Πάνος Καρδαράς: «Η νέα διοίκηση του ΟΛΘ να μην ξεχάσει την υπόθεση με τα λαθραία τσιγάρα»

14:59 26/3/2018 - Πηγή: seleo

Το μέλος του Δ.Σ της πρώην διοίκησης του ΟΛΘ, ζητά από την νέα διοίκηση να μην ξεχάσει την μεγάλη υπόθεση με τα λαθραία τσιγάρα, ώστε να υπάρξει δικαίωση για τον οργανισμό.

Σήμερα το μεσημέρι έγινε η τελετή παράδοσης -παραλαβής της διοίκησης της ΟΛΘ ΑΕ, στο κτίριο Διοίκησης του Λιμένα Θεσσαλονίκης.

Το μέλος του Δ.Σ της πρώην διοίκησης του ΟΛΘ, Πάνος Καρδαράς, αφού έδωσε τις ευχές του στην νέα διοίκηση και εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι ανοίγετε μια νέα προοπτική ανάπτυξης για το λιμάνι Θεσσαλονίκης, επισήμανε σε δήλωση του, η νέα διοίκηση να μην ξεχάσει υποθέσεις παραβατικότητας στον ΟΛΘ, που είναι στα χέρια της δικαιοσύνης, ώστε να υπάρξει δικαίωση και αποζημίωση για τον ΟΛΘ.

Συγκεκριμένα, ο Πάνος Καρδαράς αναφέρθηκε στην υπόθεση των 2.078 χαρτοκιβωτίων με λαθραία τσιγάρα, που έκαναν φτερά από τις αποθήκες του ΟΛΘ. Ο ίδιος με δικές του προσπάθειες και κινήσεις, ανέδειξε το θέμα.

«Η νέα διοίκηση θα πρέπει να γνωρίζει και να μην ξεχάσει την υπόθεση, η οποία μετά από σχετική επερώτηση στην βουλή, πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης. Όλα αυτά πρέπει να ξεκαθαριστούν και να κοπεί δια παντός ο ομφάλιος λώρος με τις τακτικές του χθες» δηλώνει ο Πάνος Καρδαράς.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το ΣΔΟΕ είχε δεσμεύσει τα 2078 χαρτοκιβώτια με τσιγάρα, το 2001, και είχαν τοποθετηθεί σε αποθήκη μέσα στο λιμάνι. Στη συνέχεια εμφανίστηκε πλειοδότρια εταιρεία, με επικεφαλής έναν υπήκοο Βουλγαρίας, που αγόρασε άλλο φορτίο με 36.000 χαρτοκιβώτια τσιγάρων, αλλά οικειοποιήθηκε και τα επίδικα 2078 χαρτοκιβώτια, των οποίων οι διαφυγόντες δασμοί υπολογίζονται σε 3,5 εκατ. ευρώ.

Ο εισαγγελέας εγκλημάτων διαφθοράς, Αχιλλέας Ζήσης είχε παρήγγειλε να ασκηθεί ποινική δίωξη εις βάρος πέντε ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση εξαφάνισης κοντέινερ με κατασχεμένα τσιγάρα από αποθήκη του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για δύο εκπροσώπους εταιρειών (Βούλγαρο και Έλληνα), έναν εκτελωνιστή εταιρείας και δύο υπαλλήλους του ΟΛΘ που κατηγορούνται για κακουργηματική κλοπή σε βάρος του ελληνικού δημοσίου, λαθρεμπορία και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, κατά περίπτωση.

Η δίκη για την υπόθεση, έχει αναβληθεί για τις αρχές του ερχόμενου καλοκαιριού.

Ο Πάνος Καρδαράς, δηλώνει πως πρόκειται να ξεκινήσει νέα προσπάθεια αποκάλυψης κυκλωμάτων, παρά το γεγονός ότι έχει μπει στο στόχαστρο ορισμένων παραγόντων, που βολεύονται με τη συγκάλυψη παρομοίων υποθέσεων, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα