SOS: Η παραβατικότητα ανηλίκων σε διαρκή αύξηση – Ανεξέλεγκτες καταστάσεις (βίντεο)

«Κάτι πρέπει να αλλάξει. Πρέπει στα παιδιά να δώσουμε κάτι το οποίο να είναι θετικό, το οποίο θα αλλάξει την ψυχοσύνθεσή τους η οποία είναι πάρα πολύ καταρρακωμένη. Δεν έχουν εκείνα τα στοιχεία τα οποία θα τους οδηγήσουν στον καλό δρόμο…»

Με αυτά τα λόγια ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων Χρήστος Πραματευτάκης απεύθυνε έκκληση σε όλους να κινητοποιηθούν για την ολοένα αυξανόμενη παραβατικότητα ανηλίκων, μια κατάσταση η οποία – όπως ο ίδιος είπε – θα είναι διαρκώς επιδεινούμενη.

Άλλωστε έχουν γίνει πλέον καθημερινότητα τα περιστατικά με επιθέσεις, κλοπές, σχολικού εκφοβισμού

(bulling) , εκδικητικής πορνογραφίας (revenge porn) κ.α. κυρίως μεταξύ ανηλίκων τα οποία έρχονται στο φως της δημοσιότητας, μια κατάσταση η οποία πρέπει πρώτα από όλους να σημάνει συναγερμό στις οικογένειες και στα σχολεία, όπως τονίζει ο κ. Πραματευτάκης.

«Κατ΄αρχήν είναι θέμα παιδείας. Στα ανήλικα πρέπει να σταθούμε. Αρχικά η οικογένειά τους, στην συνέχεια οι δάσκαλοι και οι καθηγητές και πρέπει να υπάρξει αυξημένη βοήθεια στα σχολεία…..Δεν χρειάζονται τα κατασταλτικά μέτρα εν αρχή. Αυτό το οποίο πρέπει να γίνει είναι το θέμα της παιδείας» ανέφερε ο κ. Πραματευτάκης συμπληρώνοντας:

«Χωρίς διαπαιδαγώγηση οδηγούμαστε εκ του ασφαλούς σε μια κατάσταση που θα την έχουμε μπροστά μας και θα είναι πάρα πολύ δύσκολη για όλη την κοινωνία…»

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων επισημαίνοντας και την ιδιαίτερη προβολή αρνητικών ειδήσεων από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης παραδειγματίζοντας αρνητικά τους ανήλικους, ανέφερε και προσωπικό παράδειγμα όταν στην περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων κάθισε μαζί με τα εγγόνια του να παρακολουθήσει το τηλεοπτικό πρόγραμμα.

«Διαπίστωσα ότι αυτά τα παιδιά, από τις ιδιωτικές αλλά και την κρατική τηλεόραση δεν πήραν το μήνυμα των Χριστουγέννων, δεν πήραν το μήνυμα της Πρωτοχρονιάς……αλλά είχαμε το α έγκλημα, το β έγκλημα…..Αυτά τα παιδιά πώς να θυμούνται τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς όταν πήραν όλα τα κακά και τα δυσάρεστα…» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Πραματευτάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα
SOS, – Ανεξέλεγκτες,SOS, – anexelegktes