Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Καλαμαριάς : «Ανεπιθύμητοι οι νεοναζί φασίστες, στην Καλαμαριά»

08:46 7/4/2019 - Πηγή: seleo
Ψήφισμα εξέδωσε το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Καλαμαριάς κατά του Macedonian Pride που διοργανώνει ο Ιερός Λόχος για σήμερα, Κυριακή (7/4).

Όπως αναφέρει: «To Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Καλαμαριάς, πιστό στις δημοκρατικές, αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές παραδόσεις του εργατικού κινήματος και της προσφυγικής-προοδευτικής Καλαμαριάς, που στη διαχρονική τους πορεία μέσα από θυσίες, διώξεις και δημοκρατικούς

αγώνες υπερασπίστηκαν υψηλές ανθρώπινες αξίες, την αλληλεγγύη, τον πολιτισμό την κοινωνική πρόοδο, ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΟ ΔΙΧΑΣΜΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΝ ΒΑΝΑΥΣΑ ΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ.

Οι νεοναζί φασίστες, εθνικιστές με όποιο μανδύα και αν «ντυθούν» είναι ανεπιθύμητοι στην Καλαμαριά».

Να σημειωθεί πως αντιδράσεις κατά του εθνικιστικού φεστιβάλ υπάρχουν ήδη από κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, οι οποίοι και θα περιφρουρήσουν αύριο το Στρατόπεδο Κόδρα, μέρος που θεωρητικά ο Ιερός Λόχος θα έκανε το Macedonian Pride.

Πλέον, οι εθνικιστές του Ιερού Λόχου έχουν ανακοινώσει πως ο χώρος θα ανακοινωθεί σήμερα, λίγες ώρες πριν την διεξαγωγή του ονομαζόμενου Macedonian Pride.

Keywords
Τυχαία Θέματα