Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπως δεν το έχετε ξαναδεί (Βίντεο drone)

20:15 21/5/2022 - Πηγή: seleo

Το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι η κύρια θαλάσσια πύλη της Νοτιοανατολικής, Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης σε στρατηγική τοποθεσία στη Βόρεια Ελλάδα κοντά στα μεγάλα διευρωπαϊκά δίκτυα αυτοκινητοδρόμων και σιδηροδρόμων με άμεση πρόσβαση στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Η ΟΛΘ Α.Ε. είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών

από το 2001, διακινεί εμπορευματοκιβώτια, συμβατικό φορτίο, λειτουργεί την ελεύθερη ζώνη του Λιμένα σύμφωνα με την ισχύουσα φορολογική και τελωνειακή νομοθεσία όντας πιστοποιημένη με άδεια Εγκεκριμένου Οικονομικού Φορέα (AEO), προσφέρει αξιόπιστες και αποδοτικές λύσεις εφοδιαστικής και συνδυασμένων μεταφορών και εξυπηρετεί την επιβατική κίνηση μέσω κρουαζιέρας και ακτοπλοΐας.

Πολυσύχναστο λιμάνι με τερματικούς σταθμούς πετρελαίου και φυσικού αερίου, εμπορευμάτων και κιβωτίων, καθώς και επιβατών.

Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης για πάνω από 2300 χρόνια, από της ιδρύσεως του το 315/6 πΧ έως σήμερα, αποτελεί τον σημαντικότερο λιμένα της Μακεδονίας και έναν από τους σημαντικότερους λιμένες της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Λόγω της πλεονεκτικής γεωγραφικής του θέσης και των εξαιρετικών οδικών και σιδηροδρομικών συνδέσεων του, είναι ο μεγαλύτερος λιμένας διαμετακομιστικού εμπορίου της χώρας και εξυπηρετεί τις ανάγκες των 15 περίπου εκατομμυρίων κατοίκων της διεθνούς ενδοχώρας του.

Βρίσκεται στο εσώτατο σημείο του Θερμαϊκού κόλπου, στο βόρειο τμήμα της ανατολικής Μεσογείου, προς τα δυτικά του κέντρου της πόλης της Θεσσαλονίκης. Η προσέγγιση των πλοίων πραγματοποιείται με φυσικό κανάλι μεγάλου βάθους το οποίο δεν χρειάζεται εκβάθυνση.

Δείτε το βίντεο και την περιγραφή του GeorgeSal:

Το άρθρο Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπως δεν το έχετε ξαναδεί (Βίντεο drone) εμφανίστηκε πρώτα στο Seleo news.

Keywords
Τυχαία Θέματα