Ψάχνοντας τον χειριστή του εκχιονιστικού στη Θάσο - Κλειστά τα σχολεία, προβλήματα στην ηλεκτροδότηση

18:30 27/2/2018 - Πηγή: seleo

Τραγελαφικές καταστάσεις έζησε από το πρωί το νησί της Θάσου εξαιτίας του χιονιά, καθώς -όπως αποκάλυψε ο

αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος- μάταια αναζητείτο ο χειριστής του εκχιονιστικού μηχανήματος που επρόκειτο να αναλάβει τον καθαρισμό του δρόμου! Σύμφωνα με τον κ. Μαρκόπουλο, η αντιπεριφέρεια έχει υπογράψει σύμβαση με εργολαβική εταιρεία για τη συντήρηση του οδικού δικτύου και την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών

φαινομένων, ωστόσο παρά το ότι η εν λόγω εταρεία είχε ειδοποιηθεί από το Σάββατο για την ανάγκη παρουσίας της τη Δευτέρα, ο αρμόδιος χειριστής του εκχιονιστικού μηχανήματος (συνεργαζόμενος με την εργολαβική)...αγνοείτο!

Ο χειριστής εντοπίστηκε μετά από πολλές ώρες, αλλά βρισκόταν...εκτός Θάσου (!!!), με αποτέλεσμα η δημοτική αρχή Θάσου να αναλαμβάνει τον καθαρισμό του οδικού δικτύου -και η αντιπεριφέρεια Καβάλας να εξεταζει το ενδεχόμενο προσφυγής στα δικαστήρια κατά της εργολαβικής εταιρείας!

Κατά τα άλλα, το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η δημοτική αρχή είναι η ηλεκτροδότηση, καθώς πολλά νοικοκυριά στο νησί παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Προβλήματα παρατηρήθηκαν σε οικισμούς όπως ο Λιμένας, τα Κοίνυρα και η Αστρίδα, ενώ το μοναδικό συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ στη Θάσο έχει επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για να καταφέρει να αποκαταστήσει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Όσον αφορά τα σχολεία, αυτά παρέμειναν κλειστά για δεύτερη συνεχόμενη μέρα.http://www.kavala-portal.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα