ΑΚΙΟΕ: Ανακοίνωση για τις αποκαλύψεις περί απάτης από λογιστές για παράνομες επιστροφές



Γαμβέττα 4 Αθήνα - ΤΚ 10678
Τηλ.: 210-3826627
Fax.: 210-3826928
Email: [email protected]

Ανακοίνωση για τις αποκαλύψεις περί απάτης από Λογιστές για παράνομες επιστροφές.

Με αφορμή την ανακοίνωση του Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε., κ. Γιώργου Πιτσιλή σχετικά με την δράση «Λογιστών» και στην υποβολή ψευδών δηλώσεων για την επιστροφή χρηματικών ποσών θεωρούμε υποχρέωση να επισημάνουμε τα κάτωθι.

Εμείς στην Α.ΚΙ.Ο.Ε.
Είμαστε
απόλυτα αντίθετοι με πράξεις παράνομες και ζητούμε την παραδειγματική τιμωρία όλων αυτών που παρανόμησαν και όλων αυτών που με τις αμέλειες και τις «τρύπες-παράθυρα» του συστήματος επιτρέπουν στους ολίγους να ζουν σε βάρος των πολλών.
Η πλειοψηφία των συναδέλφων ασκεί το επάγγελμα του λογιστή-φοροτεχνικού στα πλαίσια του νομού και αδικείται κατάφορα από την ανακοίνωση του Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε., κ. Γιώργου Πιτσιλή όταν αναφέρει «Λογιστές που υπέβαλαν ψευδείς δηλώσεις…».
Να μην ξεχνάτε ότι αυτόν τον κλάδο χρησιμοποιείτε ως άμισθους υπαλλήλους σας, προκειμένου να υλοποιήσετε τα σχέδια σας για την δημιουργία ενός σύγχρονου κράτους, κάτι για το οποίο είμαστε περήφανοι ότι συμβάλλουμε έστω και αν μας φορτώνετε τόσα προβλήματα συνεχώς.
Άνθρωποι που παρανομούν υπάρχουν σε όλους τους χώρους και σε όλα τα επαγγέλματα.
Οι ανακοινώσεις πρέπει να γίνονται όταν τελεσίδικα έχουν καταδικαστεί αυτοί που παρανομούν και έχουν γίνει όλες οι δέουσες διαδικασίες για να τιμωρηθούν και αποβληθούν από το χώρο που παρανόμησαν. Μέχρι την ύπαρξη τελεσίδικων αποφάσεων οφείλουν οι ελεγκτικές υπηρεσίες να κάνουν τους ελέγχους, να απονέμουν φορολογική δικαιοσύνη και να οδηγήσουν σε σύντομο διάστημα στην δικαιοσύνη για το ποινικό μέρος της υπόθεσης και αποβολή από τα μητρώα. Ανακοινώσεις χωρίς να έχουν τιμωρηθεί οι παρανομούντες, το μόνο που κάνουν είναι να κατηγορείται συλλήβδην ένας κλάδος για πράξεις ολίγων που εκμεταλλεύονται τις αδυναμίες του συστήματος που προΐσταστε.
Ρωτάμε: Ποιοι λογιστές κ. Γενικέ; Ποιες ενέργειες κάνατε; Διαβιβάστηκαν τα στοιχεία στην ΓΓΠΣ να ανασταλεί η λειτουργία τους και στο ΟΕΕ να τους διαγράψει από τα μητρώα Λογιστών Φοροτεχνικών;
Κύριε Γενικέ,
Λογιστές που παρανομούν υπήρχαν και θα υπάρχουν,
• Όσο η δικαιοσύνη είναι επιεικής και έχει χρονοβόρες και κοστοβόρες διαδικασίες.

• Όσο δεν γενικεύεται η νέα τεχνολογία στο χώρο του επαγγέλματος

• Όσο καιρό θα δίνατε η δυνατότητα σε ανθρώπους χωρίς τα ανάλογα προσόντα να ασκούν το επάγγελμα.

Κάποιος που παρανομεί από την μέρα που θα αποκαλυφτεί θα περάσει αρκετός χρόνος ωσότου ελεγχτεί, γίνουν οι καταλογίστηκες πράξεις σε βάρος του και πάει στην δικαιοσύνη. Όταν θα φτάσει (αν φτάσει) η υπόθεση του στην αίθουσα εκδίκασης υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχει παραγραφεί.
Η πολιτεία αν δεν συντομέψει τις διαδικασίες ελέγχου και τον χρόνο απονομής της δικαιοσύνης αφήνει τέτοια φαινόμενα να συνεχίζουν να υπάρχουν. Αν δεν γενικευθεί η χρήση της τεχνολογίας στον χώρο άσκησης του επαγγέλματος, οι επιτήδειοι θα ψαρεύουν σε θολά νερά σε βάρος της οικονομίας, της κοινωνίας και των συναδέλφων που με συνέπεια και ευθύνη ασκούν το επάγγελμα. Αν δεν περιοριστεί η άσκηση του επαγγέλματος από αυτούς που έχουν τα ουσιαστικά προσόντα (επίπεδο σπουδών) θα συνεχίσουμε να έχουμε τα φαινόμενα αυτά.
Οφείλουμε όλοι και ο καθένας από τον χώρο ευθύνης του,
Να φροντίζουμε να μην υπάρχει ούτε χαραμάδα ελπίδας ότι θα απαλλαγούν όσοι σκέπτονται να παρανομήσουν.
Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, και οι κάθε λογής απατεώνες σύντομα να αποκαλύπτονται και να τιμωρούνται αυστηρά.
Το ΟΕΕ σε όσες περιπτώσεις είχε τελεσίδικες αποφάσεις – αυτό επιβάλλει ο νόμος – στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και αφαίρεσε την άδεια σε όσους καταδικαστήκαν. Δυστυχώς για πολλούς που έχουν παρανομήσει παραγράφηκε το αδίκημα τους, λόγω χρονοβόρων διαδικασιών με ευθύνη των δικαστικών και ελεγκτικών αρχών και συνεχίζουν να ασκούν το επάγγελμα.
Οι ανακοινώσεις από πλευράς της Α.Α.Δ.Ε και του ίδιου του ΓΓ κ. Γιώργου Πιτσιλή καλές είναι, όμως θα ήταν προτιμότερο μαζί με την ανακοίνωση να μας εξήγγειλε και ποιες αλλαγές θα γίνουν ώστε να μην επαναληφτούν τα φαινόμενα αυτά.
Α.ΚΙ.Ο.Ε. (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ)

Keywords
Τυχαία Θέματα