Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπέγραψε τον νόμο για τη φορολογική μεταρρύθμιση.



Ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump υπέγραψε στις 22.12.2017 τον νόμο περί φορολογικών περικοπών και απασχόλησης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, μειώνει τον συντελεστή φορολογίας εταιρειών και αλλάζει εντελώς το διεθνές φορολογικό σύστημα των ΗΠΑ.

Το προσωπικό της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς δέχθηκε επίσης νέες οδηγίες σχετικά με τις τροποποιήσεις που θα επιφέρει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο στις οικονομικές καταστάσεις.

Ενώ

εδώ και αρκετό καιρό είναι σαφές ότι ο Πρόεδρος σκόπευε να υπογράψει το νομοσχέδιο φορολογικής μεταρρύθμισης, πολλοί πίστευαν ότι η υπογραφή δεν θα πραγματοποιηθεί μέχρι το 2018.

Η εφαρμογή της φορολογικής μεταρρύθμισης το 2017 σημαίνει ότι οι επιπτώσεις του νέου νόμου πρέπει να αντικατοπτρίζονται στις οικονομικές καταστάσεις του 2017, συμπεριλαμβανομένων, για παράδειγμα, των αναβαλλόμενων φορολογικών απαιτήσεων.
Η ολοκλήρωση της απαιτούμενης ανάλυσης για τις εταιρείες θα είναι δύσκολη, ειδικά για εκείνες που έχουν φορολογική χρήση που λήγει στις 31 Δεκεμβρίου.

Η οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσουν τα λογιστήρια των επιχειρήσεων προβλέπουν ειδικούς κανόνες και χειρισμούς που πρέπει να ακολουθηθούν κατά τη διάρκεια της "περιόδου μέτρησης" των επιχειρήσεων, η οποία αρχίζει στις 22 Δεκεμβρίου 2017, ημερομηνία έναρξης ισχύος του νέου φορολογικού νόμου και λήγει όταν μια επιχείρηση έχει αποκτήσει/ετοιμάσει και αναλύσει τις πληροφορίες που απαιτούνται για την ολοκλήρωση των λογιστικών απαιτήσεων σύμφωνα με την υφιστάμενη φορολογική νομοθεσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα