Τηλεργασία: Σε ποιες περιπτώσεις δικαιούται να ζητήσει ο εργαζόμενος

19:21 20/6/2022 - Πηγή: seleo

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε σήμερα και για έναν μήνα το σχέδιο Κοινής Απόφασης των υπουργών Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, και Υγείας, Θάνου Πλεύρη, για την παροχή εξ αποστάσεως εργασίας με τηλεργασία μετά από αίτηση του εργαζομένου, που εξειδικεύει τις σχετικές ρυθμίσεις του νόμου 4808/2021 για την Προστασία της Εργασίας (άρθρο 67).

Στην υπό διαβούλευση ΚΥΑ προσδιορίζονται οι παθήσεις των εργαζόμενων που

μπορούν να τεκμηριώσουν κίνδυνο της υγείας τους, ο οποίος μπορεί να αποφευχθεί αν τηλεργάζονται. Περιγράφεται επίσης η διαδικασία μέσω της οποίας υποβάλλεται η σχετική αίτηση (για παροχή τηλεργασίας) του εργαζόμενου προς τον εργοδότη.

Πιο συγκεκριμένα, οι βασικότερες προβλέψεις είναι οι εξής:

– Αίτηση προς τον εργοδότη τους για την παροχή της εργασίας με το σύστημα της τηλεργασίας μπορεί να υποβληθεί από εργαζομένους με τις ακόλουθες παθήσεις, νοσήματα ή αναπηρίες:

Νεοπλασματική νόσος υπό χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία ή ανοσοθεραπεία ή βιολογική ή άλλη στοχευμένη θεραπεία ή μετά το πέρας της θεραπείας και μέχρι την ικανοποιητική αποκατάσταση της υγείας.

Αιματολογικές κακοήθειες υπό χημειοθεραπεία ή ακτινοθεραπεία ή ανοσοθεραπεία ή μετά το πέρας της θεραπείας και μέχρι την ικανοποιητική αποκατάσταση της υγείας.

Μεταμόσχευση συμπαγούς οργάνου με λήψη ≥ 2 ανοσοκατασταλτικών φαρμάκων.

Μεταμόσχευση μυελού των οστών το τελευταίο έτος ή/και λήψη ≥ 2 ανοσοκατασταλτικών φαρμάκων.

Χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) με FEV1

Keywords
Τυχαία Θέματα