Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης: «Κανείς δεν σε φοβάται δήμαρχε και επιχειρηματία Μπουτάρη»

12:31 25/1/2018 - Πηγή: seleo

Το Δ.Σ του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης, σε ανακοίνωση του αναφέρεται για εκφοβιστική τακτική της Διοίκησης του Δήμου και του Δημάρχου Μπουτάρη απέναντι στο μέλος της Διοίκησης του Συλλόγου.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης:

Το Δ.Σ. του Σ.Ε.Δ.Θ. καταγγέλλει τη νέα εκφοβιστική τακτική της Διοίκησης του Δήμου και του Δημάρχου

Μπουτάρη απέναντι στο μέλος της Διοίκησης του Συλλόγου μας Σωτήρη Βάιου.

Θεωρούμε ότι η μετακίνησή του και η ανάρμοστη επίθεση που δέχεται, αποτελεί άλλη μια απόδειξη ότι η Διοίκηση του Δήμου εχθρεύεται τη συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων. Δεν είναι η πρώτη φορά που καταφεύγει σε κατασταλτικά μέτρα απέναντι σε μέλος της Διοίκησης του Συλλόγου.

Θεωρούμε ωφέλιμο να αναφέρουμε τις συνδικαλιστικές ιδιότητες του υπαλλήλου Σωτήρη Βάϊου:

1) Μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΔΘ

2) Μέλος της εκτελεστικής στην ΕΔΟΘ (Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ-Νομού Θεσσαλονίκης)

3) Μέλος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου- Δήμου Θεσσαλονίκης

4) Μέλος του Α΄θμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου

Αλλά για τον Δήμαρχο ο υπάλληλος που πρέπει να μετακινήσει, για να καλυφθούν οι υπηρεσιακές ανάγκες είναι ο συγκεκριμένος Συνδικαλιστής!!!!! Ας βάλουμε όμως λίγο τα πράγματα στη σειρά και ας δούμε αν ο Δήμαρχος έχει το δικαίωμα μετακίνησης του συναδέλφου.

Νόμος 1264/1982, άρθρο 30, παράγραφος 5

«..Δεν επιτρέπεται η μετάθεση των κατά την παρ. 1 του παρόντος άρθρου δημοσίων υπαλλήλων, που είναι μέλη διοικητικών συμβουλίων ή προσωρινών διοικήσεων πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων, εφ' όσον αυτές ανήκουν σε δευτεροβάθμιες μέλη τριτοβάθμιων οργανώσεων, χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση των ίδιων των υπαλλήλων και της συνδικαλιστικής τους οργάνωσης.»

Δηλαδή υπάρχει το αμετάθετο και με τις δύο συνδικαλιστικές ιδιότητες του 1) ως μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΔΘ και 2) ως μέλος της εκτελεστικής του δευτεροβάθμιου οργάνου της ΕΔΟΘ.

Τα συμπεράσματα δικά σας!!!!!!!

Γνωρίζουμε ότι οι φωνές μας ενοχλούν Δήμαρχε και επιχειρηματία Μπουτάρη, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να προστατέψουμε τους εργαζόμενους στον Δήμο Θεσσαλονίκης και να παλέψουμε ώστε οι υπηρεσίες να παραμείνουν με τον Δημόσιο και Κοινωνικό τους χαρακτήρα. Ξέρουμε ότι διαφωνείς, γιατί μπροστά σου βλέπεις μόνο επιχειρηματικές δραστηριότητες, καθώς έτσι έμαθες από μικρό παιδί αν θες, αλλά και λίγη δημοκρατία στην συμπεριφορά σου δεν βλάπτει. Κανείς δεν σε φοβάται και οι εργαζόμενοι στον Δήμο Θεσσαλονίκης θα σε θυμούνται ως μια κακή παρένθεση εργοδοτικής συμπεριφοράς….!!!

Keywords
Τυχαία Θέματα