Τα βότανα που χαρίζουν υγεία και ομορφιά

10:04 18/7/2018 - Πηγή: seleo
Τα τελευταία χρόνια στρεφόμαστε όλο και περισσότερο στα βότανα, επιδιώκοντας να βρούμε μία εναλλακτική-φυσική λύση για διάφορες παθήσεις, ακόμα όμως και για προληπτικούς λόγους.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τέσσερα ''σούπερ'' βότανα που θα σας χαρίσουν υγεία και ομορφιά!
Ξεκινάμε...

Πράσινο Τσάι

Τα αντιοξειδωτικά του πράσινου τσαγιού, τα οποία ονομάζονται κατεχίνες, συλλέγουν τις ελεύθερες ρίζες που μπορούν να καταστρέψουν το DNA και να συμβάλλουν στην εμφάνιση

καρκίνου, θρόμβους στο αίμα και αρτηριοσκλήρωση. Η κατανάλωση πράσινου τσαγιού μπορεί να βοηθήσει να μειώσει τα σημάδια της κυτταρίτιδας. Το πράσινο τσάι έχει βρεθεί ότι είναι αποτελεσματικό για την αύξηση της ενεργειακής δαπάνης και βοηθάει με την απώλεια βάρους. Το πράσινο τσάι και το εκχύλισμα του έχει αποδειχτεί ότι καταπολεμά την παχυσαρκία και την κακή χοληστερίνη, δυο παράγοντες υπεύθυνους για τις καρδιακές παθήσεις και το διαβήτη.

Αλόη Βέρα

Η αλόη είναι ένα από τα πιο γνωστά βότανα για ομορφιά, πλούσια σε βιταμίνη C και E. Οι βιταμίνες αυτές είναι απαραίτητες για ένα υγιές δέρμα που λάμπει. Η Αλόη καλλιεργείται πολύ εύκολα σε μια γλάστρα. Για να πάρετε τον χυμό της τοποθετείτε ένα φύλλο σε ξύλο κοπής και με ένα μαχαίρι κόβετε το μέγεθος πού χρειάζεστε. Ανοίγετε το φύλλο στη μέση και με ένα κουτάλι παίρνετε το ζελέ. Το ζελέ που βρίσκεται στα φύλλα χρησιμοποιείται για την ανακούφιση σε μικρής σπουδαιότητας εγκαύματα, πληγές, και διάφορες δερματικές παθήσεις, όπως το έκζεμα. Ο χυμός χρησιμοποιείται για να αντιμετωπιστεί ποικιλία των παθήσεων του πεπτικού συστήματος. Αν πέφτουν τα μαλλιά: Απλώστε στο κεφάλι αλόη βέρα 2-3 φορές την ημέρα, αφήστε τη για λίγα λεπτά και ξεβγάλτε.

Λουίζα

Ρυθμίζει την όρεξη και τη διούρηση. Είναι ιδανική επιλογή για όσους ταλαιπωρούνται από κατακράτηση υγρών, ενώ βοηθά και στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Ετοιμάστε έγχυμα με 1 φλιτζάνι νερό και 3 κουταλάκια λουίζα και πίνετε καθημερινά. Η Λουίζα είναι από τα πιο φημισμένα φαρμακευτικά βότανα στον κόσμο για την συμβολή της στο αδυνάτισμα, τη λιποδιάλυση, την καταπολέμηση της κατακράτησης υγρών και ως εκ τούτου στη μείωση της κυτταρίτιδας. Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, το βότανο λουίζα, σε συνδυασμό με τα ω-3 λιπαρά οξέα, ενισχύει τη μνήμη και χαρίζει πνευματική διαύγεια.

Καλεντούλα

Η καλεντούλα είναι το κατεξοχήν βότανο που θεραπεύει τους μύκητες. Η κατανάλωση τσαγιού καλεντούλας τρεις φορές ημερησίως θεραπεύει τους μύκητες του στόματος (άφτρες). Το λάδι καλέντουλας καταπραΰνει τους ήπιους δερματικούς ερεθισμούς από τις απότομες εναλλαγές της θερμοκρασίας, το ξύρισμα, την αποτρίχωση, την ηλιοθεραπεία, τα τσιμπήματα.

.
*Το παραπάνω άρθρο έχει ενημερωτικό σκοπό. Πριν χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε συνταγή ή πριν αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες, ζητήστε τη γνώμη γιατρού ή διατροφολόγου.

Keywords
Τυχαία Θέματα