ΕΓΔΙΧ: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για εγγραφή στο Μητρώο Εμπειρογνωμόνων

ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για εγγραφή στο Μητρώο Εμπειρογνωμόνων της παραγράφου 5 του άρθρου 11 ν. 4469/2017 «Εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων και άλλες διατάξεις (ΦΕΚ 62 Α’)»


1. Σύσταση Μητρώου Εμπειρογνωμόνων – Σκοπός

Η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, προκειμένου να στελεχώσει το Μητρώο Εμπειρογνωμόνων της παραγράφου 5 του άρθρου 11 του ν. 4469/2017 (ΦΕΚ 62 Α’) «Εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων και άλλες

διατάξεις», καλεί εμπειρογνώμονες να εκδηλώσουν ενδιαφέρον, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Ανάπτυξης, Οικονομικών και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Σύσταση Μητρώου Εμπειρογνωμόνων του άρθρου 11 του ν. 4469/2017» (Β΄ 3252).

Σύμφωνα με την παράγραφο 5 του άρθρου 11 του ν. 4469/2017, όπως τροποποιημένος ισχύει, όταν το Δημόσιο ή Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης προτείνει εμπειρογνώμονα, αυτός επιλέγεται από μητρώο εμπειρογνωμόνων που συστάθηκε με την ως άνω Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Η Ε.Γ.Δ.Ι.Χ. μεριμνά για την ομαλή λειτουργία του Μητρώου και διοργανώνει σεμινάρια για την εκπαίδευση των εμπειρογνωμόνων σχετικά με τον ν. 4469/2017.


2. Όροι εγγραφής στο Μητρώο Εμπειρογνωμόνων – Διαδικασία

Με την παρούσα καλούνται να εγγραφούν στο μητρώο ως μέλη φυσικά πρόσωπα, τα οποία προσφέρουν κατ’ επάγγελμα υπηρεσίες παροχής χρηματοοικονομικών συμβουλών και είναι:

i) ορκωτοί ελεγκτές, που έχουν λάβει άδεια άσκησης επαγγέλματος από την Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων (Ε.Λ.Τ.Ε.) σύμφωνα με το άρθρο 3 του ν. 4449/2017 (Α΄ 7) και

ii) πιστοποιημένοι εκτιμητές του κλάδου άυλων αγαθών ή επιχειρήσεων, εγγεγραμμένοι στο οικείο Μητρώο του Υπουργείου Οικονομικών.

Μετά τη δημοσίευση της παρούσας στην ιστοσελίδα της Ε.Γ.Δ.Ι.Χ., οι παραπάνω ενδιαφερόμενοι μπορούν να αιτηθούν την εγγραφή τους ηλεκτρονικά στο Μητρώο. Το πληροφοριακό σύστημα του μητρώου εμπειρογνωμόνων σχεδιάζει, αναπτύσσει και λειτουργεί παραγωγικά η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών.

Για την υποβολή της αίτησης εγγραφής στο Μητρώο Εμπειρογνωμόνων, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να εισέλθουν ηλεκτρονικά στο σύνδεσμο https://www1.gsis.gr/dsae/egdixexpertsregistry.

Κατεβάστε την πρόσκληση εδώ.



Δείτε την πρόσκληση 86977-14/8/2018 από το αρχείο του κόμβου.
Keywords
Τυχαία Θέματα