Αντί σχολίου - Ανασκόπηση εβδομάδος 20 Αυγούστου έως 26 Αυγούστου



Καλημέρα και καλή εβδομάδα.

Όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος, το "σχόλιο της Δευτέρας" θα κάνει διακοπές τον Αύγουστο και θα είναι μαζί σας πάλι τον Σεπτέμβριο. Διακοπές όμως δεν θα κάνει η ενημέρωσή σας, γι' αυτό και τις επόμενες εβδομάδες αντί σχολίου, όπως έχουμε καθιερώσει τα τελευταία χρόνια, θα παραθέτουμε συνοπτικά τα σημαντικότερα θέματα της εβδομάδος.

Η τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου δυστυχώς δεν ακολούθησε τον ρυθμό της προηγούμενης.... Όπως πάντα δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα S.O.S.

⥢⥤

■ Χωρίς

λόγια

► «Για την Ειρήνη Γιαννουλάτου»

⥢⥤

■ Δ.Ε.Δ πρόστιμα και άλλα ενδιαφέροντα.....

► Δείτε μια από τις συνήθεις περιπτώσεις φοροδιαφυγής....

Δ.Ε.Δ. Αθήνας αρ. απόφ. 1524/2018 Πειραγμένο λογιστικό εμπορικής διαχείρισης- Μη έκδοση αποδείξεων - Αναντιστοιχία βάσης δεδομένων λογισμικού με βιβλία επιχείρησης

------------------

► Η κατάθεση χρηματικών ποσών από πελάτες της εταιρείας στους λογαριασμούς των εταίρων δεν μπορεί να αποτελέσει απόληψη των ποσών αυτών από την εταιρεία


Με μια απόφασή της Δ.Ε.Δ. η οποία δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα (2811/2016) κρίθηκε ότι οι καταθέσεις για την αποπληρωμή υποχρεώσεων πελατών της επιχείρησης, σε λογαριασμό του μέλους της επιχείρησης, δεν συνεπάγεται και ανάληψη αυτών από την επιχείρηση έτσι ώστε να οφείλεται χαρτόσημο σύμφωνα με την παρ. 5γ, 5δ του άρθρου 15 του Κ.Ν.Τ.Χ..

Η απόφαση : ΔΕΔ Αθήνας αρ. απόφ. 2811/2016

------------------

► Πρόστιμο εκπρόθεσμης υποβολή κατάστασης συμφωνητικών (100 ευρώ)


Το πρόστιμο της εκπρόθεσμης υποβολής δηλώσεων πληροφοριακού χαρακτήρα είναι 100 ευρώ. Στις πληροφοριακές δηλώσεις ανήκει και η κατάσταση συμφωνητικών της παρ.16 του άρθρου 8 του Ν 1882/1990 η οποία υποβάλλεται κάθε τρίμηνο.

Η απόφαση : ΔΕΔ Θεσ. αρ. απόφ. 1272/2018

⥢⥤

■ Σημαντικά θέματα εβδομάδα ή αλλιώς... S.O.S.

►Η υποβολή των οικονομικών καταστάσεων στο ΓΕΜΗ για το 2017 - Πλήρης οδηγός

Ο τίτλος τα λέει όλα.....

►Χρηστικός οδηγός ΕΝΦΙΑ 2018 - Μειώσεις, απαλλαγές, διορθώσεις

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεται για τον ΕΝΦΙΑ τώρα που θα αναρτηθούν τα Εκκαθαριστικά.

►S.O.S. Αδήλωτη εργασία: Πως επιβάλλονται τα πρόστιμα - Ολόκληρη η απόφαση

Δημοσιεύθηκε η απόφαση η οποία ορίζει πως θα επιβάλλονται τα πρόστιμα για την αδήλωτη εργασία από τις 21.8.2018 και μετά.

Σημαντικά σημεία της εγκυκλίου :

- Εκτός από το πρόστιμο, θα καταλογίζονται από τον ΕΦΚΑ για ένα τρίμηνο εισφορές με βάση υπολογισμού τον κατώτατο μισθό ή το κατώτατο ημερομίσθιο. Εάν αποδειχθεί απασχόληση πέρα των τριών (3) μηνών ή αποδοχές υψηλότερες από τις κατώτατες, κατά τα ανωτέρω αναφερόμενα, για το ελεγχόμενο διάστημα καταλογίζονται οι ασφαλιστικές εισφορές που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία.

- Ο εργοδότης πρέπει μέσα σε 15 ημέρες από την ημέρα επίδοσης της Πράξης Επιβολής Προστίμου να προβεί σε πρόσληψη για να μειωθεί το πρόστιμο.

Η απόφαση : Αριθμ. 43614/996/2018 Διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων για αδήλωτη εργασία από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) και τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (Ε.Φ.Κ.Α.)

Και η κοινοποίηση από τον ΕΦΚΑ : Εγκύκλιος Ε.Φ.Κ.Α. αρ. 36/2018 Κοινοποίηση των διατάξεων των άρθρων 5-8 του Ν. 4554/18 (ΦΕΚ 130/τ.Α'/18-7-18) περί «Αντιμετώπισης της Αδήλωτης Εργασίας»


►Ηλεκτρονικά μισθωτήρια - Η νέα απόφαση για την υποβολή τους

Νέα απόφαση δόθηκε στην δημοσιότητα από την ΑΑΔΕ, η οποία ρυθμίζει πλέον τις λεπτομέρειες για την υποβολή Δήλωσης Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας στο Taxis. (καταργείται η ΠΟΛ.1013/7.1.2014) .

Προσοχή η προθεσμία δεν αλλάζει (μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα από την έναρξη της μίσθωσης ή την ημερομηνία που λαμβάνει χώρα η τροποποίησή της)

Ορισμένα σημεία της απόφασης :

- Έγγραφες ή προφορικές συμφωνίες βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτου, που δεν συνάπτονται μέσω ψηφιακών πλατφόρμων, υποβάλλονται ηλεκτρονικά

- Οι εκμισθωτές (κύριος ή επικαρπωτής) εφόσον εκμισθώνουν ακίνητο με δικαίωμα υπεκμίσθωσης για σκοπούς Βραχυχρόνιας Διαμονής, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 111 του ν. 4446/2016, υποχρεούνται σε υποβολή της «Δήλωσης Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας».

- Σε περίπτωση λύσης της μίσθωσης, ο εκμισθωτής δύναται να δηλώνει τη λύση της μίσθωσης μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα από την λύση.

- Υποχρέωση για υποβολή στοιχείων έχουν και όσοι παραχωρούν δωρεάν, εκτός αυτών που απαλλάσσονται του φόρου δωρεάν παραχώρησης ακινήτου.(δωρεάν παραχώρηση κατοικίας μέχρι διακόσια τετραγωνικά μέτρα (200 τ.μ.), προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως κύρια κατοικία προς ανιόντες ή κατιόντες, καθώς και το τεκμαρτό εισόδημα που προκύπτει από τη δωρεάν παραχώρηση της χρήσης ακινήτων στο Ελληνικό Δημόσιο ή σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου)

Η απόφαση : ΠΟΛ.1162/2018

► Άρση δέσμευσης αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας για δεσμεύσεις που έχουν επιβληθεί λόγω διενέργειας φορολογικού ελέγχου

Δεν συντρέχει λόγος διατήρησης του μέτρου της δέσμευσης του Α.Φ.Ε. για δεσμεύσεις που επιβλήθηκαν δυνάμει των διατάξεων της παρ. 7 του άρθρου 26 του ν.1882/1990 αλλά και των διατάξεων της παρ. 8 του άρθρου 12 του ν. 4174/2013 λόγω φορολογικού ελέγχου, στην περίπτωση που οι εν λόγω φορολογικές υποθέσεις έχουν υποπέσει σε παραγραφή και ως εκ τούτου δεν έχουν προτεραιοποιηθεί προς έλεγχο, σύμφωνα με την ΔΕΛ Β 1189202 ΕΞ 2016/28.12.2016 (Β΄ 4270) Απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, όπως τροποποιήθηκε και τις οδηγίες που έχουν παρασχεθεί με τις ΠΟΛ.1154/2017 και ΠΟΛ.1208/2017 εγκυκλίους του Διοικητή Α.Α.Δ.Ε. (ενδεικτική η περίπτωση δεσμεύσεων Α.Φ.Ε. δυνάμει του αριθ. 598/54/31.5.2011 εγγράφου της 4ης Ειδικής Ομάδας Εργασίας), καθόσον δεν είναι δυνατή η διατήρηση μέτρου σε βάρος του φορολογουμένου λόγω διενέργειας φορολογικού ελέγχου, εφόσον έχει συμπληρωθεί η παραγραφή για το σύνολο των ελεγχόμενων χρήσεων και ως εκ τούτου δεν είναι δυνατή η έκδοση πράξης διορθωτικού προσδιορισμού φόρου και προστίμων.

Η απόφαση : ΠΟΛ.1169/2018

►Διαδικασία επιστροφής φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων μέσω Πιστωτικών Ιδρυμάτων - Χρόνος και τρόπος πίστωσης των τραπεζικών λογαριασμών των δικαιούχων

Το κάθε πιστωτικό ίδρυμα που ενεργεί επιστροφές φόρου ανάλογα με τον λογαριασμό iban που έχει καταχωρηθεί στην δήλωση θα ελέγχει πλέον:

i) εάν ο δηλωθείς τραπεζικός λογαριασμός είναι ορθός και
ii) εάν τα στοιχεία του δικαιούχου (κύριου ή συνδικαιούχου) του τραπεζικού λογαριασμού ταυτίζονται με τα στοιχεία του δικαιούχου της επιστροφής, όπως αυτά αποτυπώνονται στο κρυπτογραφημένο αρχείο που έχει αποσταλεί από τη Δ.ΗΛΕ.Δ.

Η απόφαση : ΠΟΛ.1158/2018


Την διαδικασία αυτή είχε προαναγγείλει και ο διοικητής της ΑΑΔΕ μετά την γνωστή ιστορία η οποία που αφορούσε επιστροφές με τροποποιητικές δηλώσεις που συμπλήρωναν τον κωδικό δωρεών για το δημόσιο χρέος.

Για το θέμα αυτό υπενθιμίζουμε ότι την περασμένη εβδομάδα είχαμε και σχετικές ανακοινώσεις :

Σχολιασμός της ΠΟΦΕΕ για τις αποκαλύψεις περί απάτης από «ΛΟΓΙΣΤΕΣ - ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΥΣ»

ΑΚΙΟΕ: Ανακοίνωση για τις αποκαλύψεις περί απάτης από λογιστές για παράνομες επιστροφές

►Εισφορά διαδικτυακής διαφήμισης υπέρ ΕΔΟΕΑΠ ή αλλιώς, ποιος πληρώνει το λογαριασμό για τη σωτηρία ενός οργανισμού;

Όλοι όσοι διαφημίζεστε θα πρέπει να πληρώνετε τον ΕΔΟΕΑΠ. Γιατί ΕΔΟΕΑΠ = Διαφήμιση (εκτός μικρών εξαιρέσεων...).
Θυμίζουμε ότι εάν δεν υπήρχε ο ΕΔΟΕΑΠ δεν θα υπήρχε η διαφήμιση σε αυτό τον πλανήτη. Άλλωστε είναι γνωστό ότι ο ΕΔΟΕΑΠ συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό στην ίδρυση και στην γιγάντωση της Google αλλά και του Facebook (τις εταιρίες με το μεγαλύτερο μερίδιο διαφήμισης παγκοσμίως).
Διαβάστε το άρθρο και θα καταλάβετε....


⥢⥤

Λοιπές Ειδήσεις με ενδιαφέρον

► «Ψηφιακό Βήμα»: Συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις για τη Δράση

► Νέες συγχωνεύσεις ΔΟΥ στην Αττική

► Επανέρχεται το Υπ. Εργασίας για τον τρόπο υπολογισμού της ανταποδοτικής σύνταξης στις περιπτώσεις συνταξιοδότησης με εξαγορά πλασματικού χρόνου ασφάλισης

► Έμμισθοι δικηγόροι: Το βοήθημα ανεργίας των ασφαλισμένων του τ.ΕΤΑΑ - Μια πρώτη νομική επισκόπηση

► Είναι ηθικό η Bundesbank και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να κερδίζουν από την ελληνική κρίση;

► Η διενέργεια ετήσιας απόσβεσης παγίων στοιχείων σε λογιστικό πλαίσιο ΔΠΧΑ και ΕΛΠ δεν διακόπτεται σε περιπτώσεις προσωρινής διακοπής της εκμετάλλευσης ακόμα και αν η διακοπή οφείλεται σε παρατεταμένες εργασίες μετασκευής - ΣΟΛ ΑΕ

⥢⥤

■ Δηλώσεις....

Ε. Αχτσιόγλου: «Έρχονται» φοροελαφρύνσεις και μειώσεις στις εισφορές

Α. Πετρόπουλος: «Προς πλεόνασμα περίπου 1,5 δισ. ευρώ στον ΕΦΚΑ φέτος»

Α. Παπανάτσιου: «Παράνομο και ανήθικο τραπεζικά ιδρύματα να έχουν κατασχέσει βοηθήματα προς τους πυρόπληκτους»

Ξεκινάει η διαδικασία για την αύξηση του κατώτατου μισθού σύμφωνα με την Υπουργό Εργασίας

Ε. Αχτσιόγλου: «Οι διαδικασίες για την αύξηση του κατώτατου μισθού θα ξεκινήσουν άμεσα» - Τι είπε για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας

⥢⥤


■ Λοιπές αποφάσεις για την εβδομάδα που πέρασε.

► ΕΑΦΔΣΣ σε πρατήρια υγρών καυσίμων - Διαβίβαση δεδομένων στο πληροφοριακό σύστημα των ΦΗΜ: Δύο νέες αποφάσεις ΑΑΔΕ

Με την ΠΟΛ.1166/2018 ορίζονται οι προδιαγραφές πρωτοκόλλου επικοινωνίας και κρυπτογράφησης, που εφαρμόζουν αφενός το πληροφοριακό σύστημα των ΦΗΜ και αφετέρου οι ΦΗΜ που έλαβαν έγκριση με τις διατάξεις των τεχνικών προδιαγραφών της ΠΟΛ 1220/2012, όλες οι ΕΑΦΔΣΣ και τα λογισμικά διαβίβασης δεδομένων των Παροχών Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Έκδοσης Παραστατικών Πωλήσεων.

Με την ΠΟΛ.1167/2018 αναβαθμίζονται οι ρυθμίσεις των λογισμικών υποστήριξης ΕΑΦΔΣΣ και των αντιστοίχων λογισμικών έκδοσης παραστατικών (όπως οι εφαρμογές εισροών-εκροών), που λειτουργούν σε πρατήρια υγρών καυσίμων, με αναγκαίες πληροφορίες όπως αυτές που αφορούν στο είδος και στην ποσότητα του καυσίμου.


► Κινητικότητα στο Δημόσιο: Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτημάτων για τον Β' Κύκλο

Η απόφαση Αριθμ. πρωτ.: ΔΙΔΑΔ/Φ.49Κ /190/οικ. 30362/2018


► Εξωδικαστικός μηχανισμός: Πληρότητα της αίτησης και διαδικασία διαπραγμάτευσης

Η απόφαση: Κ.Υ.Α. αριθμ. 86768/2018

Ασφαλιστικά - ► Αριθμ. Φ. 80100/οικ. 41847/2496/2018 Πίνακας Χρόνιων Σωματικών ή Πνευματικών ή Ψυχικών Παθήσεων ή Βλαβών που ταυτόχρονα επιφέρουν περιορισμένες δυνατότητες για επαγγελματική απασχόληση, αποκλειστικά για τις ανάγκες του ν.2643/1998 (Α΄220)

Ασφαλιστικά - ► Αριθμ. Φ. 10043/43602/Δ18.2592/2018 Καταβολή βοηθήματος αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολούμενων κατ’ εφαρμογή της παρ. 2 του άρθρου 44 του ν. 3986/2011 (Α΄ 152), όπως ισχύει στους ασφαλισμένους του ΕΦΚΑ (τέως ΕΤΑΑ)


► 2 νέα Γραφεία Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών στη Νίκαια και στη Ν. Ιωνία

Η απόφαση: ΚΥ.Σ.Δ.Ι.Χ. αριθμ. 86769/2018


► Αριθμ. πρωτ.: 55010/2989/2018 Αποδοχή γνωμοδότησης

Με την γνωμοδότηση αυτή έγιναν ομόφωνα δεκτά τα εξής:
α) Αυθαίρετες κατασκευές ή χρήσεις που βρίσκονται στον αιγιαλό ή στον παλαιό αιγιαλό, δεν δύνανται να υπαχθούν κατά κανόνα στο πεδίο εφαρμογής του ν.4178/2013 (άρθρο 2 παρ. 2 περ. ζ (εδάφιο πρώτο).
β) Στον παλαιό αιγιαλό και μόνο κατ’ εξαίρεση του ως άνω αποκλεισμού υπαγωγής, επιτρέπεται η τακτοποίηση αυθαιρέτων σε δύο περιπτώσεις. Είτε να υφίστανται επ’ αυτού (ακινήτου), νομίμως, εμπράγματα δικαιώματα πολιτών, που προϋφίστανται της σχετικής οριοθέτησης του παλαιού αιγιαλού, είτε να εκκρεμεί δικαστική απόφαση για την εξαίρεση των κτισμάτων σύμφωνα με τη σχετική χάραξη (άρθρο 2 παρ. 2 περ. ζ εδ. δεύτερο).
γ) Στον αιγιαλό δύνανται να τακτοποιηθούν αυθαίρετες κατασκευές υπό τις εξής προϋποθέσεις, που πρέπει να συντρέχουν σωρευτικώς αα) να πρόκειται για λιθόκτιστο κτίσμα που κατασκευάστηκε πριν την έναρξη ισχύος του ν.1337/1983 ββ) να υπήρχε παλαιότερη χάραξη της γραμμής αιγιαλού και γγ) το λιθόκτιστο κτίσμα να βρισκόταν εκτός ζώνης αιγιαλού, σύμφωνα με την παλαιότερη χάραξή του (άρθρο 23 παρ. 8).

► Κοινοποίηση των διατάξεων του άρθρου 124 του ν. 4514/2018 καθώς και της αριθμ. ΔΕΦΚΦΑ 1026034 ΕΞ 2018/13-02-2018 απόφασης

Με την απόφαση αυτή καθορίζεται η διαδικασία βεβαίωσης και είσπραξης του Ε.Φ.Κ. που αναλογεί στα προϊόντα των παραγράφων 4, 5 και 6 του άρθρου 73, του ν.2960/2001, που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν ή διατίθενται προς πώληση ή χρησιμοποιούνται ως καύσιμα θέρμανσης ή κινητήρων.

Η απόφαση : Αριθμ. πρωτ.: ΔΕΦΚΦΑ 1124874 ΕΞ 2018

► ΔΔΘΕΚΑ Α 1124782 ΕΞ 2018 Παρέχονται διευκρινίσεις ως προς την εφαρμογή του καν. 1013/2018 αναφορικά με το άνοιγμα δασμολογικών ποσοστώσεων για ορισμένα προϊόντα καταγωγής ΗΠΑ

► Αριθμ. 43323/1983/2018 Κύρωση του οριστικού ειδικού καταλόγου Ιατρών του άρθρου 16 παρ. 2 του «Κώδικα Νόμων για την Υγεία και την Ασφάλεια των εργαζομένων» (Κ.Ν.Υ.Α.Ε), που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του ν. 3850/2010 «Κύρωση του Κώδικα νόμων για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων» (Α’ 84) όπως αυτό συμπληρώθηκε και ισχύει

► ΠΟΛ.1164/2018 Τροποποίηση της ΠΟΛ.1202/8.9.2014 (ΦΕΚ Β' 2531/2-9-2014) απόφασης του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων με θέμα «Καθορισμός βιβλίων καταχώρησης εισπρακτέων και επιστρεπτέων ποσών κατά τις διατάξεις του άρθρου 30 του ν. 4174/2013, όπως ισχύει»

⥢⥤

Δικαστικές αποφάσεις

Υπόθεση C‑140/17 Έκπτωση του φόρου εισροών – Διακανονισμός – Ακίνητα αγαθά επενδύσεως – Αρχική χρήση για δραστηριότητα που δεν δικαιολογεί έκπτωση του φόρου εισροών, ακολούθως χρήση και για δραστηριότητα υποκείμενη σε ΦΠΑ – Δημόσιος οργανισμός – Ιδιότητα υποκειμένου στον φόρο κατά τον χρόνο της φορολογητέας πράξεως»

ΣτΕ 1000/2018 Μέτρα διασφάλισης οφειλών προς το δημόσιο - Προϋπόθεση επέκτασης των μέτρων αυτών σε βάρος εκπροσώπων εταιριών / μελών Διοικητικού συμβουλίου

Υπόθεση C-472/16 Μεταβιβάσεις επιχειρήσεων - Διατήρηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων - Σύμβαση παροχής υπηρεσιών σχετικά με τη διαχείριση δημοτικού ωδείου - Παύση της δραστηριότητας του πρώτου αναδόχου πριν από τη λήξη του εν εξελίξει σχολικού έτους και ορισμός νέου αναδόχου κατά την έναρξη του επόμενου σχολικού έτους - Άρθρο 4, παράγραφος 1 - Απαγόρευση απολύσεων λόγω μεταβιβάσεως - Εξαίρεση - Απολύσεις για οικονομικούς, τεχνικούς ή οργανωτικούς λόγους, που συνεπάγονται μεταβολές του εργατικού δυναμικού

Άρειος Πάγος 336/2018 Η έννοια της διευθυντικής θέσης, ανεξαρτήτως του αν ο εργαζόμενος έχει ή όχι τον τίτλο του διευθυντή, προσδιορίζεται, με βάση τα αντικειμενικά κριτήρια της καλής πίστης και της κοινής πείρας και λογικής, από τη φύση και το είδος των παρεχόμενων υπηρεσιών, που κρίνονται ενιαία, καθώς και από την ιδιάζουσα σχέση εκείνου που τις παρέχει τόσο προς τον εργοδότη όσο και προς τους λοιπούς εργαζόμενους

Υπόθεση C-5/17
Πράξεις που αφορούν πληρωμές και μεταφορές χρημάτων - Έννοια - Πεδίο εφαρμογής - Πρόγραμμα πληρωμής για οδοντιατρική περίθαλψη μέσω απευθείας χρεώσεως


■ Μέτρα στήριξης πυρόπληκτων

Αριθμ. πρωτ.: Φ. 80000/οικ. 44746/1007/ 2018 Ενημέρωση σχετικά με την οριοθέτηση των πληγεισών περιοχών από τις πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου 2018Νέα καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης σε πυρόπληκτους ανασφάλιστους υπερήλικεςΑριθμ. ΔΙΠΑΑΔ/Φ.ΕΠ.1/686/οικ.28898/2018 Καθορισμός: α) των φορέων υποδοχής β) των απαιτούμενων δικαιολογητικών γ) του τρόπου βεβαίωσης της αιτίας του θανάτου δ) της σειράς προτεραιότητας των δικαιούχων δ) της προθεσμίας και της διαδικασίας υποβολής των δικαιολογητικών και κάθε άλλης αναγκαίας λεπτομέρειας σχετικά με το δικαίωμα διορισμού σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 17 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 26ης Ιουλίου 2018 «Έκτακτα μέτρα για τη στήριξη των πληγέντων και την αποκατάσταση ζημιών από τις πυρκαγιές που έπληξαν περιοχές της Περιφέρειας Αττικής στις 23 και 24 Ιουλίου 2018» (ΦΕΚ 138/Α'/26-7-2018)

