Βομβαρδίζεται η Οδησσός, χτυπήθηκε 12ώροφο κτήριο στο Κίεβο – Εκρήξεις και στη Μαριούπολη

10:01 16/3/2022 - Πηγή: seleo

Μαίνονται οι μάχες στην Ουκρανία, με το Κίεβο να αναφέρει πως στην περιοχή της Οδησσού αναφέρονται βομβαρδισμοί στα παράλια από ρωσικά πολεμικά, αλλά καμιά απόπειρα απόβασης ως τώρα, ενώ σήμερα αναμένεται να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις των δύο χωρών.

Σε μήνυμά του ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι προειδοποίησε ότι θα χρειαστεί χρόνος ωσότου να ικανοποιηθούν οι αξιώσεις του Κιέβου. «Όλοι μας θέλουμε την ειρήνη και τη νίκη το συντομότερο δυνατό», ανέφερε ο αρχηγός του ουκρανικού κράτους, αλλά «θα χρειαστεί προσπάθεια και υπομονή». Κάθε πόλεμος τελειώνει με μια συμφωνία, συνέχισε

ο κ. Ζελένσκι διαβεβαιώνοντας ότι οι διαπραγματεύσεις «θα συνεχιστούν».

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως η Ρωσία επιδιώκει ενισχύσει τα στρατεύματά της και να αντικαταστήσει τις απώλειες που υπέστη.Στην Μαριούπολη, τοπικός αξιωματούχος κατήγγειλε πως κρατούνται όμηροι σε νοσοκομείο, ενώ στο Κίεβο ακούγονται συνεχείς εκρήξεις, με τουλάχιστον μια πολυκατοικία να έχει δεχτεί επίθεση από πύραυλο.

Σοκ και φρίκη προκαλεί βίντεο που μετέδωσε το ZDF και δείχνει Ρώσους στρατιώτες στην Ουκρανία να εκτελούν εν ψυχρώ άμαχο, ο οποίος έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά.

Σύμφωνα με το γερμανικό κανάλι, δύο βίντεο με τα σοκαριστικά πλάνα, εστάλησαν στην εκπομπή Frontal. Τραβήχτηκαν στον αυτοκινητόδρομο Ε40, λίγα χιλιόμετρα δυτικά από το Κίεβο. Drone κατέγραψε τη θέση ενός ρωσικού τεθωρακισμένου μερικά μέτρα μακριά από ένα βενζινάδικο. Το τανκ φέρει τα αναγνωριστικά των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία.Το drone καταγράφει διάφορα αυτοκίνητα που δεν είναι στρατιωτικά, αλλά απλά επιβατικά, να κατευθύνονται προς το κέντρο του Κιέβου.Οι πρώτοι οδηγοί μπορεί να πρόσεξαν τα ρωσικά τανκ και να έκαναν αναστροφή, ωστόσο ένα γκρίζο-ασημί αμάξι επιβραδύνει και σταματά.Ένα άτομο βγαίνει από το αυτοκίνητο με τα χέρια σηκωμένα ψηλά αλλά δέχεται πυρά και πέφτει κάτω ακριβώς πίσω από το αυτοκίνητο. Οι Ρώσοι στρατιώτες τρέχουν από τις θέσεις τους στον τόπο του εγκλήματος.

#Putin spricht von einer Spezialaktion in der #Ukraine, die sich nicht gegen Zivilisten richte. Eine Drohne filmte allerdings wenige Kilometer westlich von Kiew, wie ein Zivilist von offenbar russischen Soldaten erschossen wird. #ZDFfrontal exklusiv, mehr zum Krieg 21.15 Uhr @ZDF pic.twitter.com/1FDdD7v9Ww

— frontal (@ZDFfrontal) March 15, 2022

Το άρθρο Βομβαρδίζεται η Οδησσός, χτυπήθηκε 12ώροφο κτήριο στο Κίεβο – Εκρήξεις και στη Μαριούπολη εμφανίστηκε πρώτα στο Seleo news.

Keywords
Τυχαία Θέματα