Σήμερα η κηδεία της Ρίκας Βαγιάννη

10:01 9/8/2018 - Πηγή: seleo
Σήμερα, στις 17.30 το απόγευμα θα γίνει η κηδεία της Ρίκας Βαγιάννη στο κοιμητήριο της Νέας Ερυθραίας.


Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια μετά από μάχη με τον καρκίνο έφυγε από την ζωή το πρωί της 7ης Αυγούστου, σε ηλικία 56 ετών.

Η Μαρίκα Ζούλα (ή Ρίκα Βαγιάννη, όπως ήταν ευρύτερα γνωστή) απεβίωσε χθες Τρίτη σε ηλικία 56 ετών μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962 και αφού αποφοίτησε

από την Ελληνογαλλική Σχολή Αγ. Ιωσήφ, σπούδασε στην Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου. Παράλληλα, εξειδικεύτηκε στη μετάφραση της αγγλικής και της γαλλικής γλώσσας, σπουδάζοντας στο Βρετανικό Συμβούλιο και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος.

Ξεκίνησε την επαγγελματική της σταδιοδρομία δοκιμάζοντας τις δυνάμεις της στο χώρο της υποκριτικής αλλά τελικά την κέρδισε η δημοσιογραφία, βαδίζοντας στα χνάρια του αείμνηστου πατέρα της Οδυσσέα Ζούλα αλλά και του πολυαγαπημένου θετού πατέρα της, βετεράνου αθλητικογράφου Γιάννη Διακογιάννη. Η Ρίκα Βαγιάννη εργάστηκε με απόλυτη επιτυχία στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο, τον έντυπο και τον ηλεκτρονικό Τύπο. Ξεκίνησε να εργάζεται αμέσως μετά το πέρας των λυκειακών της σπουδών το 1979 στο περιοδικό «COSMOPOLITAN». Ακολούθησαν πολλά περιοδικά («ΕΝΑ», «ΚΛΙΚ», «NITRO», «DOWNTOWN»), ραδιοφωνικοί σταθμοί («TOP FM», «LADY FM», «ΑΘΗΝΑ 9,84», «ANTENNA FM») αλλά και τηλεοπτικοί σταθμοί («MEGA CHANNEL», «STAR CHANNEL», «ΚΑΝΑΛΙ 5», «SEVEN X», «ΕΡΤ», «NET»). Από το 1994 και επί σειρά ετών εργάστηκε και στην εφημερίδα «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ» ως καλλιτεχνική συντάκτρια και από το 2005 στο «ΕΘΝΟΣ».

Keywords
Τυχαία Θέματα