ΑΣΦΕΕ: Ανακοίνωση για την πρόσφατη ετήσια γενική συνέλευση της ΠΟΦΕΕ



Αγωνιστική Συσπείρωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών

Την άποψη της ηγετικής ομάδας της ΠΟΦΕΕ για τη δημοκρατία την ξέραμε.

Η εμμονή τους ως προς τον τρόπο εκλογής του Διοικητικού Συμβουλίου και των αντιπροσώπων μας στη ΓΣΕΒΕΕ σε ένα ισχυρά πλειοψηφικό σύστημα και όχι την απλή αναλογική, φιμώνοντας έτσι κάθε έννοια αντίλογου στη διοίκηση της ομοσπονδίας μας, ανάγκασαν ακόμα και τη Συνομοσπονδία να αποκλείσει την ΠΟΦΕΕ, τη μεγαλύτερη Ομοσπονδία, εκτός των γραμμών

της λόγω μη εναρμόνισης του καταστατικού της με το συνδικαλιστικό νόμο. Και αυτό, παρά τις προσπάθειες δύο και πλέον χρόνων της παράταξής μας ΑΣΦΕΕ και πολλών άλλων συναδέλφων λογιστών για τις αναγκαίες αλλαγές στο καταστατικό της ΠΟΦΕΕ.

Τη Δευτέρα 2/12/2019 γνωρίσαμε και το αποκορύφωμα (;) της δημοκρατικής τους αντίληψης.

Στην πρόσφατη ετήσια Γενική Συνέλευση (29-30/11) το 27% των συνέδρων δεν υπερψήφισε τον διοικητικό απολογισμό του Δ.Σ.. Στο αποτέλεσμα αυτό δεν γίνεται καμία αναφορά.

Στο τέλος της διαδικασίας τέθηκαν σε ψηφοφορία 5 ψηφίσματα από συνέδρους, τα οποία εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία. Αντί λοιπόν το Δ.Σ. της ΠΟΦΕΕ να δώσει στη δημοσιότητα, ως όφειλε, τα 5 ψηφίσματα όπως αυτά ψηφίστηκαν στη Γενική Συνέλευση, δημοσιοποίησε με όρους τσιφλικά ως δήθεν ΟΜΟΦΩΝΑ ψηφισμένο ένα ψήφισμα, το οποίο δεν τέθηκε ποτέ σε ψηφοφορία.

Κανένας δε μίλησε για τη «χρησιμότητα των ηλεκτρονικών βιβλίων», κανένας δε μίλησε για τις «ρητές αναφορές» του πρωθυπουργού και το «δημόσιο συμφέρον».

Απευθυνόμαστε στην πλειοψηφία των συναδέλφων λογιστών που αγωνιούν για το μέλλον τους και για το μέλλον των παιδιών τους. Είναι πια επιτακτική ανάγκη να δοθεί ένα τέλος σε μια τέτοιου είδους εκπροσώπηση του κλάδου. Είναι ανάγκη να αλλάξουν οι συσχετισμοί στις Ενώσεις και την Ομοσπονδία.

Όποιος θέλει να περιδιαβαίνει στα υπουργεία και να χειροκροτεί τις κυβερνήσεις, είναι δικαίωμά του να το κάνει. Τα συνδικαλιστικά όργανα του κλάδου όμως έχουν άλλη αποστολή. Και για να την ακολουθήσουν πρέπει να απαλλαγούν από αυτούς που τα χρησιμοποιούν για προσωπικούς τους σκοπούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα