Θεσσαλονίκη : Σήμερα Κινητοποιήσεις υπεράσπισης του δικαιώματος στην άμβλωση

07:15 8/9/2022 - Πηγή: seleo

“ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΤΙΣ ΜΗΤΡΕΣ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ”

Ενάντια στα σκοταδιστικά κηρύγματα κατά των αμβλώσεων που οργανώνει σήμερα Πέμπτη 8 Σεπτέμβρη η Ιερά Σύνοδος στις εκκλησίες της χώρας κινητοποιούνται φεμινιστικές συλλογικότητες υπερασπιζόμενες το νομικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην άμβλωση.

Οι συλλογικότητες απαντούν και με αυτόν τον τρόπο στην επίθεση που δέχεται το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση του σώματος και στην καταστρατήγηση κάθε δικαιώματος στην αναπαραγωγική υγεία που κορυφώνεται τα τελευταία χρόνια σε παγκόσμιο επίπεδο.

Υπενθυμίζεται πως η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος  αποφάσισε

να στείλει εντολή στις Μητροπόλεις της χώρας να προγραμματίσουν για τις 8 του Σεπτέμβρη που γιορτάζει τα γενέθλια της Παναγίας κήρυγμα κατά των αμβλώσεων.

Στη Θεσσαλονίκη η συλλογικότητα  ΦΥΛ.ΙΣ. AUTH θα βρίσκεται από τις 9 π.μ. έξω από την Μητρόπολη Θεσσαλονίκης με άλλα φεμινιστικά σχήματα, ομάδες και συσπειρώσεις για να διαμαρτυρηθεί «για την επιθυμία των παπάδων να αποκτήσουν τον έλεγχο των σωμάτων μας».

«Σας περιμένουμε όλα εκεί, για να ενώσουμε τις φωνές μας, για τις αδερφές μας που δεν είναι εδώ, για να έχει η καθεμιά ύπαρξη την αυτοδιάθεση του σώματός της» αναφέρεται στο σχετικό κάλεσμα.

Αντίστοιχη κινητοποίηση θα γίνει και στην Αθήνα στις 8 π.μ. έξω από την Μητρόπολη

«Η Ιερά Σύνοδος, εν έτει 2022, έφτιαξε εγκύκλιο «Περί της προστασίας της ανθρώπινης ζωής και αποφυγής των αμβλώσεων». Η εγκύκλιος μια κάστας ανδρών «θα διαβαστεί στις Εκκλησίες στις 8 Σεπτέμβρη, κατά την ‘εορτή του Γενεθλίου της Θεοτόκου’, σύμφωνα με Δελτίο Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος». Ο μισογυνικός τους σκοταδισμός δεν θα περάσει!» αναφέρει το κάλεσμα της κινητοποίησης που στόχο έχει να «υπερασπιστούμε το νομικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην άμβλωση που κατακτήθηκε μέσα από τους αγώνες μας».

Το άρθρο Θεσσαλονίκη : Σήμερα Κινητοποιήσεις υπεράσπισης του δικαιώματος στην άμβλωση εμφανίστηκε πρώτα στο Seleo news.

Keywords
Τυχαία Θέματα