Ετήσια Έρευνα ΣΕΒ «Ο σφυγμός του επιχειρείν» 2018 #SEVbusinesspulse

Ετήσια Έρευνα ΣΕΒ «Ο σφυγμός του επιχειρείν» 2018 #SEVbusinesspulse

Το Παρατηρητήριο Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος του ΣΕΒ, με τη συνδρομή της MRB, πραγματοποιεί, για δεύτερη χρονιά, την ετήσια έρευνα γνώμης για την αξιολόγηση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος από τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, με τίτλο «Ο σφυγμός του επιχειρείν».

Χάρη στη δική σας ενεργό συμμετοχή, περισσότερες από 700 επιχειρήσεις συμπλήρωσαν το ερωτηματολόγιο συμβάλλοντας καθοριστικά στο να κατανοήσουμε καλύτερα τα προβλήματα και τις προτεραιότητες των Ελληνικών επιχειρήσεων.

Με την αναμενόμενη ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής τον Αύγουστο του 2018 και την είσοδο στη μεταμνημονιακή εποχή, είναι πιο αναγκαίο από ποτέ να καταγραφεί η άποψη της επιχειρηματικότητας για την επόμενη ημέρα. Θα συνεχιστεί η μεταρρυθμιστική προσπάθεια; Ποια εμπόδια πρέπει να αρθούν και πώς για την προσέλκυση περισσότερων επενδύσεων; Πώς θα αναβαθμίσει τις υπηρεσίες της η δημόσια διοίκηση;

Στόχοι της έρευνας είναι η παρακολούθηση των εμποδίων στο επιχειρείν, η αποτύπωση της αποτελεσματικότητας πρόσφατων μεταρρυθμίσεων στο επιχειρηματικό περιβάλλον και η αξιολόγηση της ποιότητας των υπηρεσιών που λαμβάνουν οι επιχειρήσεις από τη δημόσια διοίκηση. Με άλλα λόγια, η αξιολόγηση, με μετρήσιμο και συστηματικό τρόπο, της άποψης των επιχειρήσεων για τις βασικές παραμέτρους που καθορίζουν το βαθμό ελκυστικότητας του ελληνικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Απώτερος στόχος μας είναι η ετήσια έρευνα του ΣΕΒ να καθιερωθεί ως ένα αξιόπιστο και επιδραστικό εργαλείο στα χέρια των επιχειρήσεων και της Δημόσιας Διοίκησης για την ανάδειξη όχι μόνο των προβλημάτων της επιχειρηματικότητας, αλλά και των λύσεων που έχει ανάγκη η αγορά.

Στο πλαίσιο αυτό, η συμμετοχή σας είναι καθοριστική για να αξιολογήσουμε την πρόοδο, ή την οπισθοχώρηση, που έχει επιτευχθεί σε συγκεκριμένα πεδία που σας επηρεάζουν επιχειρηματικά, να καταγράψουμε το πού βρισκόμαστε σήμερα, αλλά και για να δούμε το πώς θα προχωρήσουμε αύριο, αναδεικνύοντας τις πλέον κατάλληλες λύσεις.

Συμμετοχή = ισχυρή φωνή = καλύτερο επιχειρηματικό περιβάλλον
Συμπλήρωσε το ερωτηματολόγιο εδώ.

Αποτελέσματα έρευνας «Ο σφυγμός του επιχειρείν» 2017:
Διαβάστε εδώ το Special Report: Έρευνα του ΣΕΒ «Ο σφυγμός του επιχειρείν»: Ολοκληρωμένες μεταρρυθμίσεις και αποτελεσματικό κράτος ζητά η αγορά για να εδραιωθεί η ανάκαμψη - 5 Ιουλίου 2017.Δείτε εδώ την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας.Κατεβάστε εδώ το excel αρχείο με τα γραφήματα.Για να δείτε τα αποτελέσματα των προηγούμενων ερευνών του Παρατηρητηρίου Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος του ΣΕΒ, επιλέξτε παρακάτω: Έρευνα Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος 2013 Έρευνα Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος 2014 Έρευνα Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος 2015
Keywords
Τυχαία Θέματα