Υπό κατάληψη σχολείο στη Χαλκιδική

17:30 3/10/2018 - Πηγή: seleo
Σε κατάληψη του σχολικού συγκροτήματος, όπου στεγάζονται το

Γυμνάσιο και το Γενικό Λύκειο του Αγίου Νικολάου, προχώρησαν οι μαθητές του δεύτερου σχολείου, λόγω ελλείψεων που δημιουργούν προβλήματα στην εύρυθμη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

«Κύριο αίτημα της κατάληψής μας αποτελεί η έλλειψη διδακτικού προσωπικού και η απώλεια σημαντικών διδακτικών ωρών σε βασικά μαθήματα όλων των τάξεων του γυμνασίου και του λυκείου και πρωτίστως της Γ’ λυκείου σε μαθήματα κατεύθυνσης», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση-διαμαρτυρία του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου.

«Συγκεκριμένα ενώ η διεύθυνση

του σχολείου έχει ζητήσει επανειλημμένως την συμπλήρωση των κενών ωρών μαθηματικών και χημείας καθώς και για τις ώρες αισθητικής αγωγής για τα μαθήματα επιλογής (ελεύθερο σχέδιο), ουδέποτε έχει φτάσει καθηγητής στο σχολείο μας καθώς καλύπτονται κενά πιο κοντινών στη Θεσσαλονίκη σχολείων, πράγμα λογικό αν αναλογιστεί κανείς τα χιλιόμετρα που πρέπει να διανύουν καθημερινά οι καθηγητές από τον τόπο κατοικίας τους», εξηγούν οι μαθητές.

Τα υπόλοιπα ζητήματα που αφορούν το σχολείο είναι τα εξής:

- Η έλλειψη του αθλητικού εξοπλισμού.

- Οι λοιπές υλικοτεχνικές υποδομές αλλά και οι φθορές στις κτιριακές εγκαταστάσεις.

«Απόρροια των δύο παραπάνω αποτελεί η σπατάλη πετρελαίου λόγω της ελλιπούς θερμαντικής ικανότητας των σωμάτων», τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

- Η αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για ολιγομελή τμήματα μαθημάτων επιλογής.

- Η συνέπεια στην μεταφορά των μαθητών από και προς το σπίτι τους από τους υπεύθυνους για τις μετακινήσεις και των δρομολογίων.

- Η εξασφάλιση παροχών για μαθητές με κινητικά προβλήματα.

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι μαθητές του 15μελούς συμβουλίου Λυκείου Αγίου Νικολάου.

Στο πλευρό των μαθητών βρίσκεται ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου. Σε επιστολή διαμαρτυρίας υπογραμμίζει μεταξύ άλλων τα εξής: «Δυστυχώς είμαστε στη δυσάρεστη θέση να δημοσιοποιήσουμε και να διαμαρτυρηθούμε προς κάθε κατεύθυνση για την κατάσταση που έχει περιέλθει το Γενικό Λύκειο Αγ. Νικολάου όπου φοιτούν τα παιδιά μας.

Οι μαθητές έχουν προχωρήσει σε κατάληψη του κτιρίου διαμαρτυρόμενοι εκτός των άλλων για την παντελή έλλειψη καθηγητών θετικών επιστημών που υπάρχει από την αρχή της χρονιάς.

Μετείχαμε στην κοινή συνεδρίαση του οργάνου που συγκλήθηκε μετά από πρόσκληση του Διευθυντή του Λυκείου, όπου εκεί μέσα βιώσαμε την απόγνωση των μαθητών ειδικά της Γ’ Λυκείου που δεν έχουν κάνει ούτε ώρα μαθηματικά στην κατεύθυνσή τους καθώς και φυσικών επιστημών.

Θεωρούμε ότι παραβιάζεται βασική αρχή του Συντάγματος για ισονομία και ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση, γιατί είναι αδύνατον τα κενά μαθημάτων από την αρχή της χρονιάς να αναπληρωθούν, καθώς πολλά παιδιά δεν έχουν τη δυνατότητα να προσφύγουν στα φροντιστήρια».

Πηγή halkidikifocus.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα