ΠΟΕ-ΔΟΥ: Αποφάσεις Γενικού Συμβουλίου της 19ης Σεπτεμβρίου



Αθήνα 5.10.2018
Αρ. Πρωτ.: 1373

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 19.9.2018

Σήμερα 19.9.2018 ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 9:30 π.μ. συνεδρίασε το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΔΟΥ, σε αίθουσα του ξενοδοχείου «ΤΙΤΑΝΙΑ» (Πανεπιστημίου 52, Αθήνα), με θέματα:

1. Αντικατάσταση Μέλους Γενικού Συμβουλίου.

2. Ενημέρωση- τρέχοντα θέματα (Μισθολόγιο, ποινικές-αστικές ευθύνες υπαλλήλων, ανακατανομή οργανικών θέσεων ΑΑΔΕ, συγχωνεύσεις υπηρεσιών, κτηματικές υπηρεσίες - ΣΔΟΕ,

επιστροφή υπολοίπου ποσού ΤΕΑΔΥ κλπ).

3.Προγραμματισμός δράσης.

4.Συζήτηση - λήψη απόφασης για το καταστατικό Συνέδριο.

5. Έγκριση μικροεξόδων περιόδου από 1.6.2018 έως 31.8.2018.

6. Έγκριση αποφάσεων Εκτελεστικής Επιτροπής από 17.7.2018 έως και 12.9.2018.

Με την έναρξη της συνεδρίασης αναγνώστηκε ο ονομαστικός κατάλογος των μελών του Γ.Σ., για την διαπίστωση απαρτίας, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 14§3 του καταστατικού ΠΟΕ- ΔΟΥ

Στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι το Γ.Σ. βρίσκεται σε απαρτία, καθόσον βρέθηκαν παρόντες Τριάντα (30) Γενικοί Σύμβουλοι επί συνόλου τριάντα ενός (31), όπως παρακάτω:

Δικαιολογημένα απών ήταν η Γενική Σύμβουλος: 1) ΡΑΠΤΟΥ ΟΛΓΑ.

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

Με την έναρξη της συζήτησης έγινε ενημέρωση του Γενικού Συμβουλίου από την Πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής, επί του συνόλου των θεμάτων που απασχόλησαν τη διοίκηση στο διάστημα που μεσολάβησε από την προηγούμενη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου (4.7.2018).

Μετά την ενημέρωση της Προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής, τις τοποθετήσεις και προτάσεις των μελών επί των Θεμάτων Ημερήσιας Διάταξης, το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΔΟΥ προχώρησε στη λήψη των παρακάτω αποφάσεων:

ΘΕΜΑ 1ο: ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΛΟΥΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ.

ΑΠΟΦΑΣΗ 1η:

Μετά από παραίτηση της Γενικής Συμβούλου ΠΑΝΤΕΛΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ από την παράταξη της ΣΑΣ, ακολούθησε η παραίτηση του ΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, και υπήρξε ισοψηφία μεταξύ του ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ και ΜΑΛΙΒΙΤΣΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.

Συνήλθε η Εφορευτική επιτροπή του 27ου Συνεδρίου της ΠΟΕ-ΔΟΥ και έγινε κλήρωση μεταξύ των δύο ισοψηφησάντων και την θέση στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΔΟΥ την καταλαμβάνει ο ΜΑΛΙΒΙΤΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ.

ΘΕΜΑ 2ο: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ-ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ (ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ,ΠΟΙΝΙΚΕΣ-ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, ΑΝΑΚΑΤΑΝΟΜΗ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΑΑΔΕ, ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ΚΤΗΜΑΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ- ΣΔΟΕ, ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥ ΠΟΣΟΥ ΤΕΑΔΥ ΚΛΠ) .

ΑΠΟΦΑΣΗ 2η:

Αποφασίστηκε ομόφωνα να ζητηθεί συνάντηση από τον Υφυπουργό Εργασίας κ. Πετρόπουλο για την επιστροφή του υπολοίπου ποσού των κρατήσεών μας από το ΤΕΑΔΥ.

