Σταθερό στο 5,5% το ποσοστό ανεργίας στις χώρες του ΟΟΣΑ



12/03/2018

Το ποσοστό ανεργίας του ΟΟΣΑ ήταν σταθερό σε 5,5% τον Ιανουάριο του 2018. Σε ολόκληρη την περιοχή του ΟΟΣΑ, 34,5 εκατομμύρια άνθρωποι ήταν άνεργοι, 1,9 εκατομμύρια περισσότεροι από τον Απρίλιο του 2008.

Στη ζώνη του ευρώ, το ποσοστό ανεργίας ήταν σταθερό σε 8,6% τον Ιανουάριο. Το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε κατά 0,2 της εκατοστιαίας μονάδας ή περισσότερο στη Σλοβενία

​​(0,3 της εκατοστιαίας μονάδας, στο 5,9%) και στις Κάτω Χώρες (κατά 0,2 της εκατοστιαίας μονάδας σε 4,2%). Αντίθετα, αυξήθηκε κατά 0,2 εκατοστιαία μονάδα στην Ιταλία (σε 11,1%, επιστρέφοντας στο επίπεδο του Νοεμβρίου 2017).

Εκτός της ζώνης του ευρώ, το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε κατά 0,3 της εκατοστιαίας μονάδας στο Ισραήλ (3,7%), στην Ιαπωνία (σε 2,4%), κατά 0,1% στην Κορέα (3,6%) και στο Μεξικό (3,3%). Σταθερό στις ΗΠΑ (4,1%) και αυξήθηκε κατά 0,1 ποσοστιαία μονάδα στον Καναδά (σε 5,9%). Πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι το Φεβρουάριο το ποσοστό ανεργίας παρέμεινε σταθερό στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ μειώθηκε κατά 0,1 ποσοστιαία μονάδα στον Καναδά (στο 5,8%).



Τον Ιανουάριο, το ποσοστό ανεργίας των γυναικών του ΟΟΣΑ (κάτω από 0,1 ποσοστιαία μονάδα, στο 5,6%) παρέμεινε ελαφρώς υψηλότερο από αυτό των ανδρών (αμετάβλητο στο 5,4%). Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η διαφορά μεταξύ του ποσοστού ανεργίας για τις γυναίκες και τους άνδρες κυμάνθηκε μεταξύ 0,1 και 0,4 ποσοστιαίων μονάδων. Οι διαφορές μεταξύ των φύλων όσον αφορά τα ποσοστά ανεργίας είναι σημαντικά υψηλότερες στη ζώνη του ευρώ, όπου το ποσοστό ανεργίας των γυναικών τον Ιανουάριο ήταν 0,7 της εκατοστιαίας μονάδας υψηλότερο από εκείνο των ανδρών. Αντίστροφα, το ποσοστό ανεργίας των ανδρών υπερέβαινε το ποσοστό ανεργίας για τις γυναίκες κατά 0,3 της εκατοστιαίας μονάδας τόσο στην Ιαπωνία όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το ποσοστό ανεργίας του ΟΟΣΑ για τους νέους (άτομα ηλικίας 15 έως 24 ετών) μειώθηκε κατά 0,2 της εκατοστιαίας μονάδας τον Ιανουάριο (στο 11,4%), με τη δεύτερη συνεχή μηνιαία πτώση, αλλά παραμένει περισσότερο από διπλάσια από αυτή των άλλων ηλικιακών κατηγοριών.

Δείτε ολόκληρο το δελτίο τύπου στην Αγγλική ή κατεβάστε το από εδώ.

O browser δεν υποστηρίζει pdf viewεr. Κατεβάστε την απόφαση από εδώ: Download PDF.


Keywords
Τυχαία Θέματα