Σαρωτικές... «εκκαθαρίσεις» του Ιβάν σε OPEN και Έθνος

18:00 25/6/2019 - Πηγή: seleo
Η χθεσινή ειδησεογραφία αναφέρει: «Με μια κίνηση αντίγραφο της καρατόμησης όλης της διευθυντικής ομάδα του «Έθνους»

η Dimera του Ιβάν Σαββίδη προχώρησε στην εκκαθάριση σχεδόν όλης της ηγετικής ομάδας του OPEN».

Στις λεπτομέρειες πληροφορείται κανείς ότι μέσα σε λίγα 24ωρα διακόπηκε η συνεργασία με το διευθύνοντα σύμβουλο Τζώνη Καλημέρη και τη διευθύντρια του προγράμματος Άλκηστις Μαραγκουδάκη. Ενώ… «μαζί συνωστήθηκε στην έξοδο μια σειρά από στελέχη της τηλεόρασης που είχαν συνεργαστεί με τους επικεφαλείς». Ο Ιβάν διαπιστώνοντας σε καθημερινή βάση και πληρώνοντας

επώδυνα το γεγονός ότι το μάνατζμεντ έχει χάσει παντελώς τους στόχους του, επενέβη αποφασιστικά για να βάλει φρένο στον κατήφορο, να περιορίσει τη ζημιά που υπολογίζεται να είναι πολύ μεγάλη (περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ) και να επαναπροσδιορίσει με τις δικές του πλέον εκτιμήσεις τις από εδώ και πέρα σχέσεις του με τα δύο Μέσα που διαθέτει, αλλά και με το περιβάλλον και την παροικία των μίντια.

Γιατί «μπορεί όσοι αποχώρησαν ή όσοι απομακρύνθηκαν στη διάρκεια της χρονιάς να κάνουν λόγο για ανυπομονησία και έλλειψη πίστωσης χρόνου, όμως ακίμη και αν γινόταν να δοθεί παράταση, οι στόχοι που μεταφέρθηκαν στον Ιβάν Σαββίδη από τα πρόσωπα που εμπιστεύτηκε ήταν σχεδόν άπιαστοι. Επιπλέον, δεν ξεκινάς ποτέ να στήσεις κάτι δυνατό και νέο, έχοντας στόχο να αντιγράψεις κάτι άλλο ή να κάνεις μεταγραφή τα πρόσωπα τα οποία διέπρεψαν κάτω από άλλες συνθήκες και άλλα δεδομένα». Αυτό το τελευταίο το υποστηρίζουν οι έχοντες σχετική εμπειρία και γνώση στα τηλεοπτικά.

Οι μεγάλες οικονομικές ζημιές στο «Έθνος» και στο «OPEN» υποχρέωσαν το μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ να παρέμβει προκειμένου να εκτιμηθεί στη σωστή του βάση το πρόβλημα, για την ιδιαίτερα δαπανηρή επένδυση του, τη στιγμή που το μέλλον της καθημερινής έκδοσης του «Έθνους« είναι δυσοίωνο και το εγχείρημα του «OPEN» αναδεικνύεται επίσης σε μια μαύρη τρύπα. Να σκεφτεί κανείς πως παρά τον πακτωλό των εκατομμυρίων που έριξε ο Ιβάν και την πρόσληψη μιας στρατιάς αμειβομένων με χρυσά συμβόλαια διευθυντικών στελεχών και των παντός είδους βοηθών και παρατρεχάμενων, η τηλεθέαση του καναλιού κάθισε στο 6-7%. Νούμερα που τα έπιανε έτσι κι αλλιώς και η προηγούμενη version. Οι πληροφορίες επίσης αναφέρουν ότι οι εκκαθαρίσεις θα συνεχιστούν αμέσως μετά τις εκλογές. Ο Ιβάν ανέθεσε στους στενούς του συνεργάτες να του ξεκαθαρίσουν τάχιστα και πλήρως την κατάσταση. Και όλα αυτά χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο της πλήρους απεξάρτησης του από τα μίντια. Μια ενασχόληση και μια εμπλοκή που την πλήρωσε και την πληρώνει ακόμη πολύ ακριβά.

Ο Ιβάν όπως λέγεται και όπως τελικά έχει αποδειχθεί σε πολλές περιπτώσεις, είχε αφήσει ελεύθερους και αχειραγώγητους στα καθήκοντα τους, όλους όσους είχε επιλέξει σαν υπεύθυνους διαχειριστές και στην εφημερίδα και στο κανάλι. Δεν ασκούσε ποτέ πιέσεις, με συνέπεια πολλοί από αυτούς, ιδιαίτερα στο «Έθνος» να ξεπερνούν κατά πολύ τις αρμοδιότητες τους, τις ευθύνες, τα υπεσχημένα, υπερβάλλοντας, υπερθεματίζοντας και χαράσσοντας δική τους γραμμή». Αγνοώντας επιδεικτικά τον Σαββίδη στον οποίο όμως η κοινή γνώμη χρέωνε τον χαρακτηρισμό του «γραμμιτζή».

Όσες φορές επιχείρησε να τους επαναφέρει στην τάξη, έπεσε πάνω σε τοίχο. Τα συμβόλαια που υπέγραψε καλόπιστα μαζί τους, τον εμπόδιζαν σε ενέργειες και αποφάσεις που τις είχε σκεφτεί, αλλά δυσκολευόταν να τις πραγματοποιήσει. Ανεξάρτητα της πορείας που θα έχουν οι εξελίξεις στην ιδιαίτερα περίπλοκη επένδυση της Dimera στα μίντια, εκείνο που αυτή τη στιγμή εύχονται ολόψυχα οι εκατοντάδες χιλιάδες φίλοι του ΠΑΟΚ, είναι ο ηγέτης του να απεμπλακεί όσο γίνεται γρηγορότερα από αυτή την «περιπέτεια» και αν γίνεται να απομακρυνθεί από αυτόν τον δύσοσμο και κακοφορμισμένο χώρο που συγγενεύει με την πολιτική. Ώστε να αφοσιωθεί στον ΠΑΟΚ και στις υγιείς και καρποφόρες επιχειρηματικές του δραστηριότητες.

πηγή metrosport.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα