«Rebrain Greece»: Διεπιστημονική πρωτοβουλία για το brain drain και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της αγοράς εργασίας



ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ TO BRAIN DRAIN ΚΑΙ ΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
"REBRAIN GREECE"

Αξιότιμες κυρίες και αξιότιμοι κύριοι,

Το φαινόμενο της διαρροής των νέων εργαζομένων και επιστημόνων της χώρας (brain drain), αποτελεί μείζον πρόβλημα στην αγορά εργασίας, αλλά και την οικονομία εν γένει. Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων έχει εγκαίρως αντιληφθεί τον αντίκτυπο αυτού
του φαινομένου και έχει προβεί στις αντίστοιχες στρατηγικές ενέργειες. Στο πλαίσιο αυτό, λαμβάνουμε την πρωτοβουλία να σας προσκαλέσουμε στην επίσημη διαβούλευση για ει/α Ευφυές Σχέδιο Δράσης για την μετάβαση της αγοράς εργασίας στη Ψηφιακή Εποχή ως ανάχωμα στο Brain Drain. Ο δημόσιος διάλογος θα διεξαχθεί στο χώρο του περιπτέρου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στην προσεχή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019 και από ώρα 12.30 πμ έως 15.00 μμ. Την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019 και από ώρα 10:30 πμ έως 13:00 μμ, θα συνεχιστούν οι εργασίες στο περίπτερο του ΥΠ.Ε.Κ.Υ με εξειδικευμένα workshops και ανοικτή συζήτηση. Η συμμετοχή σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Επισυνάπτεται ατζέντα εργασιών της διεπιστημονικής ομάδας ReBrain Greece στο περίπτερο (15°) του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ, ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΓΡΑΠΙΔΑΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα