Το λιμάνι της Αμμουλιανής θα βοηθήσει την ανάπτυξη του νησιού

11:45 30/5/2022 - Πηγή: seleo

Την υλοποίηση ενός έργου που οι κάτοικοι της Αμμουλιανής διεκδικούσαν για χρόνια, δηλαδή την αναβάθμιση του λιμανιού, ανακοίνωσε επίσημα σήμερα το μεσημέρι ο Υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, καθώς το έργο προϋπολογισμού  2 εκατ. ευρώ εντάχθηκε για χρηματοδότηση στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Όπως τόνισε ο Υπουργός από το υφιστάμενο λιμάνι της Αμμουλιανής, η ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης αυτού του μεγάλου έργου αναβάθμισης των λιμενικών εγκαταστάσεων, με παράλληλη δημιουργία καταφυγίου τουριστικών σκαφών, θα συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη του νησιού. Όπως

υπογράμμισε ο κ. Πλακιωτάκης, το έργο, θα δημοπρατηθεί εντός του επομένου έτους και μετά την ολοκλήρωσή του, το 2025, θα αυξήσει τα έσοδα, αλλάζοντας ταυτόχρονα τη θέση του νησιού στον χάρτη. Επίσης ανακοίνωσε ότι το Υπουργείο εξετάζει σε συνεργασία με τον Δήμο Αριστοτέλη και άλλα έργα υποδομής, που σχετίζονται με την ύδρευση και την αφαλάτωση του νερού.

Στην ομιλία του ο κ. Πλακιωτάκης επεσήμανε ότι μετά από διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Υπουργείο Ναυτιλίας, πέτυχε να εντάξει για αναβαθμίσεις λιμενικών υποδομών πάνω από 200 εκατ. ευρώ, καθώς έχει ως στόχο να μείνουν οι κάτοικοι των νησιών στο τόπο τους. «Το έργο στην Αμμουλιανή επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον μας για τη μικρο-νησιωτικότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος, επεσήμανε ότι η Αμμουλιανή είναι το μόνο κατοικημένο νησί της Κεντρικής Μακεδονίας και παρότι αποτελεί το 1/140 της έκτασης του Δήμου “διεκδικεί όλη μας την προσοχή”, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων η Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης, Χριστιάνα Καλογήρου, ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Γιάννης Γιώργος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Γιάννης Κουφίδης, καθώς και οι Πρόεδροι των Νησιωτικών Επιμελητηρίων, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ξενοδόχων, Γρηγόρης Τάσιος, καθώς και εκπρόσωποι των Λιμενικών Αρχών.

Το άρθρο Το λιμάνι της Αμμουλιανής θα βοηθήσει την ανάπτυξη του νησιού εμφανίστηκε πρώτα στο Seleo news.

Keywords
Τυχαία Θέματα