Στροφή στην ηλεκτροκίνηση κάνουν οι Θεσσαλονικείς, λόγω της έκρηξης των τιμών στα καύσιμα

10:34 8/4/2022 - Πηγή: seleo

Στην ηλεκτροκίνηση φαίνεται ότι στρέφονται ολοένα και περισσότεροι Θεσσαλονικείς εξαιτίας της έκρηξης των τιμών στα καύσιμα. Σε μία εποχή που όλα μπαίνουν στην πρίζα, από τα κινητά τηλέφωνα μέχρι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, οι οδηγοί που βάζουν στο «παιχνίδι» τα οχήματά τους αυξάνονται, ιδίως όσο το κόστος των καυσίμων παραμένει δυσβάσταχτο.

Ρεπορτάζ: Θεοδώρα Απότα

«Το τελευταίο διάστημα υπάρχει πολύ έντονη εκδήλωση ενδιαφέροντος από τον

κόσμο όσον αφορά την ηλεκτροκίνηση και την αντικατάσταση τόσο συμβατικών ΙΧ όσο και επαγγελματικών οχημάτων με ηλεκτρικά» σημειώνει στο seleo.gr o υπεύθυνος Marketing της Ecocar, Θέμης Κουτσουρνάς.  Η εκτίναξη της τιμής της βενζίνης έπαιξε ρόλο στην αύξηση της ζήτησης, ιδίως «αν αναλογιστεί κανείς ότι τα μικρά ηλεκτρικά οχήματα που κινούνται στην πόλη μπορούν με ένα ελάχιστο κόστος, της τάξεως του ενός ευρώ, να καλύψουν μετακινήσεις 100χλμ ενώ την ίδια ώρα έχουν 0% ρύπους», σύμφωνα με τον ίδιο.

«Τα έξοδα είναι πολύ λιγότερα» ενώ την ίδια ώρα οι Θεσσαλονικείς αναζητούν στο ηλεκτρικό όχημα και τη λύση στο πρόβλημα της στάθμευσης.

«Είναι μικρό και ευέλικτο και βοηθά τον οδηγό της Θεσσαλονίκης που αντιμετωπίζει προβλήματα στις μετακινήσεις του, ιδίως στον αστικό ιστό», προσθέτει ο κ. Κουτσουρνάς. Κίνητρο αποτελεί, όπως σημειώνει, και το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά» που επιδοτεί την αγορά των οχημάτων ενώ το ενδιαφέρον και η ζήτηση των Ελλήνων αναμένεται να φέρουν στην αγορά νέα μοντέλα, πιο μεγάλα σε χωρητικότητα, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες οικογενειών.

«Είναι σημαντικό τώρα που υπάρχουν τα κίνητρα από την Πολιτεία και την ΕΕ, ο κόσμος να το κοιτάξει ακόμα πιο σοβαρά», υπογραμμίζει ο κ. Κουτσουρνάς τονίζοντας ότι είναι μια επιλογή που συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας των μετακινήσεων.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι σε πρόσφατη έρευνα, το 81% των Ελλήνων δήλωσαν ότι στην επόμενη αγορά αυτοκινήτου θα επιλέξουν είτε υβριδικό είτε ηλεκτρικό, καταγράφοντας συνολικά ποσοστό 14% πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ.

Το άρθρο Στροφή στην ηλεκτροκίνηση κάνουν οι Θεσσαλονικείς, λόγω της έκρηξης των τιμών στα καύσιμα εμφανίστηκε πρώτα στο Seleo news.

Keywords
Τυχαία Θέματα