Αποφασίστηκε ομόφωνα να ζητηθεί άμεση συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο ώστε επιτέλους να τροποποιηθεί το άρθρο 33 του Ν.4389/2016 ώστε να λυθεί το θέμα των ποινικών, πειθαρχικών και αστικών ευθυνών των συναδέλφων και ειδικά των ελεγκτών που είναι χρεωμένοι με παραγραφόμενες υποθέσεις, ο αριθμός των οποίων είναι αδύνατον να διεκπεραιωθεί έως το τέλος του έτους. Ταυτόχρονα συνάντηση με το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους προκειμένου να εξεταστεί η εμπλοκή σχετικά με την διάταξη Νόμου περί ποινικής, αστικής και πειθαρχικής ευθύνης.

Αποφασίστηκε και προτείνουμε για τις κρίσεις – επιλογές και τις μετακινήσεις συναδέλφων:

- Συγκρότηση των Γνωμοδοτικών Συμβουλίων σύμφωνα με όσα ισχύουν στο υπόλοιπο Δημόσιο. Η σημερινή συγκρότηση των Γνωμοδοτικών Συμβουλίων της ΑΑΔΕ είναι μια απόκλιση που δεν συμβάλει στην ενίσχυση της αξιοπιστίας των κρίσεων, αντίθετα ενισχύει το έλλειμμα εμπιστοσύνης.

- Δημοσιοποίηση των μορίων όλων των υποψηφίων.

- Δημοσιοποίηση της τελικής σειράς κατάταξης με διαχωρισμό βαθμολογίας γραπτής και προφορικής εξέτασης.

- Γνωστοποίηση σε όλους τους υποψηφίους της «Ειδικής αιτιολόγησης».

- Να προηγείται η συνέντευξη της γραπτής εξέτασης, ώστε να μην υπάρχει περίπτωση συμψηφισμών.

- Να τηρούνται πλήρη πρακτικά της δομημένης συνέντευξης, ώστε να μπορεί να υποβάλει ένσταση ο υποψήφιος και να υπάρχουν στοιχεία για την κρίση του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου.

- Συμμετοχή των αιρετών εκπροσώπων των εργαζομένων.

- Καλεί την ηγεσία της ΑΑΔΕ να σταματήσει αυτή την απαράδεκτη διαδικασία και να αποδεχθεί (όπως έχει υποχρέωση) όρους διαφάνεια και στελέχωση των υπηρεσιών μας. Απαιτεί τη δημοσιοποίηση της μοριοδότησης και τη σειρά κατάταξης όσων συμμετείχαν στις μέχρι τώρα κρίσεις και αυτό να καθιερωθεί ως μια μόνιμη διαδικασία.

- Καθιστά απολύτως σαφές ότι θα λάβει κάθε δυνατό μέτρο (κινηματικό, νομικό κλπ) προκειμένου να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση, που λαμβάνει χώρα μακριά απ΄ το φως της ημέρας.

- Καλεί την πολιτική ηγεσία να αναλάβει τις αναμφισβήτητα μεγάλες ευθύνες της και να επιβάλει όρους διαφάνειας στις κρίσεις-επιλογές και τις μετακινήσεις των εργαζομένων. Σε διαφορετική περίπτωση καθίσταται απολύτως συνυπεύθυνη για την κατάσταση που υπάρχει.

Επαναβεβαιώνουμε την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου στις 18.4.2018 σε ότι αφορά την λειτουργία των Υπηρεσιακών Συμβουλίων.

ΘΕΜΑ 3ο: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ.

ΑΠΟΦΑΣΗ 3η:

Αποφασίστηκε με μυστική ψηφοφορία να εξουσιοδοτηθεί η Εκτελεστική Επιτροπή για την προκήρυξη προειδοποιητικής στάσης εργασίας για το ζήτημα των προτεραιοποιημένων υποθέσεων και της αστικής-ποινικής ευθύνης των υπαλλήλων.

Παράλληλα να δημοσιοποιήσει το θέμα, στην πορεία μέχρι την στάση εργασίας, με περιοδείες, συνέντευξη τύπου κλπ.

Συμμετοχή στην σύσκεψη Ομοσπονδιών της ΑΔΕΔΥ 29.9.2018 για κλιμάκωση της πάλης. Γενικές συνελεύσεις, εκτίμηση διαθέσεων και αποτελεσμάτων στάσης εργασίας και αποφάσεις για συνέχιση των κινητοποιήσεων.

ΘΕΜΑ 4ο: ΣΥΖΗΤΗΣΗ-ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ.

ΑΠΟΦΑΣΗ 4η:

Αποφασίστηκε η σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής για την επεξεργασία και κατάθεση προτάσεων για το καταστατικό συνέδριο, όταν αυτό οριστεί από το Γενικό Συμβούλιο.

ΘΕΜΑ 5ο: ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΙΚΡΟΕΞΟΔΩΝ ΑΠΟ 1.6.2018 έως 31.8.2018

ΑΠΟΦΑΣΗ 5η

Αποφασίστηκε ομόφωνα για την έγκριση των μικροεξόδων περιόδου από 1.6.2018 έως 31.8.2018.

ΘΕΜΑ 6ο: ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟ 17.7.2018 έως 12.9.2018

ΑΠΟΦΑΣΗ 6η:

Αποφασίστηκε ομόφωνα για την έγκριση των αποφάσεων της Εκτελεστικής Επιτροπής από 17.7.2018 έως 12.9.2018.

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ:

1. Εξουσιοδοτείται η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΔΟΥ να κάνει εκκαθάριση-καταστροφή των αρχείων της ΠΟΕ-ΔΟΥ, υπό τις αιρέσεις που διατυπώθηκαν και αποτυπώνονται στα πρακτικά του Γενικού Συμβουλίου.

2. Αποφασίστηκε ομόφωνα ότι το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΔΟΥ δεν δέχεται καμία μείωση οργανικών θέσεων σε καμία ΔΟΥ των Νομών Θεσσαλονίκης - Κιλκίς - Χαλκιδικής και σε όλη την περιφέρεια. Η επικείμενη ανακατανομή των οργανικών θέσεων στην ΑΑΔΕ επιφέρει ένα σοβαρό πλήγμα στην λειτουργία των υπηρεσιών μας, καθώς με καταναγκαστικό τρόπο υποχρεώνει υπηρεσίες και συναδέλφους να μετακινηθούν χωρίς να το επιθυμούν. Επιπλέον στερεί κάθε δυνατότητα ευελιξίας για μετακίνηση των συναδέλφων μεταξύ των υπηρεσιών. Προτείνουμε την αύξηση δέκα έως δεκαπέντε τοις εκατό (10-15%) κενών οργανικών θέσεων σε όλες τις ΔΟΥ της περιφέρειας.

3. Αποφασίστηκε ομόφωνα παράσταση εκπροσώπων του Γενικού Συμβουλίου στο Συμβούλιο Διοίκησης που συνεδριάζει αύριο 20.9.2018 και ώρα 15:30 στην Καρ.Σερβίας, για να τους ενημερώσουμε σχετικά με τις θέσεις της ΠΟΕ-ΔΟΥ για τα σοβαρά προβλήματα του κλάδου.

4. Αποφασίστηκε ομόφωνα να ζητήσουμε από την Κυβέρνηση να ικανοποιήσει άμεσα της ομόφωνες αποφάσεις της ΠΟΕ-ΔΟΥ για πλήρη εξομοίωση όλων των υπηρετούντων και νεοεισερχομένων συναδέλφων με την ψήφιση νομοθετικής ρύθμισης που θα λύνει το θέμα οριστικά.

5. Αποφασίστηκε ομόφωνα άμεση συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο και τον Διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Πιτσιλή ώστε να απαιτήσουμε :

α) Να μην μειωθεί το όριο του αφορολόγητου, αντίθετα να επανέλθει στις 12.000€.
β) Σταδιακή αύξηση των μισθών στα προ μνημονίου επίπεδα, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο, αξιοπρεπείς αμοιβές υπερωριακής απασχόλησης και εξαιρέσιμων.
γ) Η καταβολή εξόδων κίνησης για όσους συναδέλφους υποχρεώνονται να εργαστούν εκτός της υπηρεσίας (πχ. ελεγκτές, προληπτικά συνεργεία ελέγχου).
δ) Ρύθμιση από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων όλων των στεγαστικών δανείων που έχουν χορηγηθεί, ώστε να ανταποκρίνεται στους σημερινούς μισθούς και την ικανότητα αποπληρωμής των δανείων από τους δανειολήπτες. Προτείνουμε είτε μείωση του αρχικού κεφαλαίου ανάλογη με την μείωση που καταγράφηκε στους μισθούς μας, περίπου 40%, είτε μείωση του επιτοκίου το οποίο βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα ώστε να καλύπτονται οι μισθολογικές απώλειες.

6. Αποφασίστηκε η σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής σε συνεργασία με τις άλλες Ομοσπονδίες του Υπουργείου Οικονομικών για την επεξεργασία πρότασης που θα αφορά:
Α) Το μισθολόγιο των υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομικών, στα πλαίσια της συνεδριακής απόφασης με αδιαπραγμάτευτους άξονες: ι) καμία μείωση των σημερινών αποδοχών των συναδέλφων, ιι) ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στο βασικό μισθό, μισθολογικής εξομοίωσης όλων των νεοεισερχομένων συναδέλφων στον κλάδο από εδώ και στο εξής, και
Β) Θέματα που αφορούν τις συνθήκες εργασίας και λειτουργίας των υπηρεσιών.

9. Το Γενικό Συμβούλιο με απόφασή του ξεκαθαρίζει προς κάθε κατεύθυνση:
1. Δεν θα επιτρέψουμε οι υπερωρίες να αποκτήσουν μόνιμη κατάσταση ακυρώνοντας τον προαιρετικό τους χαρακτήρα και για την κάλυψη έκτακτων αναγκών.
2. Οι υπερωρίες που πραγματοποιούνται, εντός ή εκτός των υπηρεσιών μας δεν μπορεί να υποαμοίβονται και μάλιστα για μέρος αυτών.
3.Η εξόφλησή τους θα πρέπει να γίνεται σε τακτά διαστήματα (π.χ. με εκκαθάριση του επόμενου, της πραγματοποίησης, μήνα) και για το σύνολο αυτών.
4.Δεν θα ανεχθούμε τη χρηματοδότηση των εξόδων κίνησης απ΄ τους ίδιους τους εργαζόμενους, όπως επίσης και τη χρήση ιδίων μέσων μεταφοράς.
5. Δεν θα επιτρέψουμε την κατάργηση του πενθημέρου η οποία δρομολογείται στις υπηρεσίες μας.

Για όλα τα παραπάνω καλούμε την ηγεσία της ΑΑΔΕ και την Πολιτική Ηγεσία να δώσουν άμεσα λύση. Σε διαφορετική περίπτωση η Ομοσπονδία και οι Σύλλογοι όλης της χώρας, θα καλέσουν τους συναδέλφους σε αποχή από κάθε υπερωριακή και απλήρωτη εργασία.

6. Αποφασίστηκε ομόφωνα να ζητήσουμε συνάντηση με τον Διοικητή και το Συμβούλιο Διοίκησης για να ενημερωθούμε και να θέσουμε, ζητήματα για την λειτουργία της Φορολογικής Ακαδημίας.

ΨΗΦΙΣΜΑ:

1. Διαβιβάζεται στην Εκτελεστική Επιτροπή προς ψήφιση, ψήφισμα καταγγελίας της αυταρχικής συμπεριφοράς, απέναντι σε συνδικαλιστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Μεσσηνίας-Λακωνίας-Αρκαδίας, του Προϊσταμένου του τμήματος ΥΕΕΔΕ Τρίπολης. Η απαξίωση του συνδικαλιστικού κινήματος αποτελεί φασίζουσα αντίληψη και καταφέρεται κατά των θεσμών και της Δημοκρατίας. Δεν θα
επιτρέψουμε σε κανένα Προϊστάμενο να λειτουργεί με τέτοιες πρακτικές.

Τα πλήρη πρακτικά της συνεδρίασης έχουν μαγνητοφωνηθεί και είναι στη διάθεση των μελών του Γενικού Συμβουλίου.

ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Keywords
Τυχαία Θέματα