Τροποποιείται η λεωφορειακή γραμμή 83 – express

14:00 28/1/2018 - Πηγή: seleo

Σε μια καταρχήν θετική απόφαση για την τροποποίηση της λεωφορειακής γραμμής 83 προχώρησε ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης.

Η απόφαση μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:

Α. Την κατάργηση της παράκαμψης της Ανθούπολης στην περιοχή του Δερβενίου, ένα σημαντικό αίτημα της Διοίκησης του Δήμου Λαγκαδά από τον Απρίλιο του 2015, όταν αιφνιδίως τροποποιήθηκε η διαδρομή της γραμμής 83. Η κατάργηση αφορά σε όλα τα δρομολόγια των γραμμών που εξυπηρετούν την πόλη του Λαγκαδά τόσο για την πρόσβασή

στη Θεσσαλονίκη όσο και κατά την επιστροφή, πλην της γραμμής 83Β (εξυπηρέτηση μέσω Λαγυνών). Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση 1/2018 του ΟΣΕΘ: «οι λεωφορειακές γραμμές 83, 83Α, 83Μ, 83Τ και 83Χ δεν θα διέρχονται από τις παράπλευρες οδούς εξυπηρέτησης της Εγνατίας οδού, στην περιοχή του Δερβενίου».

Β. Λιγότερες στάσεις στο σύνολο της διαδρομής της γραμμής 83 express στην μετάβαση και στην επιστροφή, με στόχο την γρήγορη μετακίνηση των δημοτών από και προς τη Θεσσαλονίκη.

Οι νέες στάσεις της γραμμής είναι:

Στάσεις Μετάβασης

Τ.Σ. Λαγκαδά
Πάροδος Τζελίλη
ΙΚΑ
Πλατεία
ΚΤΕΛ
Έξοδος Λαγκαδά
Σούπερ Μάρκετ (Λιντλ)
ΔΕΗ
Στροφή Περιβολακίου
Στροφή Καβαλαρίου
Στρατόπεδο
ΑΓΝΟ
Σαυρουπόλ
Ταχυδρομείο
Πλατεία Δημοκρατίας
Αντιγονιδών
Πλατεία Αριστοτέλους
Πανεπιστήμια

Στάσεις Επιστροφής

Πανεπιστήμια
Πλατεία Αριστοτέλους
Αντιγονιδών
Πλατεία Δημοκρατίας
Ταχυδρομείο
Σταυρουπόλ
Λαγυνά
ΑΓΝΟ
Στρατόπεδο
Στροφή Καβαλαρίου
Στροφή Περιβολακίου
ΔΕΗ
Σούπερ Μάρκετ (Λιντλ)
Είσοδος Λαγκαδά
ΚΤΕΛ
Πλατεία
Βασ. Αλεξάνδρου
Γυμνάσιο
Πάροδος Τζελίλη
Τ.Σ. Λαγκαδά

Σημειώνεται πως η μείωση των στάσεων αφορά μόνο στη γραμμή 83 express. Στα δρομολόγια και στις στάσεις των γραμμών 83Β, 83Μ, 83Τ, 83Α και 83Χ δεν θα γίνει καμία τροποποίηση και θα παραμείνουν ως έχουν σήμερα.

Γ. Άμεση σύνδεση των Λαγυνών με τα Λύκεια της πόλης του Λαγκαδά. Η σύνδεση αυτή αφορά στα πρωινά δρομολόγια της γραμμής 83Τ (7:00 π.μ. και 7:20 π.μ.), τα οποία όταν προσεγγίζουν τα Λαγυνά, θα ακολουθούν τη διαδρομή και τις στάσεις της γραμμής 83Β μέχρι τη στάση «εκκλησάκι» και έπειτα θα συνεχίζουν τη διαδρομή τους μέχρι τα ΙΕΚ Λαγκαδά.

Οι νέες τροποποιήσεις θα τεθούν σε λειτουργία την 1η Φεβρουαρίου 2018.

Επισημάνσεις των δημοτών σχετικά με τη μείωση των στάσεων της γραμμής 83 express και συγκεκριμένα τις στάσεις «ΚΑΜΑΡΑ» και «ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ» έχουν καταγραφεί και διαβιβαστεί εγγράφως στον Οργανισμό Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα