργαστήριο της Πληροφορικής(6 σταθερούς υπολογιστές με τα περιφερειακά εξαρτήματα), στην αγορά  μιας φορητής μικροφωνικής συσκευής, ενός laptop σύγχρονης τεχνολογίας . Επίσης ενός σταθερού Υπολογιστή (με οθόνη πληκτρολόγιο και ποντίκι ) καθώς και ένα εκτυπωτή, για το Νηπιαγωγείο της Αγίας Τριάδας Καρδίτσας.

Προχωρήσαμε σε μια ανακοίνωση /έκκληση του Συλλόγου μας ,που την γνωστοποιήσαμε μέσα από όλα τα κοινωνικά δίκτυα της πόλης μας. Το τόλμημα μεγάλο, αλλά  η ανταπόκριση αυτών που είναι διαχρονικά κοντά στον σύλλογό μας ήταν άμεση πραγματικά.. Σε λίγες ημέρες το όραμα  έγινε πραγματικότητα ,σκορπίζοντας χαμόγελα χαράς και ικανοποίησης στους αποδέκτες.

Αισθανόμαστε την ανάγκη  να ευχαριστήσουμε από καρδιάς  τους ανθρώπους που πρόσφεραν από το υστέρημά τους, αλλά με μεγάλο ψυχικό απόθεμα στην αγορά του εξοπλισμού

Την οικογένεια Χατζηαγγελάκη  (ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου HOTEL SIRIOS VILLAGEστο Δαράτσο Χανίων ) για την κάλυψη όλου του κόστους αντικατάστασης  του εξοπλισμού στο  εργαστήριο πληροφορικής , αξίας 3.000 ευρώ).

  2. Το Σύλλογο Μελών Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού του Πολυτεχνείου Κρήτης , όπου στο πλαίσιο της καλλιέργειας και ανάπτυξης πνεύματος κοινωνικής αλληλεγγύης και της υποστήριξης της ποιοτικής δημόσιας εκπαίδευσης, κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, συμμετείχε στο σχετικό κάλεσμα του Συλλόγου μας, συνδράμοντας με δωρεά ποσού 500€ για την αγορά ηλεκτρονικού εξοπλισμού

3.Το ζευγάρι συνταξιούχων εκπαιδευτικών ,Λεωνίδας Βεγλιρής και Καλλιρρόη Μπούχλη, οι οποίοι είχαν υπηρετήσει στο ξεκίνημα της εκπαιδευτικής τους καριέρας σε σχολείο του Παλαμά Καρδίτσας και προσέφεραν με συγκίνηση το ποσό των 100 ευρώ .

Τον κ. Ευτύχη Λιτσάκη ομογενή συμπατριώτη(καταγωγή από το Δαράτσο Ν Κυδωνίας) κάτοικο Καναδά συμβάλλοντας με 250 ευρώ στην υλοποίηση της πρωτοβουλίας μας.Τον κ. Μανώλη Ζωγραφάκη και το Yoga Class Chania , όπου μέσα από εκδήλωση ηχοθεραπείας που διοργάνωσαν, μας κατέθεσαν το ποσό των 180 ευρώ, για την επίτευξη του στόχου μας.Την διοίκηση της ΑΝΕΚ και ιδιαίτερα την υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων κ. ΄Αννα Νικολακάκη ,για την σημαντική συμβολή της στην υλοποίηση της κοινωνικής δράσης μας.

Τα υπόλοιπα χρήματα που απαιτήθηκαν καλύφθηκαν από το ταμείο του Κυττάρου Χαλέπας καθώς και από τον οβολό του κ. ΑΝΔΡΕΑ ΤΖΙΓΚΑΝΑ, που κατέθεσε στο λογαριασμό μας

Τον κ. Ανδρέα Μαρκαντωνάκη , Καθηγητή Πληροφορικής, με απόσπαση στη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Χανίων (ΥΠΛΗΝΕΤ) για την καταγραφή των χαρακτηριστικών των μηχανημάτων , ώστε να είναι χρηστικά στην εκπαίδευση των μαθητών. Η προσφορά αυτή δείχνει ότι η αλληλεγγύη λειτούργει έμπρακτα στην κοινωνία μας συμβάλλοντας στην αποκατάσταση της καθημερινότητας σε μια περιοχή που πλήγηκε πρωτόγνωρα μη ξεχωρίζοντας χρώμα χώρα θρησκεία και οικονομική επιφάνεια, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που διανύουμε αποκτά ιδιαίτερη αξία και σημασία, διότι οι ανάγκες των σχολείων της Αγίας Τριάδας Καρδίτσας είναι αυξημένες, λόγω των ζημιών από τις πλημμύρες, αλλά και οι οικογένειες των μαθητών έχουν ένα σωρό προβλήματα και υποχρεώσεις να καλύψουν , αφού οι καταστροφικές συνέπειες τους έβγαλαν εκτός προγραμματισμού.

 Σας ευχαριστούμε θερμά και από καρδιάς όλους ,για την ευαισθησία και την ανθρωπιά που για ακόμη μία φορά επιδεικνύετε έμπρακτα, βρισκόμενοι στο πλευρό των πληγέντων κατοίκων της θεσσαλικής περιφέρειας.

Αυτές οι πράξεις αλληλεγγύης θεωρούμε ότι στις σημερινές εποχές θα πρέπει να αναδεικνύονται ώστε να γνωρίζουν όλοι ποιοι στηρίζουν με τις πράξεις τους, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!!!

Η εφευρετική αγάπη  βρίσκει κάθε φορά κι έναν καινούργιο τρόπο για να συνδράμει και να δίνει σε εμάς δύναμη και ελπίδα, για να συνεχίσουμε την χρήσιμη κοινωνικά πιστεύουμε πορεία του συλλόγου μας .

Τέλος αναφέρουμε ότι ευχαριστήρια επιστολή δημοσιεύτηκε με αποδέκτη τον Σύλλογό μας από τον Προϊστάμενο του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Τριάδας  Καρδίτσας κ. Πέτρο Αθανασίου, σε συνεργασία με την κ. Δέσποινα Ρέππα, Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου Αγίας Τριάδας και την κ. Χαλή Μαρία, Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείωνΕυχή όλων μας να χαρούν όλο τον εξοπλισμό μαθητές και εκπαιδευτικοί των δυο παραπάνω σχολείων, με χαμόγελα ικανοποίησης και εκτίμησης  να γεμίζουν τις μικρές  αίθουσες, με υγεία και ενσυναίσθηση να ανεβαίνουν τα σκαλοπάτια της ζωής ,με θάρρος και ελπίδα να νικούν τις κακοτοπιές που συναντούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα