Άμεση νομοθέτηση των μέτρων για τη μείωση εισφορών, ΕΝΦΙΑ και φορολογία εισοδήματος νομικών προσώπων ανέφερε ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος



Στα μέτρα που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός απ' τη ΔΕΘ και για την άμεση νομοθέτησή τους μίλησε στην σημερινή ενημέρωση ο Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος.

...................................................
Όπως ανακοίνωσε, ήδη, το υπουργείο Εργασίας, εντός των επόμενων ημερών, κατατίθεται τροπολογία για την άμεση εκκίνηση της διαδικασίας αύξησης του κατώτατου μισθού, που θα σημάνει την ίδια στιγμή και την κατάργηση του υποκατώτατου

μισθού.

Επίσης, εντός των επόμενων εβδομάδων κατατίθεται νομοθετική ρύθμιση, ώστε εντός του 2018 να εξοφληθούν τα αναδρομικά σε δικαστικούς, ένστολους και πανεπιστημιακούς, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του ΣτΕ.

Ενώ, σε ό,τι αφορά τους γιατρούς του ΕΣΥ και παρά το γεγονός ότι δεν καλύπτονται από τη σχετική απόφαση του ΣτΕ, πραγματοποιήθηκε ήδη σύσκεψη με τους υπουργούς Υγείας υπό τον Πρωθυπουργό και συμφωνήθηκε η αποκατάσταση της αδικίας του 2ου Μνημονίου. Άρα, λοιπόν, και οι γιατροί του ΕΣΥ θα συμπεριληφθούν στην εν λόγω ρύθμιση για την καταβολή των αναδρομικών.

Επίσης, ο Πρωθυπουργός εξήγγειλε ήδη και πρόκειται να νομοθετηθούν άμεσα συγκεκριμένα μέτρα ελάφρυνσης και στήριξης της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Μείωση του ΕΝΦΙΑ το 2019 10% μεσοσταθμικά και έως 30% για τις χαμηλές περιουσίες και το 2020 20% μεσοσταθμικά και έως 50% για τις μικρές και μεσαίες περιουσίες.

Επίσης, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για επιστήμονες και ελεύθερους επαγγελματίες με εισόδημα πάνω από 7.000 στο 13,3% από το 20% που ισχύει σήμερα, με αποτέλεσμα οι μηνιαίες επιβαρύνσεις να δουν μειώσεις μέχρι και 35%. Την ίδια στιγμή για δικηγόρους, γιατρούς και μηχανικούς μειώνουμε τις εισφορές για επικούρηση και εφάπαξ στο ελάχιστο που ισχύει σήμερα, δηλαδή στα 64,5 ευρώ τον μήνα.

Άλλη μία εξαγγελία είναι η μείωση του φόρου επιχειρήσεων κατά 1% για το 2019, με στόχο να φτάσει στο 25% εντός τετραετίας.

Νομοθετείται, επίσης, και η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για συνεταιρισμούς και συνεταιρισμένους αγρότες, καθώς και τις Κοιν.Σ.Επ. και τις ανενεργές επιχειρήσεις.

Τέλος, το υπουργείο Εργασίας επεξεργάζεται ήδη τη ρύθμιση για την επιδότηση ενοικίου από 70 έως 200 ευρώ τον μήνα, που θα αφορά τουλάχιστον 300.000 οικογένειες.

Άμεσα εκκινούν, επίσης, οι διαδικασίες για την πρόσληψη συνολικά 7.500 μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών της Ειδικής Αγωγής και των προγραμμάτων Βοήθειας στο Σπίτι.

Πέρα από αυτά τα μέτρα, που όπως είπα νομοθετούνται άμεσα για το 2019, ο Πρωθυπουργός έχει εξαγγείλει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ελαφρύνσεων για την τετραετία, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τη μείωση του ΦΠΑ από το 24% στο 22% και από το 13% στο 12%, αλλά και την ενίσχυση των προϋπολογισμών του Κοινωνικού Κράτους στην Υγεία, την Πρόνοια και την Παιδεία.
...................................................

Keywords
Τυχαία Θέματα