Τα πασαλίκια ήρθαν, το μποτιλιάρισμα δεν έφυγε. Αυτοψία του seleo στους δρόμους της Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)

13:01 2/11/2018 - Πηγή: seleo
Μποτιλιάρισμα, διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα, κόρνες, εκνευρισμός. Τρεις μήνες μετά την τοποθέτηση πασσάλων σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, όλα αυτά είναι παρελθόν. Ή μήπως όχι;

Το seleo και η Ευτέρπη Μουζακίτη βγήκαν, περπάτησαν, ρώτησαν, κατέγραψαν την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή Αντιγονιδών και Διοικητηρίου και σας λένε πως τα πράγματα μόνο έτσι δεν είναι.

Είναι λίγο μετά τις 11 το πρωί. Η κίνηση στην οδό Αντιγονιδών είναι ελάχιστη. Μιλώντας με τον κύριο Γιάννη που διατηρεί κατάστημα εστίασης στην περιοχή 18 χρόνια

μας λέει πως η εικόνα αυτή δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα. «Μείνε 5-10 λεπτά εδώ και θα δεις ότι με το που σταματήσει ένα φορτηγό για να ανεφοδιάσει κάποιο μαγαζί, αμέσως θα μπλοκάρει ο δρόμος».

Πράγματι, 5 λεπτά αργότερα το φορτηγό που σταμάτησε στο διπλανό κατάστημα, εμποδίζει την διεξαγωγή της κυκλοφορίας.

Οι καταστηματάρχες τονίζουν πως η τοποθέτηση των οριοδεικτών έγινε πρόχειρα, χωρίς να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα. Στην περιοχή υπάρχουν δεκάδες επιχειρήσεις εστίασης αλλά και βιοτεχνίες που χρειάζονται ανεφοδιασμό καθημερινά.Τα φορτηγά και τα ιχ αναγκάζονται να σταματήσουν για να κατεβάσουν τα φορτία του. Και τότε μπλοκάρουν τα πάντα. Λεοωφορία , ταξί, ιχ . Κορναρίσματα, νεύρα, αναθεματισμοί. Ντεζαβού. Ο κύριος Ανδρέας, τονίζει πως το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν έχει προβλεφθεί χώρος φορτοεκφορτώσεων, οπότε όταν σταματάει ένα φορτηγό, μπλοκάρει ο δρόμος. Ο ίδιος προσθέτει έχει κάνει αίτημα στον δήμο εδώ και 2 μήνες για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει αλλά δεν έχει λάβει καμία απάντηση.

Τα παραπονά σας στον δήμαρχο η καλύτερα στον δήμο είπε στο seleo ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Θανάσης Παππάς όταν του ζητήσαμε να μας πει εάν γνωρίζει το θέμα.

‘’Θέσεις φορτοεκφόρρτωσεις έχουν προβλεφθεί και αν οι καταστηματάρχες αντιμετωπίζουν πρόβλημα, μπορούν να απευθυνθούν στον Δήμο για την επίλυση του’’ συμπληρώνει.

Στην οδό Αντιγονιδών συναντάμε πολλά ξενοδοχεία, τα οποία έχουν ιδιωτικό πάρκινγκ, οπότε δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα στην υποδοχή τουριστικών λεωφορείων. Ωστόσο, ο κύριος Γίωργος που δουλεύει στην υποδοχή ενός νέου ξενοδοχείου της περιοχής που δεν έχει ακόμα δικό του πάρκινγκ, μας λέει πως τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. «Όταν σταματάει ένα λεωφορείο για να έρθουν τουρίστες, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κλείσει ο δρόμος… Προσπαθούμε λίγο με νοήματα, με κατανόηση. Αλλά είναι δύσκολα για όλους στην περιοχή. Για όσους έχουν καταστήματα, για όσους κάνουν τις φορτοεκφορτώσεις. Για όλους μας»

Η άλλη όψη

Με την τοποθέτηση οριοδεικτών ο Δήμος Θεσσαλονίκης επιδιώκει να δώσει λύση στην ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων και κυρίως λεωφορείων καθώς και να περιορίσει την παράνομη στάθμευση. Πριν 1 μήνα, τοποθετήθηκαν πασαλίκια στην Καραόλη και Δημητρίου. Τα διπλοπακαρισμένα αυτοκίνητα είναι ελάχιστα πλέον. «Όλη η Θεσσαλονίκη είναι γεμάτη διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα. Το μέτρο με τα πασαλάκια μας βοηθάει πολύ» τονίζει επαγγελματίας οδηγός ταξί. Ακόμα, καταστηματάρχης της περιοχής προσθέτει πως οι φορτοεκφορτώσεις γίνονται πολύ νωρίς το πρωί και δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα, αντίθετα έχει λυθεί το κυκλοφορικό κομφούζιο.

φορτοεκφορτώσεων, αναφέρουν πως ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα δεν έχουν την δυνατότητα να προσπεράσουν τα υπόλοιπα οχήματα. «Προχθές ήθελε να περάσει ένα ασθενοφόρο και αναγκαστικά πέρασε πάνω από τα πασαλάκιαγιατίμπροστά είχε σταματήσει ένα φορτηγό.» αναφέρει καταστηματάρχης της περιοχής. «Ένα φορτηγό να σταματήσει, γίνεται μια ουρά μέχρι τον Βαρδάρη» προσθέτει.

Ανεβαίνοντας την οδό Καραόλη και Δημητρίου, στο τμήμα της οποίας δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμα οριοδείκτες, η εικόνα είναι διαφορετική. Παράνομα σταθμευμένα ΙΧ, ακόμα και πάνω σε διάβαση πεζών, δημιουργούν προβλήματα στην διεξαγωγή της κυκλοφορίας. Οι κάτοικοι της περιοχής τονίζουν πως υπάρχει έντονο πρόβλημα με τα διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα και πως το μέτρο με τους οριοδείκτες μπορεί να δώσει λύση, αρκεί να προβλεφθούν από τον Δήμο χώροι και ώρες για την φορτοεκφόρτωση. «Το νόημα δεν είναι να λυθεί ένα πρόβλημα και να μας φορτώσουν άλλα δέκα, αν είναι να γίνει κάτι, να γίνει σωστά» αναφέρει η κύριος Γιάννης, κάτοικος της περιοχής.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης αναμένεται να τοποθετήσει οριοδείκτες και στην οδό Μητροπόλεως το προσεχές διάστημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα