Την αντίθεσή της στη διαδικασία των συγχωνεύσεων εξέφρασε η ΠΟΕ-ΔΟΥ στον Διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Πιτσιλή



Αθήνα 15.3.2018
Αρ. Πρωτ.: 1301

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ TON ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΑΑΔΕ κ. ΠΙΤΣΙΛΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΔΟΥ

Η διοίκηση της ΠΟΕ-ΔΟΥ μετά από την ενημέρωση από τον Διοικητή της ΑΑΔΕ ότι πρόκειται να γίνουν συγχωνεύσεις ΔΟΥ, κάλεσε

με έγγραφό της τους εμπλεκόμενους Συλλόγους όπως μας αποστείλουν τις θέσεις και τις απόψεις τους για το θέμα. Οι Σύλλογοι έστειλαν τις θέσεις τους και την 8.3.2018 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΔΟΥ και εκπροσώπων των Συλλόγων με τον Διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Πιτσιλή.

Η ΠΟΕ-ΔΟΥ εξέφρασε την αντίθεσή της στην διαδικασία των συγχωνεύσεων που επιχειρείται να γίνουν χωρίς σχέδιο και με προχειρότητα και ζητήθηκε ενημέρωση για τα κριτήρια που ελήφθησαν υπόψη προκειμένου να γίνουν οι συγκεκριμένες εισηγήσεις των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων.

Παράλληλα διατυπώθηκαν οι πάγιες διαχρονικές θέσεις μας και ζητήσαμε:
- Αναβάθμιση όλων των ΔΟΥ σε Α΄ τάξης.
- Μια τουλάχιστον ΔΟΥ ανά Νομό με Έλεγχο και Δικαστικό σε όσους Νομούς δεν υπάρχουν.
- Ολοκλήρωση της μηχανογράφησης, απλούστευση των φορολογικών διαδικασιών ώστε να μην απαιτείται η προσέλευση του κοινού στις ΔΟΥ.
- Διασφάλιση όλων των οργανικών θέσεων του προσωπικού και ενίσχυση με προσλήψεις.
- Αναβάθμιση των ΔΟΥ των τουριστικών νησιών σε ΔΟΥ Α΄ τάξης λόγω της νησιωτικότητας και του μεγάλου φορολογικού ενδιαφέροντος.
- Αξιολόγηση των προηγούμενων συγχωνεύσεων και αποτίμηση των αποτελεσμάτων.

Ο κ. Διοικητής δήλωσε ότι:

Η ΑΑΔΕ εξετάζει ορισμένες συγχωνεύσεις και στο πλαίσιο αυτό ξεκίνησε τον διάλογο πρώτα με τους εργαζόμενους και θα ακολουθήσει διάλογος με τις τοπικές κοινωνίες. Οι αποφάσεις θα ληφθούν μετά το τέλος του διαλόγου.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΥΦΑΝΤΗ ΕΙΡΗΝΗ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΡΣΕΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

Keywords
Τυχαία Θέματα