Επιστολή του Πρόεδρου της ΕΦΕΕΑ Δημήτρη Τσαμόπουλου για την εκλογική διαδικασία


Αγαπητοί φίλοι

Άλλη μια εκλογική διαδικασία τελείωσε και πριν μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας ανέδειξε, με ποσοστό συμμετοχής 65%, για μια ακόμα φορά νικήτρια την Ανεξάρτητη παράταξη των συναδέλφων που έχω την τιμή να συμμετέχω, δίνοντας της την πλειοψηφία με ποσοστό 53%, και 5 έδρες στο εννεαμελές ΔΣ, και την τιμή στο πρόσωπο μου στο τεράστιο ποσοστό του 80%.

Θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω όλους όσους συμμετείχαν σε αυτή την εκλογική διαδικασία, για την στήριξη και την εμπιστοσύνη που μου παρείχατε.

Να ευχαριστήσω ακόμα όλους τους υποψηφίους που με δύναμη
καρδιάς βρέθηκαν δίπλα μας, αλλά και όλους τους συναδέλφους που με περίσσια δύναμη παρά το χαλεπό των καιρών ήταν εκεί για εμάς και την ένωση μας, την εφορευτική επιτροπή που κατάφερε να φέρει εις πέρας το δύσκολο έργο της και τέλος τους υπάλληλους της ένωσης μας που ήταν όλο το διάστημα εκεί στηρίζοντας όλη την διαδικασία.
Στις εκλογές της ΕΦΕΕΑ όλοι οι συνάδελφοι που έλαβαν μέρος, διεξήγαγαν έναν προεκλογικό αγώνα που πέραν του νικηφόρου αποτελέσματος, κατά γενική ομολογία έθεσε τα θεμέλια για την οικοδόμηση ενός νέου σχεδιασμού για την ένωση μας και τον κλάδο που αντιπροσωπεύουμε γενικότερα.

Η εμπιστοσύνη με την οποία μας περιέβαλε το εκλογικό σώμα και η ανάθεση της εντολής της διοίκησης της ένωσης είναι μεγάλη χαρά αλλά ταυτόχρονα και τεράστια ευθύνη.

Αισθάνομαι ότι με την πολύτιμη συμβολή όλων των συναδέλφων αναδείξαμε την ανάγκη των συναδέλφων για την συσπείρωση και λύση των θεμάτων που απασχολούν τον κλάδο μας. Δείξαμε σε όλους ότι ο κοινωνικός διάλογος αποτελεί βασική προϋπόθεση της δημοκρατίας και σε αυτό το πλαίσιο λειτουργήσαμε.
Σε αυτήν την αφετηρία θα ήθελα πρώτα από όλα να δεσμευτώ ότι θα εξακολουθήσω να υπηρετώ τον κλάδο μας με συνέπεια δικαιοσύνη και φροντίδα για όλους.

Σε αυτή τη νέα θητεία οδηγός μας πρέπει να είναι όλα αυτά που πετύχαμε περνώντας συχνά από συμπληγάδες αλλά και όλα εκείνα που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε, καθώς οι μελλοντικές προκλήσεις προδιαγράφονται σημαντικές και απαιτητικές για την εκτέλεση των καθηκόντων μας.
Στόχος μας είναι ένας, να θωρακίσουμε περαιτέρω τον κλάδο αυξάνοντας την γνώση και παράλληλα να ενισχύσουμε την επιρροή μας στα οικονομικά δρώμενα της χώρας μας. Ο δρόμος για την επίτευξη του στόχου αυτού είναι δύσκολος όμως όλοι μας διδαχτήκαμε πως πρέπει πλέον να πορευτούμε με ομοψυχία, ενότητα, μαχητικότητα αλλά και αξιοπρέπεια μακριά από προσωπικές αντιπαραθέσεις και μικροπολιτικές συμπεριφορές και λογικές.

Βασική μας αρχή θα είναι να παρασύρουμε το σύνολο των συναδέλφων με τις ιδέες, τα οράματα και τις προτάσεις της Ένωσης μας και έτσι να δώσουμε την ευκαιρία σε όλους όσους έχουν απαξιώσει τον συνδικαλιστικό μας φορέα, την ένωση μας, να μας εμπιστευτούν και όλοι μαζί να διαμορφώσουμε τις προσδοκίες μας και να απεγκλωβιστούμε από τις αγκυλώσεις που έχει υποστεί το επάγγελμα μας.

Άλλωστε η εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις- απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η ανταλλαγή ιδεών για το συλλογικό μας συμφέρον.
Τελικά είμαστε πολύ λίγοι για να είμαστε χωρισμένοι.
Η ευθύνη που έχουμε λάβει επιβάλει σε όλους εμάς να αυξήσουμε την προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τις οικογένειες μας.
Η συνδυασμένη και πειθαρχημένη ανδρεία των πολλών, γίνεται ποιο αποτελεσματική όταν έχει κοινούς στόχους.
Τέλος θέλω να ευχηθώ σε όλα τα μέλη, παλαιά και νέα του διοικητικού συμβουλίου καθώς και σε όλους τους συναδέλφους που εκλέχτηκαν ως αντιπρόσωποι για την ΠΟΦΕΕ, μια καλή και εποικοδομητική θητεία.

Σας ευχαριστώ

Keywords
Τυχαία Θέματα