Θεσσαλονίκη: Ξεκινά η ανάπλαση της αγοράς Μοδιάνο- Οι όροι του Υπουργείου Πολιτισμού

18:45 15/2/2019 - Πηγή: seleo
Aνοίγει ο δρόμος για την ανάπλαση της ιστορικής αγοράς Μοδιάνο, μετά την έγκριση από το υπουργείο Πολιτισμού της μελέτης αποκατάστασης και ανάδειξής της.

Η απόφαση δημοσιεύτηκε στην Διαύγεια.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο:

Την έγκριση της αρχιτεκτονικής, στατικής και Η/Μ μελέτης αποκατάστασης και ανάδειξης της χαρακτηρισμένης ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο Αγοράς Μοδιάνο επί των οδών Ερμού και Βασ. Ηρακλείου στη Θεσσαλονίκη

με τους ακόλουθους όρους:

1. Να μην αναπτυχθούν τραπεζοκαθίσματα στους διαμήκεις και εγκάρσιους διαδρόμους του ισογείου. Η προτεινόμενη διάθεση των προϊόντων σε όρθιους με τοποθέτηση σκαμπό να περιορίζεται στον χώρο μεταξύ των υποστυλωμάτων.

2. Να μην τοποθετηθούν πάνινες τέντες στις όψεις των καταστημάτων επί των οδών Ερμού και Βασ Ηρακλείου.

3. Τυχόν συμπληρωματικές μελέτες να κατατεθούν στην ΥΝΜΤΕΚΜ.

4. Να διερευνηθεί η δυνατότητα ελάφρυνσης των υαλοπετασμάτων στους δύο υφιστάμενους χώρους εστίασης στο επίπεδο των εξωστών. 5. Όλοι οι χώροι στο πατάρι να παραμείνουν κοινόχρηστοι χωρίς χρήσεις.

5. Όλοι οι χώροι στο πατάρι να παραμείνουν κοινόχρηστοι χωρίς χρήσεις.

Οι μελετητές, αφού συμπληρώσουν τις μελέτες σύμφωνα με τους ανωτέρω όρους, οφείλουν να προσκομίσουν τρεις (3) σειρές προς έλεγχο και θεώρηση στη Δ/νση Προστασίας και Αναστήλωσης Νεωτέρων και Σύγχρονων Μνημείων (Γ΄ Σεπτεμβρίου 42 και Πολυτεχνείου, 104 33, Αθήνα, τηλ. Γραμματείας: 210/52.19.000).

Η Απόφαση αυτή δεν αντικαθιστά άλλη τυχόν απαιτούμενη έγκριση ή άδεια από άλλη αρμόδια Αρχή, ούτε αποτελεί αναγνώριση δικαιωμάτων ιδιοκτησίας, αφορά δε στις διατάξεις του ν. 3028/2002 υπό την προϋπόθεση ότι έχουν τηρηθεί όλες οι ισχύουσες πολεοδομικές, κτιριοδομικές, περιβαλλοντικές ή άλλες διατάξεις.

Οι κατασκευές που δεν εκτελούνται σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη, επιφέρουν την εκ του νόμου ακυρότητα αυτής, καθώς και την επιβολή διακοπής ή και καθαίρεσης οποιασδήποτε αυθαίρετης κατασκευής.

Ο ιδιοκτήτης και οι επιβλέποντες μηχανικοί είναι υποχρεωμένοι να ειδοποιήσουν εγγράφως την αρμόδια Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων πριν την έναρξη των εργασιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα