Τι βλέπουν οι τουρίστες στη Θεσσαλονίκη, κατά την αποβίβασή τους από το κρουαζιερόπλοιο (ΦΩΤΟ)

20:16 9/5/2022 - Πηγή: seleo

Στην κρουαζιέρα φαίνεται ότι ποντάρει η Θεσσαλονίκη με σκοπό την περαιτέρω τουριστική της άνθηση και τη σταδιακή δημιουργία τέτοιων προϋποθέσεων ώστε το λιμάνι της καθιερωθεί ως “home port”.

Η αρχή έγινε ήδη από την “Celestyal Crystal”, που πραγματοποιεί home porting από τον ΟΛΘ, με τον Διευθυντή Επιχειρήσεων της εταιρείας, καπετάνιο Γιώργο Κουμπενά, να τονίζει σε ενημερωτική

εκδήλωση ότι η εταιρεία πιστεύει πως η Θεσσαλονίκη μπορεί να εξελιχθεί σε σημαντικό προορισμό κρουαζιέρας και σε κόμβο για την κρουαζιέρα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Όμως, τι βλέπουν οι τουρίστες όταν το κρουαζιερόπλοιο «πιάνει» λιμάνι;

Η πρώτη εικόνα είναι κάθε άλλο παρά ενθαρρυντική για τη συνέχεια καθώς όπως θα δείτε και παρακάτω στις φωτογραφίες του Seleo.gr, το θέαμα είναι αποκρουστικό με την εμφάνιση φυτοπλαγκτόν στο Θερμαϊκό Κόλπο να μη περνάει απαρατήρητη καθώς συνοδεύεται και από δυσοσμία.

Το φαινόμενο της ερυθράς παλίρροιας αποτελεί κάτι σύνηθες για τους Θεσσαλονικείς όμως τόσο η όψη, όσο και η μυρωδιά δεν βοηθούν στην προσμονή για… «απόβαση» στην πόλη.

Την ίδια ώρα, αποκαρδιωτική είναι η εικόνα που παρουσιάζει το κτίριο στο ισόγειο του οποίου λειτουργεί ο Επιβατικός Σταθμός. Η εξωτερική του όψη χρειάζεται συντήρηση καθώς, όπως θα δείτε και παρακάτω, από τους τοίχους πέφτουν σοβάδες ενώ τα κάγκελά του είναι σκουριασμένα. Ένα επιβλητικό κτίριο που μοιάζει… παρατημένο.

Το άρθρο Τι βλέπουν οι τουρίστες στη Θεσσαλονίκη, κατά την αποβίβασή τους από το κρουαζιερόπλοιο (ΦΩΤΟ) εμφανίστηκε πρώτα στο Seleo news.

Keywords
Τυχαία Θέματα