⥢⥤


Φορολογικές Υποχρεώσεις
Θυμηθείτε : Για την εβδομάδα αυτή έχουμε κάτι ψιλο-υποχρεώσεις.....
27 Αυγ 2018 Υποβολή δήλωσης και απόδοσης του ειδικού φόρου πολυτελείας.28 Αυγ 2018 Υποβολή εντύπου εφαρμογής άρθ. 63 ν.4172/2013, για την απαλλαγή από την παρακράτηση φόρου στα καταβαλλόμενα ενδοομιλικά μερίσματα, καθώς και στους τόκους και δικαιώματα που καταβάλλονται μεταξύ συνδεδεμένων εταιρειών, μηνός Ιουνίου28 Αυγ 2018 Υποβολή δήλωσης απόδοσης παρακρατούμενων φόρων από μερίσματα, τόκους και δικαιώματα μηνός Ιουνίου31 Αυγ 2018 Υποβολή δήλωσης και απόδοση παρακρατούμενου φόρου από μισθωτή εργασία (Φ.Μ.Υ.), συντάξεις, αποζημίωση απόλυσης, ασφάλισμα (Περιόδου Ιουνίου)31 Αυγ 2018 Απόδοση από τον δανειοδοτούμενο της εισφοράς επί των χορηγήσεων σε συνάλλαγμα από πιστωτικά ή χρηματοδοτικά ιδρύματα του εξωτερικού, που λήφθηκαν μέσα στον προηγούμενο μήνα 31 Αυγ 2018 Υποβολή δήλωσης και απόδοση παρακρατούμενου φόρου από τους φορείς γενικής κυβέρνησης, κατά την προμήθεια κάθε είδους αγαθών ή παροχής υπηρεσιών, σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου 64 του ν.4172/2013 καθώς και χρόνος και τρόπος απόδοσής του (Περιόδου Ιουνίου)31 Αυγ 2018 Υποβολή δήλωσης και απόδοση παρακρατούμενου φόρου από επιχειρηματική δραστηριότητα (Περιόδου Ιουνίου)31 Αυγ 2018 Παρακράτηση φόρου στα εισοδήματα εργοληπτών κατασκευής κάθε είδους τεχνικών έργων και ενοικιαστών δημοσίων, δημοτικών και κοινοτικών ή λιμενικών προσόδων σύμφωνα με τις διατάξεις της περίπτωσης δ΄ παραγράφου 1 του άρθρου 64 του ν. 4172/2013 καθώς και χρόνος και τρόπος απόδοσής του (Περιόδου Ιουνίου)31 Αυγ 2018 Χρόνος και τρόπος απόδοσης του προκαταβλητέου φόρου που υπολογίζεται επί των δικηγορικών αμοιβών καθώς και της παρακράτησης φόρου επί των μερισμάτων που καταβάλλονται από τους οικείους δικηγορικούς συλλόγους, κατ' εφαρμογή των διατάξεων των περιπτώσεων α' και γ' της παραγράφου 5 και της παραγράφου 6 του άρθρου 69 του Ν. 4172/2013 (ΦΕΚ 167 Α') (Περιόδου Ιουνίου)31 Αυγ 2018 Τέλος συνδρομητών κινητής και καρτοκινητής τηλεφωνίας μηνός Ιουνίου31 Αυγ 2018 Υποβολή περιοδικής δήλωσης Φ.Π.Α. (χρεωστικής - μηδενικής - πιστωτικής) για επιχειρήσεις με διπλογραφικά βιβλία, μηνός Ιουλίου31 Αυγ 2018 Υποβολή στατιστικής δήλωσης Intrastat μηνός Ιουλίου31 Αυγ 2018 Καταληκτική ημερομηνία υποβολής Α.Π.Δ. για εργοδότες οικοδομικών και τεχνικών έργων μηνός Ιουλίου, ηλεκτρονικά ή σε υποκατάστημα ΙΚΑ ανεξαρτήτως Α.Μ.Ε.31 Αυγ 2018 Καταληκτική ημερομηνία υποβολής ΑΠΔ ΙΟΥΛΙΟΥ - Εργοδότες Κοινών Επιχειρήσεων - Υποβολή ανεξαρτήτως του αριθμού μητρώου.31 Αυγ 2018 Υποβολή δήλωσης πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης ακίνητης περιουσίας μέσω διαδικτύου (περιόδου Ιουλίου)31 Αυγ 2018 Υποβολή δήλωσης απόδοσης τέλους συνδρομητικής τηλεόρασης (Αφορά στο μήνα Ιούνιο)31 Αυγ 2018 Τέλος συνδρομητών σταθερής τηλεφωνίας (Περίοδος έκδοσης λογαριασμού - Ιούνιος)31 Αυγ 2018 Απόδοση φόρου διαμονής (άρθ. 53 ν.4389/2016) μηνός Ιουλίου
Καλή συνέχεια.
Keywords
εν λόγω, αθηνα, οφείλεται, γεμη, ενφια, εφκα, φεκ, νέα, ααδε, taxis, λύση, χρεος, εδοεαπ, google, facebook, ειδήσεις, δου, εταα, σολ, νικαια, αυθαιρετα, διευκρινίσεις, ΦΠΑ, ικα, απδ, κινηση στους δρομους, βιβλια, σταση εργασιας, αυξηση φπα, καθαρα δευτερα, φορολογικη δηλωση 2011, παραταση φορολογικων δηλωσεων, www.facebook.com, www.google.gr, εκκαθαριση φορολογικης δηλωσης 2011, απολυσεις στο δημοσιο, τελος ακινητης περιουσιας, εκτακτη εισφορα, εισφορα αλληλεγγυης, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, τελος ακινητων, αυθαιρετα παραταση, παραταση αυθαιρετων, Καλή Χρονιά, οφειλετες δημοσιου, taxisnet, μειωση μισθων, η ημέρα της γης, δραση, πυρκαγιες, αλλαγη ωρας 2012, τελος του κοσμου, φορολογια 2013, ημερομήνια, συναλλαγμα, το θεμα, ακινητα, γεμη, δου, δωρεαν, εδοεαπ, εργασια, εταα, θεμα, πλαισιο, προγραμμα, σωτηρια, υγεια, taxis, απδ, αυξηση, αρθρο, αποζημιωση, εβδομαδες, βοηθηματα, γραφεια, διαστημα, δημοσιο, δυστυχως, δειτε, δηλωση, δηλωσεις, διευκρινίσεις, διοικητης, δοθηκε, εγγραφες, ευρω, ειπε, ειρηνη, εβδομαδα, ενδιαφεροντα, ενημερωση, εν λόγω, εννοια, εφαρμογες, ειδος, ιδρυση, υποθεση, ισχυει, διαφημιση, ιδρυμα, ηθικο, κατασκευες, κυρια, κτισμα, λεπτομερειες, λύση, ληξη, λογια, νομικη, παντα, οδηγος, οδοντιατρικη, οφείλεται, πεδιο, ρυθμισεις, συνεχεια, σολ, σωμα, τακτοποιηση αυθαιρετων, τιτλος, φυση, χρονος, ανηκει, ασφαλεια, δικαιωμα, δικαιωματα, εφαρμογη, ερωτησεις, χωρα, ηλεκτρονικα, πληροφοριες, πωληση, θεματα
Τυχαία Θέματα