Νικητές φορολοταρίας. Απαραίτητη η δήλωση τραπεζικού λογαριασμού για την καταβολή των ποσών. Αύριο 29 Δεκεμβρίου η πρώτη πίστωση.



Περίπου 4.000.000, κατά μέσο όρο, διαφορετικοί Α.Φ.Μ. (φορολογούμενοι) συμμετείχαν στις δέκα δημόσιες κληρώσεις της φορολοταρίας που πραγματοποιήθηκε στις 24 Δεκεμβρίου, ενώ στο σύνολο των κληρώσεων των έντεκα μηνών αυτοί ανήλθαν στα 6.000.000 περίπου. Οι συνολικοί νικητές των μέχρι τώρα έντεκα κληρώσεων ανέρχονται σε 10.963, καθώς υπήρξαν και αυτοί που κέρδισαν σε περισσότερες από μία κληρώσεις.

Αύριο 29 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη πληρωμή των κερδών, εφόσον οι δικαιούχοι έχουν προηγουμένως δηλώσει τον αριθμό του τραπεζικού
τους λογαριασμού (IBAN) στο περιβάλλον του TAXISnet και στον οποίο απαιτείται να εμφανίζονται ως πρώτοι δικαιούχοι.

Τα παραπάνω ανέφερε η διευθύντρια ηλεκτρονικής διακυβέρνησης κα Σ. Σεχπερίδου σε τηλεοπτική εκπομπή.

Από τα στοιχεία της Δ.ΗΛΕ.Δ. προκύπτει ότι, περίπου 5.000 νικητές δεν έχουν ακόμη προβεί στη σχετική δήλωση του IBAN.

Υπενθυμίζουμε ότι, στους φορολογούμενους που κληρώνονται και δεν έχουν δηλώσει τραπεζικό λογαριασμό, δίνεται προθεσμία τριών μηνών από την αποστολή του προσωποποιημένου μηνύματος, προκειμένου να δηλώσουν τον τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο επιθυμούν να πιστωθεί το χρηματικό έπαθλο στην εφαρμογή του TAXISnet, επιλέγοντας μετά την εισαγωγή τους «Ο λογαριασμός μου» και «Δήλωση Λογαριασμού – IBAN». Η πίστωση του ποσού που αντιστοιχεί στο χρηματικό έπαθλο θα γίνεται ατόκως, μετά τη δήλωση του τραπεζικού λογαριασμού.
Σε περίπτωση που δεν δηλωθεί τραπεζικός λογαριασμός εντός της ως παραπάνω προθεσμίας, το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στο έπαθλο καταβάλλεται στον 1ο, 2ο κ.ο.κ. δικαιούχο, κάτοχο του 1ου, 2ου κ.ο.κ. αναπληρωματικού λαχνού της συγκεκριμένης κλήρωσης.
Οι φορολογούμενοι έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν οποτεδήποτε να εξαιρεθούν από το πρόγραμμα Δημοσίων Κληρώσεων καθώς επίσης και να αποποιηθούν το έπαθλο που κέρδισαν σε συγκεκριμένη κλήρωση εντός τριών μηνών από τη διενέργειά της, υποβάλλοντας σχετική αίτηση στη Δ.ΗΛΕ.Δ.
Τα χρηματικά έπαθλα των κληρώσεων είναι αφορολόγητα, δεν κατάσχονται, δεν υπόκεινται σε κανενός είδους παρακράτηση και δεν συμψηφίζονται με τυχόν οφειλές του δικαιούχου προς το Ελληνικό Δημόσιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα