Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Πρακτικές και ρεαλιστικές προτάσεις για τα ασφαλιστικά θέματα!


https://www.esathena.gr

Πρακτικές και ρεαλιστικές προτάσεις για τα ασφαλιστικά θέματα κατέθεσε ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, το Προεδρείο του οποίου συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, κύριο Νότη Μηταράκη.

Για άλλη μια φορά ο Ε.Σ.Α εστίασε σε συγκεκριμένα θέματα που απασχολούν τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, που αποτελούν τον μεγαλύτερο εργοδότη της χώρας.

Συγκεκριμένα, ζήτησε για όσους επιχειρηματίες έχουν συσσωρεύσει υποχρεώσεις μέσα στην κρίση, την επιμήκυνση
της προθεσμίας της ευνοϊκής ρύθμισης των 120 δόσεων, λόγω της καθυστερημένης ενεργοποίησης της πλατφόρμας και την δημιουργία κινήτρων για την επαναφορά τους στην ενεργό οικονομική δραστηριότητα καθώς και την ενοποίηση των οφειλών τους στο ΚΕΑΟ/ΕΦΚΑ, ώστε να είναι δυνατή η συνολική ρύθμιση και αποπληρωμή τους.

Ζητήθηκε η θεσμοθέτηση ενός συστήματος επιβράβευσης για τους συνεπείς επιχειρηματίες, που για άλλη μια φορά ήταν αυτοί που στήριξαν την προσπάθεια της χώρας να βγει από την κρίση, η αποκατάσταση της αναλογικότητας στις συντάξεις καθώς και η θέσπιση ενός ορίου καταβολής ανώτατης κλίμακας, έως του ποσού των 1.000 €.

Τέλος, συζητήθηκε η διαμόρφωση ενός συστήματος που θα διευκολύνει την καταβολή μπόνους στους εργαζομένους, το οποίο μπορεί να αποτελέσει μια έμμεση αύξηση των εισοδημάτων τους χωρίς τεράστιες επιβαρύνσεις, την οργάνωση μιας ομάδας έμπειρων στελεχών, προερχόμενης από τον πρώην ΟΑΕΕ, για την άμεση διεκπεραίωση αιτημάτων υπολογισμού και καταβολής των χιλιάδων εκκρεμών συντάξεων, αλλά και τη στελέχωση των τμημάτων του ΟΑΕΕ με άτομα που προέρχονται από αυτόν και μπορούν να ανταποκριθούν στις πολύπλοκες απαιτήσεις των ασφαλισμένων. Επιπροσθέτως, αποφασίστηκε η δημιουργία ενός δίαυλου επικοινωνίας μεταξύ του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών και του Υπουργείου, με στόχο την εμπέδωση κλίματος συνεργασίας.

Ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Α Σταύρος Καφούνης με το πέρας της συνάντησης δήλωσε αισιόδοξος για την πολύ θετική ανταπόκριση που βρήκαν τα αιτήματα του Ε.Σ.Α από τον Υφυπουργό και δεσμεύτηκε ότι ο Σύλλογος θα είναι πάντα στο πλευρό της πολιτείας για την επίλυση καίριων και σημαντικών προβλημάτων που παρέμειναν για πολλά χρόνια σε εκκρεμότητα.
Keywords
Τυχαία Θέματα