Πολίτες συγκεντρώνουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης - Όλα τα σημεία συγκέντρωσης

16:18 24/7/2018 - Πηγή: seleo
Πρωτοβουλίες πολιτών και επιχειρήσεων για την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες της φωτιάς στην Αττική.

Άμεση κινητοποίηση αλληλεγγύης υπάρχει στη Θεσσαλονίκη για την στήριξη των ανθρώπων που έχουν πληγεί από την φονική φωτιά στην Αττική.

-Αυτή την ώρα, αυτόνομα πολίτες, συγκεντρώνουν φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης στην πλατεία Αριστοτέλους μπροστά από το Electra Palace. Ξηρά τροφή, betadine, fudicin και γάζες είναι τα είδη ανάγκης που χρειάζονται άμεσα.

-Την ίδια ώρα, συγκέντρωση είδων πρώτης ανάγκης γίνεται στην Πέτρου Συνδίκα 61, στο Oikies Real Estate. Μέχρι αύριο, στις 18:00, ο καθένας μπορεί να προσφέρει γάζες, παιδικές πάνες,μωρομάντηλα,Fucidin,Betadine, τρόφιμα μακράς διάρκειας-ξηρής συντήρησης(φρυγανιές,μπισκότα,κονσέρβες). Όπως μας ενημέρωσαν από το «Oikies Real Estate», υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τον κόσμο και τηλεφωνούν για να μάθουν περισσότερα. Το μεσιτικό γραφείο θα μισθώσει μεταφορική, ώστε να φτάσουν τα είδη πρώτης ανάγκης στους πληγέντες.

-Δήμος Θεσσαλονίκης: Συγκέντρωση είδη πρώτης ανάγκης στο περίπτερο 16 της ΔΕΘ

Η ανακοίνωση του δήμου Θεσσαλονίκης για την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης:

«Η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης εκφράζει τη βαθύτατη οδύνη της για την ανείπωτη τραγωδία που εκτυλίχθηκε στην Αττική και την αμέριστη συμπαράστασή της στις οικογένειες των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς και σε όσους εξακολουθούν να δίνουν μάχη για τη ζωή τους.

Η Δημοτική Αρχή βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με όλους τους αρμόδιους φορείς των πυρόπληκτων Δήμων και της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να συνδράμει με οποιονδήποτε τρόπο τις πληγείσες περιοχές.

Στο πλαίσιο αυτό και κατόπιν συνεννόησης, αύριο και μεθαύριο, Τετάρτη 25 και Πέμπτη 26 Ιουλίου, κατά τις ώρες 9.00 έως 13.00, θα συγκεντρωθούν στο Περίπτερο 16 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης είδη πρώτης ανάγκης και συγκεκριμένα: νερά και χυμοί σε ατομική συσκευασία, γάλα μακράς διάρκειας, κρουασάν, μπισκότα, μπάρες δημητριακών, φρυγανιές, κονσέρβες και μωρομάντηλα.

Εφόσον παραστεί ανάγκη, η συγκέντρωση τροφίμων θα παραταθεί, ενώ η Διοίκηση του Δήμου θα βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα, προκειμένου να συγκεντρώσει και να προσφέρει οποιαδήποτε υλική βοήθεια κρίνουν αναγκαία τα αρμόδια όργανα Πολιτικής Προστασίας».

-

Μέχρι Πέμπτη Βράδυ, στο Καφέ-bar Μερέντα, στην οδό Φλογητών 2, στην Νεάπολη, θα συκγνετρώνουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες.

-Την Παρασκευή 27 Ιουλίου και το Σάββατο 28 Ιουλίου από τις 20.00 και μετά, το Liverpool Thessaloniki Branch (Βεροίας 4, Άνω Λαδάδικα) θα ανοίξει προκειμένου να συγκεντρώσουμε ρούχα, φάρμακα και τρόφιμα για τις οικογένειες που τα έχουν ανάγκη στην Αττική. Πάνες, μωρομάντιλα, εσώρουχα, πετσέτες, τρόφιμα μακράς διάρκειας, betadin, fucidin και οτιδήποτε άλλο μπορεί ο καθένας, για να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας που δίνουν την δική τους μάχη και ταλαιπωρούνται τόσο πολύ.

- Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, επίσης γίνεται στο COLORS Urban Hotel (Τσιμισκή 13). Τα είδη που συγκεντρώνουμε & είναι απαραίτητα είναι:

– Εμφιαλωμένο Νερό

– Παιδικές Πάνες

– Μωρομάντιλα

– Τρόφιμα μακράς συντηρήσεως συσκευασμένα όπως μπισκότα, φρυγανιές, γάλα σε σκόνη κ.α.

– Είδη περιποίησης πληγών: γάζες & αντισηπτικά (τύπου Betadine, Fucidin)

Η συγκέντρωση των ειδών γίνεται έως την Παρασκευή 27/07 στις 11:00 το πρωί στην οδό Τσιμισκή 13, στη reception του COLORS Urban Hotel».

-Δήμος Ωραιοκάστρου:

«Ο δήμος Ωραιοκάστρου και η αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής απευθύνουν έκκληση στους δημότες να συνδράμουν με ό,τι μπορεί ο καθένας, προκειμένου να προσφερθεί βοήθεια στους πληγέντες από τις πυρκαγιές στην Αττική.

Είναι πολύ σημαντικό αυτές τις δύσκολες ώρες της ανείπωτης τραγωδίας να βρεθούμε δίπλα στους συνανθρώπους μας, να τους αγκαλιάσουμε και να προσφέρουμε έμπρακτα τη στήριξη μας. Μπορεί να μας χωρίζουν χιλιόμετρα αλλά το μυαλό και η ψυχή μας είναι μαζί τους. Μαζί με όλους εκείνους τους ανθρώπους, που έζησαν τον χειρότερο εφιάλτη της ζωής τους, άλλοι χάνοντας αγαπημένα τους πρόσωπα και άλλοι δίνοντας αγώνας επιβίωσης μέσα στην πύρινη λαίλαπα.

Μετά από επικοινωνία του αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Πέτρου Αταμιάν με δημότες της Ραφήνας τα είδη που ζητάμε, προκειμένου να βοηθήσουμε είναι: τρόφιμα μακράς διαρκείας, κουβέρτες, σεντόνια, υποσέντονα, μαξιλαροθήκες, φάρμακα, ορούς, betadine, κρέμες ή σπρέι για εγκαύματα, γάζες.

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης τόνισε: «Δεν έχω λόγια γι αυτή την ανείπωτη τραγωδία. Τόσοι άνθρωποι… τόσες ψυχές χάθηκαν άδικα. Θέλω να εκφράσω τα βαθιά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Από χθες το βράδυ όλη η Ελλάδα προσεύχεται γι εκείνους. Θέλω να ευχηθώ καλή δύναμη και καλό κουράγιο στους πυροσβέστες μας. Αυτούς τους ήρωες, που βλέπουμε να παλεύουν με αυτοθυσία για να σώσουν ανθρώπους και περιουσίες. Καλή δύναμη όμως και στους γιατρούς, τους νοσηλευτές αλλά και όλους τους εθελοντές, που από την πρώτη στιγμή έσπευσαν στις πληγείσες περιοχές για να προσφέρουν τη βοήθειά τους. Απευθύνω έκκληση στους δημότες του Ωραιοκάστρου να βοηθήσουμε όλοι μαζί».

«Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς την πρωτοφανή τραγωδία, που βιώνουν οι συμπολίτες μας σήμερα...Ο Θεός να δώσει δύναμη στις οικογένειες των θυμάτων, αλλά και στους πυροσβέστες, που με δύναμη ψυχής, ηρωισμό και αυταπάρνηση δίνουν τον άνισο αγώνα με τις φλόγες», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Ωραιοκάστρου, Πέτρος Αταμιάν

Τα είδη προς τους πληγέντες από τις πυρκαγιές θα συγκεντρώνονται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Ωραιοκάστρου αύριο Τετάρτη 25 Ιουλίου και Πέμπτη 26 Ιουλίου από τις 08.30 έως τις 15.00

Τηλέφωνο επικοινωνίας : 2313304030»

-Δήμος Παύλου Μελα:

«Ο Δήμος Παύλου Μελά, το Τμήμα Υγείας, Κοινωνικών & Προνοιακών Θεμάτων, το Τμήμα Αθλητισμού – Πολιτισμού και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση ΙΡΙΣ συμμετέχουν ενεργά στη στήριξη των πληγέντων πυροπαθών της Αττικής, συγκεντρώνοντας είδη πρώτης ανάγκης που σύμφωνα με την λίστα που δόθηκε στη δημοσιότητα, περιλαμβάνει

•Εμφιαλωμένα νερά, χυμούς•τρόφιμα που διατηρούνται εκτός ψυγείου και κατά προτίμηση άμεσης ανάλωσης (κονσέρβες, συσκευασμένα κρουασάν, μπισκότα, φρυγανιές, κ.λπ.)•γάλατα μακράς διάρκειας, τα οποία διατηρούνται εκτός ψυγείου, π.χ. εβαπορέ•γάζες,betadine,fucidin, παιδικές πάνες, μωρομάντηλα

τα οποία θα σταλούν στους πληγέντες Δήμους για να διανεμηθούν καταλλήλως.

Επίσης όλα τα είδη που θα συγκεντρωθούν για το Κοινωνικό Παντοπωλείο, στις προβολές του θερινού κινηματογράφου του Δήμου μας μέχρι και την Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018, θα συμπεριληφθούν στην αποστολή συμπαράστασης.

Σημεία συγκέντρωσης ορίζονται τα παρακάτω

•Κεντρικό κτίριο της Κοινωνικής Υπηρεσίας, Λήμνου 2, Νικόπολη•παιδικοί σταθμοί του Δήμου σε Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία•Κοινωνικό Παντοπωλείο, 28ηςΟκτωβρίου 152 & Γ. Ρίτσου•ΚΑΠΗ Σταυρούπολης, οδός Τζαβέλα 12•ΚΑΠΗ Ευκαρπίας, οδός Εθνικής Αντιστάσεως 15•Κέντρο Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης, Λαγκαδά 221, Σταυρούπολη•Θερινός Κινηματογράφος Τζένη Καρέζη, Μαυρομιχάλη & Φιλίππου, Πολίχνη

Ώρες συγκέντρωσης τροφίμων: 08.00 – 14.00

Πληροφορίες: 2310 020160 (ώρες λειτουργίας υπηρεσιών)»

-Δήμος Νεάπολης Συκεών:

Από αύριο Τετάρτη, από τις έως τις 9 π.μ. έως τις 9 μ.μ., στο Δημοτικό Στάδιο Νεάπολης και στο Κολυμβητήριο Συκεών.

-Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης:

Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ενημερώνει τα μέλη του ότι για την κάλυψη των αναγκών των πληγέντων από τις πυρκαγιές στην Αττική χρειάζονται γάζες, betadine, αντιβιοτικές κρέμες για εγκαύματα, παιδικές πάνες και μωρομάντηλα.

Σας παρακαλούμε-εφόσον επιθυμείτε- να φέρετε ΑΜΕΣΑ τα παραπάνω υλικά στα γραφεία του Συλλόγου, Εθνικής Αντιστάσεως 173-175, ώρες 08:00-15:00, έως και την Πέμπτη 26 Ιουλίου (ώρα 10:00) ώστε να μπορέσουμε να τα αποστείλουμε εγκαίρως στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Δήμος Λαγκαδά

Ο Δήμος Λαγκαδά εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για τα δεκάδες θύματα και τις μεγάλες καταστροφές από τις πυρκαγιές στην Αττική.

Καλούμε τους συνδημότες μας, τα αθλητικά και πολιτιστικά σωματεία του Δήμου μας να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους, προσφέροντας είδη πρώτης ανάγκης για τη στήριξη των θυμάτων της εθνικής τραγωδίας.

Από αύριο Τετάρτη 25 Ιουλίου και κατά τις ώρες 9:00 – 14:00, συγκεντρώνουμε τρόφιμα μακράς διάρκειας, είδη βρεφικής φροντίδας, εμφιαλωμένα νερά και φάρμακα στα παρακάτω σημεία του Δήμου Λαγκαδά:

1. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΑΓΚΑΔΑ (ΔΕ ΛΑΓΚΑΔΑ)

• Δημαρχείο (Ισόγειο), τηλέφωνο: 23943 30294
ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ (ΥΚΠΑΑΠ, ΤΜ. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, 3ος όροφος), τηλέφωνο: 2394 0 20843
ΚΕΠ ΛΑΓΚΑΔΑ, τηλέφωνο: 23943 30630

2. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΣΣΗΡΟΥ (ΔΕ ΑΣΣΗΡΟΥ)
Τηλέφωνο: 23943 30002

3. ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΟΣΣΑΣ (ΔΕ ΒΕΡΤΙΣΚΟΥ)
Τηλέφωνο: 23943 30135

4. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΖΑΓΚΛΙΒΕΡΙΟΥ (ΔΕ ΚΑΛΙΝΔΟΙΩΝ)
Τηλέφωνο: 23933 30233

5. ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΓΕΡΑΚΑΡΟΥΣ (ΔΕ ΚΟΡΩΝΕΙΑΣ)
Τηλέφωνο: 23943 30381

6. ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΞΥΛΟΠΟΛΗΣ (ΔΕ ΛΑΧΑΝΑ)
Τηλέφωνο: 23943 30423

7. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΟΧΟΥ (ΔΕ ΣΟΧΟΥ)
Τηλέφωνο: 23953 30148

Ελληνικά Ταχυδρομεία

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία στηρίζουν τους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών της Αττικής

Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής διαθέτουν το δίκτυό τους στην υπηρεσία των εθνικών αναγκών δημιουργώντας μια αλυσίδα αλληλεγγύης.

Με απόφαση της Διοίκησης των Ελληνικών Ταχυδρομείων όλοι οι πολίτες που επιθυμούν να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης στα θύματα των πυρκαγιών, μπορούν να αποστέλλουν δωρεάν τη βοήθειά τους στους δοκιμαζόμενους κατοίκους της Αττικής με απλά δέματα εσωτερικού από όλα τα Ταχυδρομικά Καταστήματα της χώρας έως και τις 31 Αυγούστου 2018.

Τα είδη που θεωρούνται απαραίτητα είναι:
Εμφιαλωμένα νερά
Χυμοί
Τρόφιμα που διατηρούνται εκτός ψυγείου και κατά προτίμηση άμεσης κατανάλωσης (κονσέρβες, συσκευασμένα κρουασάν, μπισκότα, φρυγανιές, κ.λπ.)
Γάλατα μακράς διαρκείας τα οποία διατηρούνται εκτός ψυγείου, π.χ. εβαπορέ.

Θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε τους πολίτες, ότι τα Ταχυδρομικά Καταστήματα που βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές, λειτουργούν κανονικά.

Ενημερωθείτε για το δίκτυο των καταστημάτων μας από την επίσημη ιστοσελίδα www.elta.gr ή στο τηλεφωνικό κέντρο 800-11-82000.

Όλοι τώρα μπορούν να βοηθήσουν έμπρακτα καταθέτοντας ένα δέμα βοηθείας στο κοντινότερο Ταχυδρομικό Κατάστημα σε όλη την Ελλάδα.

- ΣΥΝΕΧΗΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗ-

Keywords
Τυχαία Θέματα