Τελικά ''κόψαμε'' την πλαστική σακούλα. Τα πρώτα στοιχεία για το μέτρο των ''4 λεπτών''

20:31 7/2/2018 - Πηγή: seleo

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των δράσεων του «Νοιαζόμαστε Σήμερα – Ζούμε Καλύτερα Αύριο», το ΙΕΛΚΑ πραγματοποίησε μετρήσεις για την εκτίμηση της επίδρασης της εφαρμογής της νέας νομοθεσίας για τη μείωση της χρήσης πλαστικής σακούλας στο κανάλι του λιανεμπορίου τροφίμων.

Σημαντική μείωση της τάξης του 75% με 80% στη χρήση της πλαστικής σακούλας στα σουπερμάρκετ σημειώθηκε τον Ιανουάριο, πρώτο μήνα εφαρμογής της νέας νομοθεσίας, σε σχέση με τον Ιανουάριο 2017, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών ​(ΙΕΛΚΑ), που διαπιστώνει αλματώδη αύξηση στις πωλήσεις τσαντών πολλαπλών

χρήσεων - άνω του 5.000%!

Σύμφωνα με το ΙΕΛΚΑ, σε σχέση με το κανάλι των σουπερμάρκετ, η εφαρμογή του μέτρου ήταν αυστηρή και καθολική. Τα στοιχεία καταγράφουν τον Ιανουάριο 2018 μία μείωση 75%-80% στη χρήση της πλαστικής σακούλας ελαφρού βάρους σε σχέση με τον Ιανουάριο 2017.

Επίσης, τα στοιχεία καταγράφουν αύξηση στις πωλήσεις τσαντών πολλαπλών χρήσεων άνω του 5.000%. Σύμφωνα με το ΙΕΛΚΑ, πρακτικά αυτή η αύξηση εκτιμάται ότι σημαίνει περίπου 2,5-3 εκατ. νέες τσάντες πολλαπλών χρήσεων στην αγορά και πάνω από 2 στα 3 νοικοκυριά να επιλέγουν αυτή τη λύση για τις αγορές του, έναντι της πληρωμής για πλαστική σακούλα μίας χρήσης.

newpost.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα