Ποιες είναι οι πιο ακριβές πόλεις στον κόσμο; – Σε ποια θέση είναι η Θεσσαλονίκη

09:46 13/7/2022 - Πηγή: seleo

Παρόλο που η Νέα Υόρκη θεωρείται μία από τις πιο ακριβές πόλεις στον κόσμο για να ζει κανείς, υπάρχουν αρκετές με σημαντικά υψηλότερο κόστος ζωής από την αμερικανική μητρόπολη.

Σύμφωνα με το Numbeo, τη μεγαλύτερη βάση δεδομένων παγκοσμίως με συνεισφορά στοιχείων από χρήστες και πόλεις, στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η πρωτεύουσα των Βερμούδων, το Χάμιλτον, και ακολουθούν μια σειρά από ελβετικές πόλεις.

Με βάση αναφοράς το κόστος ζωής στην Νέα

Υόρκη (100 στον δείκτη), το Χάμιλτον εμφανίζεται να είναι 49% ακριβότερο (149) και ακολουθούν η Ζυρίχη κατά 31,2%, η Βασιλεία κατά 30,9%, το Τσουγκ κατά 28,1%, το Λουγκάνο κατά 24% και η Λωζάνη κατά 22%.

Εντύπωση προκαλεί η παρουσία του Λιβάνου στην 7η θέση της λίστας με κόστος ζωής 20,5% μεγαλύτερο από την Νέα Υόρκη, ενώ ακολουθούν η Βέρνη (+18,2%) και η Γενεύη (+14,1%) επίσης από την Ελβετία, και την δεκάδα κλείνει το Στάβανγκερ (+4,6%) η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Νορβηγίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Νέα Υόρκη δεν είναι ούτε η ακριβότερη πόλη των ΗΠΑ, με την Χονολουλού στην Χαβάη να την ξεπερνά κατά 3,7% στο κόστος ζωής. Αντίστοιχα, τρίτη πιο ακριβή πόλη των ΗΠΑ είναι η Σάντα Μπάρμπαρα της Καλιφόρνια με κόστος ζωής χαμηλότερο κατά 5% από ό,τι στο “Μεγάλο Μήλο”.

Κατά τα άλλα, το Τόκιο και ο Λονδίνο εμφανίζονται να είναι 14,4% πιο φθηνές από την Νέα Υόρκη, στο Παρίσι το κόστος ζωής κυμαίνεται 15,6% χαμηλότερα, στο Σίδνεϊ κατά 16,8% και στο Άμστερνταμ κατά 19,2%.

Ακριβότερη γερμανική πόλη είναι το Μόναχο, κατά 22,5% φθηνότερο από την Νέα Υόρκη, ενώ η πρωτεύουσα Βερολίνο υπολείπεται κατά 31,1%.

Στην Ιταλία τα πρωτεία έχει το Μιλάνο, που είναι κατά 25,2% φθηνότερο από την Νέα Υόρκη και η Ρώμη υπολείπεται κατά 29%.

Η θέση των ελληνικών πόλεων

Σύμφωνα με τα δεδομένα, ακριβότερη ελληνική πόλη είναι η Αθήνα με κόστος ζωής 41% χαμηλότερο από της Νέας Υόρκης, το ίδιο ακριβώς με την Μαδρίτη και την Μαγιόρκα και αρκετά κοντά στην Βαρκελώνη (-38,8%).

Πίσω από την Αθήνα βρίσκεται η Πάτρα με -41,3%, ακολουθεί η Θεσσαλονίκη με -41,6% και το Ηράκλειο με -42,9%, σε παρόμοια επίπεδα όλες με το Άμπου Ντάμπι (-42,1%) και σημαντικά υψηλότερα από την Βαλένθια (-47%)

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κόστος ζωής στις πορτογαλικές πόλεις είναι σημαντικά χαμηλότερο των ελληνικών, με την Λισσαβόνα στο -48,3% από την Νέα Υόρκη, ενώ το Πόρτο να εμφανίζει κόστος ζωής χαμηλότερο του μισού από την αμερικανική μητρόπολη (-50,6%).

Πολύ χαμηλά στη λίστα βρίσκονται οι τουρκικές πόλεις, με το κόστος ζωής στην Κωνσταντινούπολη να είναι περίπου το μισό από την Αθήνα και 68,9% χαμηλότερο από της Νέας Υόρκης, ενώ η Σμύρνη βρίσκεται στο -71,6% και η Άγκυρα στο -72,8%.

Πηγή: capital.gr

Το άρθρο Ποιες είναι οι πιο ακριβές πόλεις στον κόσμο; – Σε ποια θέση είναι η Θεσσαλονίκη εμφανίστηκε πρώτα στο Seleo news.

Keywords
Τυχαία Θέματα