Πάνω από 60.000 αυθαίρετα έχουν δηλωθεί στη Θεσσαλονίκη

11:02 13/8/2018 - Πηγή: seleo
Αναζήτηση όλων των «επικίνδυνων» αυθαιρέτων που έχουν οικοδομηθεί από το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Real News, πρόκειται για τα αυθαίρετα τα οποία έχουν οικοδομηθεί σε αιγιαλούς, δάση και ρέματα, με αποτέλεσμα να αποκλείονται από οποιαδήποτε ρύθμιση για τη νομιμοποίησή τους, καθώς θεωρείται ότι εγκυμονούν μεγάλο κίνδυνο για την ασφάλεια

των κατοικημένων περιοχών αλλά και για το περιβάλλον.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής έχουν δηλωθεί 76.612 αυθαίρετα, ενώ τα πρόστιµα που αναλογούν στους ιδιοκτήτες τους για τη νοµιµοποίησή τους ανέρχονται στα 553,5 εκατοµµύρια ευρώ. Ακολουθούν η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης µε 66.911 αυθαίρετα και πρόστιµα ύψους 246,7 εκατ. ευρώ, ο Κεντρικός Τοµέας Αθηνών µε 51.915 αυθαίρετα και πρόστιµα 153,8 εκατ. ευρώ, όπως και ο Βόρειος Τοµέας Αθηνών µε 40.127 αυθαίρετα, για τα οποία, λόγω των µεγαλύτερων παρανοµιών τους, έχουν επιβληθεί πρόστιµα ύψους 243,2 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Realnews, πλην της Αττικής, από τις υπόλοιπες έξι αποκεντρωμένες διοικήσεις της Ελλάδας, δεδομένα για τα «επικίνδυνα» και μη νομιμοποιήσιμα αυθαίρετα έχουν συγκεντρώσει ακόμα τρεις. Πρόκειται για την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, όπου υπάρχουν αποφάσεις κατεδάφισης για συνολικά 271 αυθαίρετα, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας - Στερεάς, με 400 αποφάσεις κατεδάφισης (320 στη Θεσσαλία και 80 στη Στερεά Ελλάδα), αλλά και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, όπου έχουν εντοπιστεί 584 αυθαίρετα με πρωτόκολλα κατεδάφισης. Η συγκέντρωση των στοιχείων αυτών, σχεδόν τρεις εβδομάδες μετά τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου, αποδεικνύει περίτρανα το οικιστικό χάος που επικρατεί στην Ελλάδα εδώ και δεκαετίες.

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα της Realnews

Keywords
Τυχαία Θέματα